Πέμπτη 15 Απριλίου 2010 στις 19.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Πανελλαδική πορεία αλληλεγγύης στο Μάριο Ζέρβα

πηγή : http://21215.calendars.motigo.com/agenda


1 2 3 4

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΖΕΡΒΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΓΙΑ 4η ΣΥΝΕΧΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΣΤΙΣ 15/4 6μμ .ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

κάλεσμα : ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4

Συγκέντρωση-πορεία για το Μάριο Ζ.

 • Άμεση απελευθέρωση του Μάριου Ζέρβα.
 • Κάτω τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και το πρόγραμμα σταθερότητας.
 • Να γίνει η Πέμπτη Πανελλαδική ημέρα δράσης για την απελευθέρωση του.

Όλοι στη πορεία αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Μάριου Ζέρβα στα λιοντάρια Πέμπτη 15 Απρίλη 18:00.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 11 Μαρτίου συνελήφθη στην Αθήνα ο 27χρονος δάσκαλος κολύμβησης Μάριος Ζέρβας κατά τη συμμετοχή του στη μεγάλη απεργία που είχε προκηρυχθεί εκείνη τη μέρα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ο Μ.Ζ συνελήφθη μετά από μια έφοδο των ΜΑΤ στη μέση της πορείας μην έχοντας τίποτα επιβαρυντικό επάνω του, μην έχοντας διαπράξει καμιά αξιόποινη πράξη. Από τότε μέχρι και σήμερα κρατείται με απόφαση των δικαστικών αρχών. Εκπλήσσει πραγματικά η ευκολία με την οποία δικαστικοί αποφασίζουν να κλειδώσουν σε ένα κελί ένα νέο άνθρωπο παρά το γεγονός ότι ποτέ δε συνελήφθει, δεν ''προσήχθη'', παρά το γεγονός ότι κανένα άλλο στοιχείο δεν υπάρχει σε βάρος του παρά μόνο μια αστυνομική ''αναγνώριση'' και δυο ''υποστηρικτικές'' και αυτές αμφισβητούμενες, παρά το γεγονός ότι αυτόπτες μάρτυρες και φωτογραφικό υλικό αποδεικνύουν την αυθαιρεσία της κράτησής του. Ακόμα όμως κι αν δεν ήταν έτσι, κι αν δεν ήταν η περίπτωση του Μάριου, είναι δυνατόν να αποτελεί αντιμετώπιση των νεαρών που χρησιμοποιούν άλλους τρόπους πολιτικής διαμαρτυρίας ο εγκλεισμός και η φυλάκιση;

Ο Μάριος εκείνη τη μέρα διαδήλωνε μαζί δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους αναδεικνύοντας την απεργία στις 11 Μάρτη σε μια από τις μεγαλύτερες της τελευταίας δεκαετίας. Όσο προχωρά όμως η προώθηση των μέτρων-φωτιά για τους εργαζόμενους, τόσο εντείνεται η καταστολή και σκλήρυνση της δημόσιας ζωής. Η συνεχής παρουσία και δράση της αστυνομίας σε κάθε απεργιακή εκδήλωση, η χρήση χημικών και υπερβολικής βίας και μανίας ενάντια στους διαδηλωτές, δείχνει πως τα μέσα καταστολής θα χρησιμοποιηθούν κατά κόρον, αφού δεν αποσπάται συναίνεση. Η κυβέρνηση από κοινού με το τόξο των δυνάμεων που υποστηρίζουν τις επιλογές της (Ν.Δ-ΛΑ.Ο.Σ) στρέφεται ενάντια στη κοινωνία, στους εργαζόμενους στα ίδια τα στρώματα που την ανέδειξαν κυβέρνηση λίγους μήνες πριν. Η αστυνόμευση θα φέρει τη καταστολή, η καταστολή το φόβο και αυτός τη σιωπή και την αποδοχή της χρεωκοπημένης και αντιλαϊκής πολιτικής τους. Τα μπλόκα σε διάφορα σημεία των μεγάλων πόλεων, ο βάρβαρος ξυλοδαρμός κυρίως νέων ανθρώπων που διαμαρτύρονται για τους αναίτιους ελέγχους η σύλληψη του Μ.Ζ και η χοντροκομμένη προφυλάκισή του(άλλη μια περίπτωση πράσινων παπουτσιών) στοχεύουν να φοβίσουν τη νεολαία η ακόμα και να την εκδικηθούν. Όπως δήλωσε και ο Μάριος, μέσα από το κελί στο οποίο ακόμα κρατείται, <<στο πρόσωπό μου εκδικούνται όσους αγωνίζονται>>.

Τα κατά καιρούς υποκριτικά συγνώμη σε όσους δέχονται τη λύσσα των δυνάμεων καταστολής, δεν μπορούν να αναιρέσουν την προαποφασισμένη και συνειδητή χρησιμοποίηση της καταστολής από την κυβέρνηση Παπανδρέου για να περάσει η πιο αντιλαϊκή πολιτική που φαντάστηκε ποτέ εργαζόμενος συνταξιούχος ή νεολαίος, τα τελευταία 40 χρόνια. Η αποφυλάκιση του Μ.Ζ δεν αποκαθιστά μονάχα τη δικαιοσύνη αλλά πάνω απ όλα αποκαθιστά το δικαίωμα στον αγώνα δηλαδή τη προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή.

 • Άμεση απελευθέρωση του Μάριου Ζέρβα.
 • Κάτω τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και το πρόγραμμα σταθερότητας.
 • Να γίνει η Πέμπτη Πανελλαδική ημέρα δράσης για την απελευθέρωση του.

Όλοι στη πορεία αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Μάριου Ζέρβα στα λιοντάρια Πέμπτη 15 Απρίλη 18:00.

κάλεσμα : Νέοι και νέες ΣΥ.ΡΙΖΑ

πηγή : http://freemariosz.wordpress.com/2010/04/14/ν...


1 2 3 4

Συγκέντρωση για τον Μάριο Ζ.

 • Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
 • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΙΟ ΖΕΡΒΑ
 • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
 • ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
 • ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ!

Με μια προκλητική κατασταλτική κίνηση απάντησε το υπουργείο "Προστασίας" του Πολίτη του Χρυσοχοϊδη στη γενικευμένη έκρηξη των εργαζομένων όπως αυτή εκφράστηκε στην τελευταία πανεργατική απεργία στις 11 Μάρτη. Αφού προσπάθησε να σπάσει την πορεία σε δυο κομμάτια πριν καν αρχίσει, έφτασε στο σημείο να κάνει προσαγωγές απεργών στο σωρό. Ένας από τους προσαχθέντες απεργούς, ο μόνος που συλλήφθηκε και εδώ και ένα μήνα κρατείται φυλακισμένος στον Κορυδαλλό, ήταν ο Μάριος Ζέρβας που εργάζεται σαν δάσκαλος κολύμβησης μικρών παιδιών στο ΟΑΚΑ. Εκτός του ότι η μόνη "προκλητική" του πράξη ήταν το ράστα κούρεμά του, η αστυνομία του χρέωσε σαν …μολότωφ το σαμπουάν που χρησιμοποιεί στη δουλειά του καθημερινά!

Φυσικά δεν πρόκειται για λάθος ή μεμονωμένο περιστατικό. Πριν 3 χρόνια μετά το μεγάλο φοιτητικό κίνημα ενάντια στη συνταγματική αναθεώρηση η αστυνομία προσπαθώντας να πάρει ρεβάνς από τους φοιτητές είχε συλλάβει έναν φοιτητή επειδή φορούσε …πράσινα παπούτσια. Αυτές οι κινήσεις της αστυνομίας δεν είναι τυχαίες, γι' αυτό και, παρότι μοιάζουν γελοίες, έχουν νόημα όταν η άρχουσα τάξη και οι κυβερνήσεις νοιώθουν την οργή του κόσμου να ξεχειλίζει και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους αγωνιζόμενους ανθρώπους παραδειγματικά. Η δράση της αστυνομίας του Χρυσοχοϊδη ήταν, άλλωστε, το πρώτο σημάδι του πόσο …μεγάλη αλλαγή κουβαλούσε μαζί του το ΠΑΣΟΚ ερχόμενο στην κυβέρνηση. Ξεκίνησε με πογκρόμ στα εξάρχεια συνέχισε με επιθέσεις σε μετανάστες και όταν οι διαδηλώσεις μαζικοποιήθηκαν με την επέτειο της εξέγερσης του Δεκέμβρη είδαμε μηχανές της αστυνομίας να χτυπούν διαδηλωτές εν ψυχρώ.

Όμως δεν θα τους περάσει! Μέσα στις τελευταίες βδομάδες συγκεντρώθηκαν δεκάδες ψηφίσματα που ζητούν την άμεση αποφυλάκιση του Μάριου και δείχνουν ότι τα παραμύθια της κυβέρνησης δεν πιάνουν. Το κύμα συμπαράστασης στο Μάριο μπορεί να νικήσει και να δώσει τη σκυτάλη του σε έναν νέο απεργιακό ξεσηκωμό μετά το Πάσχα.

Η κυβέρνηση μπορεί να έχει τους πολλούς καλούς φίλους στην ΕΕ, τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. αλλά στον κόσμο της δουλειάς(σα τον Μάριο) και τη νεολαία θα βρει σχεδόν μόνο εχθρούς. Όλοι εμείς που παλεύουμε για την απευλευθέρωση του Μάριου είμαστε η δύναμη που παλεύει ταυτόχρονα για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, οι τραπεζίτες κι οι καπιταλιστές. Είμαστε αυτή η δύναμη που τις επόμενες μέρες μπορούμε να ξανακλείσουμε τους χώρους δουλειάς με τις απεργίες μας και να τσακίσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και να πάρουμε τα μέτρα πίσω.

Καλούμε σε Πορεία Αλληλεγγύης την Πέμπτη 15 Απρίλη 6μμ, Λιοντάρια

 • άμεση απελευθέρωση και καμιά δίωξη του Μάριου Ζέρβα
 • κατάργηση του κουκουλονόμου και του τρομονόμου της ΕΕ

κάλεσμα : ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. - Τοπική Κίνηση Ηρακλείου

πηγή : http://freemariosz.wordpress.com/2010/04/14/α...