Κυριακή 21 Ιουλίου 2013 στις 20.45

Aφιέρωμα στον μεγάλο αναρχικό του ισπανικού κιν/φου Jesus Franco

AΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝ/ΦΟΥ, JESUS FRANCO(1930-2013)

---------

- 20/21 ΙΟΥΛΙΟΥ -

---------

στο θερινό NOSOTROS (Θεμιστοκλέους 66,Εξάρχεια).

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα διήμερο αφιέρωμα προβολών,εις μνήμην του "άγνωστου" Τζες Φράνκο,που πέθανε πλήρης ημερών μόλις τον περασμένο Απρίλιο:

O ανθρωπος με τα 120 ψευδώνυμα,λάτρης της τζαζ και των ωραίων γυναικών, βοηθός του 'Ορσον Ουέλς στα γυρίσματα του "Δον Κιχώτη",συνεργάτης και φίλος των "ιερών τεράτων" του φανταστικού σινεμά Κρίστοφερ Λι,Κλάους Κινσκι και Χάουαρντ Βέρνον,κατα συρροήν πορνογράφος,δεύτερο ασυμβίβαστο και προκλητικό "τρομερό παιδί" του Ισπανικού κινημ/φου μετα τον Luis Bunuel και,τέλος,ο πιο διάσημος Φράνκο της ιβηρικής χερσονήσου μετα απο τον συνεπώνυμο και αχρείο στρατηγό και δικτάτορα!

Μια αυθεντική cult φυσιογνωμία του παγκόσμιου κινηματογράφου,της οποίας το σπάνιο και δυσεύρετο έργο παραμένει άγνωστο για το ευρύ κοινό.Θα προβληθούν οι 4 πιο γνωστές και κλασσικές ταινίες απο μια τεράστια φιλμογραφία,που καλύπτουν όλες τις βασικές θεματικές και στυλιστικές του εμμονές: 'Ερωτας, Θάνατος, βία, σεξ, τρόμος, αχαλίνωτος αισθησιασμός, λεσβιακός βαμπιρισμός, αναρχική αισθητική, τζαζ σουρεαλισμός και, φυσικά, τα γραπτά του μεγάλου και.. 'θείου' Μαρκησίου ντε Σαντ.

Μια διαφορετική καλοκαιρινή εμπειρία και ταυτόχρονα μια μοναδική ευκαιρία για καθε λάτρη των άγνωστων,σκοτεινών κι εναλλακτικών απολαύσεων του φανταστικού σινεμά να γνωριστεί με μια απ'τις σπανιοτερές και πιο ενδιαφέρουσες πτυχές του. Ελάτε να δροσιστείτε μαζι μας και να δείτε τι χάνατε μια ζωή!!

πηγή : http://nosotros.gr/2013/07/12/aφιέρωμα-στον-μ...