Τρίτη 13 Απριλίου 2010 στις 18.30

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους μετανάστες λόγω επίθεσης φασιστών

___________-3vew0h.jpg

μετά το κυνηγητό, τους ξυλοδαρμούς και τα βασανιστήρια εναντίον μεταναστών μικροπωλητών από μπάτσους και δημοτόμπατσους στη Βικτώρια, το Μοναστηράκι, την Ερμού, μετά τις «εκκαθαριστικές σκούπες», τις δίκες, τις φυλακίσεις, τη διαρκή ομηρία...

μετά τις φασιστο-«επιτροπές κατοίκων» στον Αγιο Παντελεήμονα και την πλατεία Αμερικής, τους τραμπούκους στην Πανόρμου και τους περιφερόμενους ακροδεξιούς νοικοκυραίους, που χρησιμοποιούν ως άλλοθι άλλοτε μια παιδική χαρά, άλλοτε την «καθαρή πόλη» και άλλοτε την «εγκληματικότητα»...

το Σάββατο 10 Απρίλη κατά τις 2 το μεσημέρι έγινε και...

ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ

Γνωστά ακροδεξιά στελέχη εμπορικών συλλόγων και λοιπά αποβράσματα της πρωτοβουλίας «παραεμπόριο στοπ», με πρόσχημα την πάταξη του "παραεμπορίου", άρχισαν να κατηφορίζουν ως τάγμα εφόδου, μοιράζοντας το φυλλάδιό τους και φωτογραφίζοντας προκλητικά με κάμερες και κινητά τους μετανάστες μικροπωλητές που βρίσκονταν κατά μήκος του δρόμου. Δεν άργησαν καθόλου να εκδηλώσουν τις πραγματικές διαθέσεις τους: ρατσιστικές βρισιές, απειλές και σπρωξίδια. Κάποιοι από τους μετανάστες άρχισαν να αντιδρούν και να απαντούν. Το κυνηγητό μετατράπηκε σε απόπειρα πογκρόμ, με τους φασίστες να ουρλιάζουν “αστυνομία” και να καταδιώκουν με μπουκάλια και λοστούς τους μετανάστες στα γύρω στενά, ενώ εκείνοι τους αντιμετώπιζαν με αξιοπρέπεια και δυναμισμό. Στην Καπνικαρέα κατέφτασαν και οι μπάτσοι (δελτάδες, περιπολικά, δημοτόμπατσοι, ασφαλίτες) και προστέθηκαν και αυτοί στο τάγμα εφόδου.

Όσοι μετανάστες κατάφεραν ξέφυγαν, αλλά εκείνοι που βρίσκονταν στο Μοναστηράκι και δεν είχαν αντιληφθεί τι συμβαίνει, βρέθηκαν εγκλωβισμένοι. Ξυλοκοπήθηκαν και συνελήφθησαν 20 από αυτούς, ενώ ένας μετανάστης μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Όσοι δεν είχαν χαρτιά είναι υπό απέλαση.

Οι φασίστες, αφού «ανασυντάχθηκαν», επέστρεψαν ανενόχλητοι στην Ερμού και, με την προστασία της αστυνομίας, συνέχισαν το μισαλλόδοξο θέατρό τους.

η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

κοινός αγώνας με τους μετανάστες

συνέλευση αλληλεγγύης στους μετανάστες

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...