Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 στις 19.00

Μικροφωνική Αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Τουρκίας

Μικροφωνική συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Τουρκίας και ανοιχτή συνέλευση για οργάνωση ευρύτερων δράσεων αλληλεγγύης. Κυριακή 2/6, 7.00μμ Πλατεία Εξαρχείων

Μικροφωνική συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Τουρκίας και ανοιχτή συνέλευση για οργάνωση ευρύτερων δράσεων αλληλεγγύης. Κυριακή 2/6, 7.00μμ Πλατεία Εξαρχείων.

Όλη η καρδιά στην Ταξίμ

Ο σπόρος έχει φυτρώσει:

Σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία όλο και μεγαλύτερα κομμάτια καταπιεσμένων τα τελευταία χρόνια βγαίνουν από το κάδρο της συναίνεσης, της υποταγής

και της υπομονής. βγαίνουν έξω και απέναντι στο Καθεστώς. Από τις τεράστιες κινητοποιήσεις στην Αθήνα, την πτώση της κυβέρνησης στη Βουλγαρία και τώρα στην Τουρκία, (και ας μην ξεχνάμε την Τυνησία και ακόμα και τώρα την Αίγυπτο) ένα κοινό δυναμικό αναπτύσσεται στις μητροπόλεις γειτονικών κρατών. Ένα δυναμικό δρόμου και αντίστασης.

Είτε για τα μέτρα των μνημονίων, είτε για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό, το ψωμί το γάλα, είτε για τους δημόσιους χώρους, είτε για την κάθε προέλευσης φασιστικοποίηση, ένας αυξανόμενος αριθμός καταπιεσμένων αρχίζει να βγαίνει από το σπίτι του, να βαδίζει το μονοπάτι της άρνησης, να στοχάζεται έμπρακτα νέες δυνατότητες.

Κι αντίστοιχα, "εύρωστα" ή "άρρωστα" κράτη, προαιώνιοι εθνικοί εχθροί, δείχνουν μια τέτοια ταυτότητα στις αντιδράσεις: Χημικός πόλεμος, δηλώσεις νομιμοφροσύνης ή πυγμής, πυροβολισμοί, νεκροί.

Η ίδια ρητορεία στα κανάλια απλά σε διαφορετική γλώσσα... Ποιός ξέρει τα ονόματα όσων πολιτικών ή δημοσιογράφων στην Τουρκία σήμερα θα λένε "για πλήγμα στον τουρισμό", "για όσους εμποδίζουν την ανάπτυξη", για τα "μαγαζιά που χάνουν πελάτες", για "πρόκληση στη νομιμότητα", για "σχέδιο κατά της Τουρκίας", για "ελληνικό, εβραϊκό κλπ δάκτυλο"...

Τα ίδια ονόματα έχουν σε όλη τη γη: Κράτος και αφεντικά.

Ο ολοκληρωτισμός που επελαύνει, η συμμαχική δικτατορία κεφαλαίου, γεωπολιτικής, παπαδαριού, φασισμού, έρχεται η ώρα να πετάξει το μανδύα της. Μετά τα δακρυγόνα είναι οι ελεύθεροι σκοπευτές είτε είναι η Πλ. Συντάγματος είτε η Ταξίμ.

Δεν παίζουν όμως μόνοι τους. Όχι πλέον. Οι αγωνιστές του ξεσηκωμού στην Τουρκία, παίρνουν τη σκυτάλη, δίνουν το αίμα τους, και συνεχίζουν να μάχονται. Πρέπει όλοι να σταθούμε στο πλευρό τους. Απέναντι στην νέα Ιερά συμμαχία των κρατών και των αφεντικών, ο εσωτερικός εχθρός, οι δυνάμεις του αγώνα και της επανάστασης, πρέπει να σταθούν πρώτα αλληλέγγυες και αργά ή γρήγορα ώμο με ώμο.

Θα φτάσει η ώρα ενός διεθνούς ξεσηκωμού στα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο, παντού...

Αυτά είναι τα πρώτα του σκιρτήματα.

Ο σπόρος έχει φυτρώσει

* ΟΙ ΖΩΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!
* HAYATIMIZ BİZİM ELLERİMİZDE!

* Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!
* DAYANIŞMA SİLAHIMIZDIR!

πηγή : email received on 2 Ιούνιος 11h