τι; : καφενείο θεματική : ψυχαγωγία

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 στις 22.00

Αυτοδιαχειριζόμενο μπαρ


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 20:00 ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΜΠΑΡ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΙΣ 22:00.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΙΟΥ Κ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΙΟΥ

Την παρασκευη 17 μαιου γινοταν οπως καθε εβδομαδα το αυτοδιαχειριζομενο μπαρ στην πλατεια ολγας, ενα εγχειρημα που ξεκινησαμε τον δεκεμβρη του 2012 λογω της αναγκης για δημιουργια ενος ισχυρου ταμειου αλληλεγγυης σε διωκομενους αγωνιστες, αλλα και ως ενα εγχειρημα που θα θετει επιθετικα μεσω της υπαρξης του την διασκεδαση εξω απο τα μαγαζια των μπραβων, των κακοπληρωμενων εργατων, των αφεντικων και της μικροαστικης "ψυχαγωγιας". Απο την πρωτη στιγμη στην πλατεια ολγας, οι μαγαζατορες και τα αφεντικα των περισσοτερων απο τα γυρω μαγαζια εβλεπαν με κακο ματι την υπαρξη του μπαρ σε μονιμη βαση καθε σαββατοκυριακο.

Ετσι την παρασκευη 17 μαιου καμια 40αρια οπκιτες και φασιστοασφαλιτες με την υποστηριξη 2 διμοιριων και πολλων (αη)Διας, εισβαλλουν στην πλατεια την στιγμη που το μπαρ μολις ειχε ξεκινησει και στην πλατεια βρισκονταν περιπου 30 ατομα.Μολις οι μπατσοι εφτασαν μπροστα απο το μπαρ, δημιουργηθηκαν αλυσιδες μπροστα απο τα μηχανηματα και προσαγονται τεσσερις συντροφοι οι οποιοι αργοτερα αφηνονται ελευθεροι. Στο πανω μερος της πλατειας 2 διμοιριες των ματ παραμενουν στατικες, προκαλωντας τους συντροφους και τους αλληλεγγυους που συνεχως αυξανονται. Οταν αφηνονται ελευθεροι οι συντροφοι και φτανουν στην πλατεια, παιρνουμε την αποφαση για την συνεχιση του μπαρ, αφου θεωρουμε πως η πλατεια ανηκει σε αυτους που βρισκονται καθημερινα στα παγκακια της και θα την υπερασπιστουν με καθε κοστος απο τη δημοκρατια και τα σκυλια της. Ενω το μπαρ συνεχιζεται κανονικα με περιπου 300 ατομα να βρισκονται στον χωρο, δυο διμοιριες των ματ εμφανιζονται στην γωνια κολοκοτρωνη και μαιζωνος, και επιτιθενται με ευθειες βολες χημικων προς τον κοσμο που βρισκεται στο πανω μερος της πλατειας. Στη συνεχεια, ο κοσμος που βρισκεται στην πλατεια απαντα και συγκρουεται με τους μπατσους, στηνονται οδοφραγματα και οι συγκρουσεις συνεχιζονται για τεσσερις και πλεον ωρες στο κεντρο της πολης, οπου τελικα καταφερνουμε με πολλους αλληλεγγυους να ανακαταλαβουμε την πλατεια στις 5 τα ξημερωματα. Ειναι αληθεια πως περιμεναμε την επιθεση του κρατους στο εγχειρημα μας, και συγκεκριμενα στην πλατεια Ολγας καθως απο την αρχη ειχαμε θεσει επιθετικα τις προθεσεις μας εναντια στο κρατος, στα μαγαζια και στους μπατσους, που αναλαμβανουν ρολο μπραβων στη νυχτερινη ζωη της πατρας. Προσφατο παραδειγμα ο πολεμος που εχει ξεσπασει μεταξυ μπραβων της νυχτας στην πατρα και η ανοχη του κρατους σε αυτο το φαινομενο που δειχνει την αγαστη συνεργασια μεταξυ μαφιοζων και αστυνομιας.

Οσον αφορα τα γεγονοτα της κυριακης 19 μαιου, απο νωρις το απογευμα πληθος κοσμου συγκεντρωνεται στην πλατεια γεωργιου και λαμβανει μερος στην αντιφασιστικη συγκεντρωση και πορεια στο κεντρο της πολης, με σκοπο να μην αφησει τους χρυσαυγιτες, που πραγματοποιουσαν ανοιχτη εκδηλωση εξω απο τα γραφεια τους, να κατεβουν στο δρομο. Η αντιφασιστικη πορεια, με συμμετοχη πανω απο 1000 ατομα ληγει στην πλατεια γεωργιου οπου και 100αδες κοσμου παραμενει μεχρι να εξαφανιστουν οι φασιστες απο το χωρο που τους παραχωρησε το κρατος εξω απο τα γραφεια τους. Κατα τη διαρκεια της συγκεντρωσης στην πλατεια γεωργιου, τσακιζονται 2 λιμενομπατσοι χρυσαυγιτες. Οι περιπου 100 φασιστες που φυλαγονταν απο ολη την αστυνομικη δυναμη της πατρας συν δυο "εισαγομενες" διμοιριες τελειωνουν γρηγορα την εκδηλωση τους και εξαφανιζονται. Αργοτερα το βραδυ και σε διαφορετικα σημεια της πολης συλλαμβανονται 4 συντροφοι, οι οποιοι ξυλοκοπουνται απο τους μπατσους και τους απαγγελονται κατηγοριες για παρανομη οπλοκατοχη και αντισταση κατα της αρχης. Ενω οι συντροφοι βρισκονταν στα κελια της δημοκρατιας, διμοιριες που διεμεναν στο χουντοξενοδοχειο αστηρ μαζι με τους χρυσαυγιτες βουλευτες προκαλουν τους συντροφους που βρισκονται στην πλατεια ολγας. Αμεσως μετα κοσμος απο την πλατεια επιτιθεται στις αστυνομικες δυναμεις οι οποιες περικυκλωνουν την πλατεια ολγας, χτυπωντας ανελεητα κοσμο ακομα και μεσα σε μαγαζια και προσαγαγουν 44 ατομα. Στη συνεχεια σταθμευει μια διμοιρια εξω απο την καταληψη παραρτηματος και χτυπαει οποιονδηποτε περνα απο το δρομο.
Εμεις ως συλλογικοτητα του αυτοδιαχειριζομενου μπαρ, στεκομαστε και θα στεκομαστε επιθετικα εναντια σε καθε ειδους κατασταλτικη επιθεση που στοχο εχει συντροφους, αυτοοργανωμενα εγχειρηματα, αυτοδιαχειριζομενους χωρους και καταληψεις. Καταλαβαινουμε τις επιθεσεις στην πλατεια ολγας το προηγουμενο σαββατοκυριακο ως ενα κομματι της γενικοτερης επιθετικης πολιτικης του κρατους, εναντια στον αναρχικο/αντιεξουσιαστικο χωρο που ομως θα βρει απεναντι του τον κοσμο της ελευθεριας, ο οποιος θα χρησιμοποιησει ολα τα μεσα για να καταστρεψει καθε ειδους εξουσια.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΟΤΙΚΕΣ ΝΟΤΕΣ ΣΤΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ
ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΜΠΑΡ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...