Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 στις 18.30

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον τουρκικό λαό

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον τούρκικο λαό που έχει εξεγερθεί ενάντια στην κοινωνική αδικία και βαρβαρότητα που έχει επιφέρει το αδίστακτο καθεστώς του Ερντογάν και της τουρκικής άρχουσας τάξης.

Η παγκοσμιότητα της κρίσης δημιουργεί ρήγματα στα θεμέλια του βάρβαρου και σαθρού καπιταλιστικού οικοδομήματος σε όλον τον...

πλανήτη.

Στην Ελλάδα, η μεγάλη λαϊκή εξέγερση που ήρθε ως αποτέλεσμα της βαθύτατης κοινωνικοοικονομικής κρίσης και της βαρβαρότητας της άρχουσας τάξης, ξεκίνησε με την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και συνεχίστηκε με τις μεγάλες παλλαϊκές διαδηλώσεις στην Πλατεία Συντάγματος.

Στον υπόλοιπο κόσμο, η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δείχνουν να ξυπνούν το ένα μετά το άλλο. Ισπανία, Πορτογαλία, Τυνησία, Αίγυπτος, Λιβύη, Συρία, Νότιος Αφρική, Κύπρος, Σουηδία, Τουρκία είναι μόνο μερικές από τις χώρες που η εργατική τάξη δείχνει τα δόντια της.

Φαίνεται τώρα, περισσότερο παρά ποτέ, πως οι λαοί έχουν κοινούς φίλους και κοινούς εχθρούς. Οι κοινωνίες χωρίζονται σε τάξεις. Το 99% του ελληνικού εργαζόμενου λαού είναι ταυτισμένο με τα συμφέροντα του 99% του τούρκικου λαού και όλων των λαών του κόσμου. Ο κοινός μας εχθρός είναι το 1% που παγκόσμια μας εκμεταλλεύονται και μας απομυζούν σαν βδέλλες κατατρώγοντας ότι με κόπο και ιδρώτα παράγουμε.

Ο Ερντογάν και ο Ομπάμα δείχνουν πανικόβλητοι μπροστά στις εξελίξεις οι οποίες έχουν ως πρωταγωνιστή τον επαναστατημένο λαό.

Η ώρα μηδέν για το βάρβαρο σύστημά τους πλησιάζει. Όταν όλα αυτά τα ρυάκια της οργής γίνουν ένας παγκόσμιος χείμαρρος ανατροπής τα ελικόπτερα δε θα τους χωρούν. Ας τρέμουν την οργή των καταπιεσμένων.

Σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία!

Μόνη λύση η ανατροπή τους!!

επικοινωνία : www.kinimadenplirono.gr

κάλεσμα : Δεν πληρώνω

πηγή : email που λάβαμε στις 6 Ιούνιος 23h


Η γκανγκστερική απαγωγή και παράδοση στην Τουρκία του αριστερού αγωνιστή Μπουλούτ Γιαϊλά συνιστά πολιτικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Πέραν από τον πλήρη εξευτελισμό κάθε έννοιας νομικής προστασίας των πολιτικών προσφύγων, πέρα από την καταρράκωση αυτού καθ' αυτού του συνταγματικού πλαισίου, και πέρα από την εξοργιστική υποκρισία των κυβερνώντων που κατά τα άλλα ομνύουν στη.. "νομιμότητα", πρέπει να υπογραμμιστεί και μια τέταρτη πτυχή του ζητήματος. Η μαφιόζικη ενέργεια κατά του Γιαϊλά δείχνει ότι το διεθνές "αντιτρομοκρατικό" υπερκράτος είναι διαρκώς παρόν, ως αναγκαίο συμπλήρωμα της εγχώριας κρατικής καταστολής. Πρόκειται για μια διεθνή συμμορία, υπό την ηγεσία των αμερικάνικων υπηρεσιών, που διεξάγει ένα πόλεμο χαμηλής έντασης εναντίον των κινημάτων αντίστασης ή όποιου δεν είναι αρεστός στον ιμπεριαλισμό. Η διεθνής "αντιτρομοκρατία" αποτελεί την υπερεθνική έκφραση του υπό οικοδόμηση κράτους έκτακτης ανάγκης. Και όπως ακριβώς η μάχη ενάντια στην τρόικα χέρι-χέρι με τη μάχη ενάντια στην τρικομματική κυβέρνηση, έτσι ακριβώς το αίτημα για την παραίτηση του Δένδια πρέπει να συμβαδίσει με την απαίτηση για το ξήλωμα του διεθνούς (αντι)τρομοκρατικού μηχανισμού.
Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πορεία για τον Μπουλούτ Γιαϊλά, την Τρίτη 11 Ιούνη στις 6:30 στα Προπύλαια.

κάλεσμα : Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα Αθήνας

πηγή : http://diktio.org/node/905