Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 στις 19.00

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη λειτουργία του γηροκομείου Αθηνών

Διοργάνωση: Σύλλογος προσωπικού Ελεήμονος Εταιρίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων, Επιτροπή Αλληλεγγύης Κατοίκων


• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΕΗΝΟΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Λεωφ. Κηφισίας 137, Αθήνα
• ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
Σεβαστοπούλου 30 & Ζαλίκη, Τηλ/φαξ 210 69 23 591, e-mail: anoaexmpelokipexi@gmail.excom,
www.anoampelokipi.gr, FΑCΕΒΟΟΚ: Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων

1215 / Ιούνιος 2013

Να διασωθεί η λειτουργία του Γηροκομείου Αθηνών

ΟΛΟΙ Στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013, ώρα 7.00 μ.μ.
στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλίας και Λάμψα)

Στη συνέχεια θα περικυκλώσουμε συμβολικά το Γηροκομείο

Αγαπητοί Γείτονες,
Όλοι πρέπει να παρευρεθούμε, απαιτώντας από τους αρμόδιους (πολιτεία - Δήμο Αθηναίων), να ληφθούν άμεσα μέτρα.
1) Για να επαναλειτουργήσουν όσα κτίρια έκλεισαν (από τα 9 λειτουργούν μόνο 3), ώστε να δεχθούν υπερήλικες που αυτή τη στιγμή είναι άστεγοι, ή ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.
2) Για να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι (από τους 300 εργαζόμενους πριν 3 χρόνια έμειναν 145 σήμερα), και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στο προσωπικό που έχει να πληρωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Αγαπητοί Γείτονες,
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να οδηγηθεί το Γηροκομείο (που ας σημειωθεί έχει στην κατοχή του πάνω από 700 ακίνητα και κληροδοτήματα), στην οριστική και πλήρη κατάργηση, οδηγώντας φτωχούς ηλικιωμένους σε τραγικά αδιέξοδα, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο που η οικογένεια (που στηρίζει κατά κανόνα τους ηλικιωμένους), στενάζει από τα βάρβαρα, αντιλαϊκά, κυβερνητικά μέτρα.
Ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να επιμείνει στην τοποθέτηση επιτρόπου όπως αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό συμβούλιο στις 9 Μαΐου 2013, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση για τις αποφάσεις της Διοίκησης του Γηροκομείου, η οποία πρέπει να αποδεχθεί την απόφαση του Δήμου Αθηναίων.
Μήπως η Δικαιοσύνη, που ερευνά υποθέσεις με βάση επίσημες έρευνες οικονομικών επιθεωρητών του Υπ. Οικονομικών πρέπει να επισπεύσει τις σχετικές διαδικασίες; Επισημαίνουμε ακόμη ότι ο χώρος του Γηροκομείου αποτελεί έναν ελεύθερο χώρο -όαση για την γειτονιά μας- και φοβόμαστε αν κρίνουμε από τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική μήπως βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες εξελίξεις.

Αγαπητοί Γείτονες,
Μπορούμε όλοι μαζί ενωμένοι, με τους αγώνες μας_-να προασπίσουμε την πλήρη λειτουργία του Γηροκομείου Αθηνών.
Η πρόνοια για την Τρίτη ηλικία δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά δικαίωμα, και όταν αυτό το δικαίωμα καταπατείται, πρέπει να διεκδικείται.

http://www.anoampelokipi.gr

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...