Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Διαδήλωση στη ΔΕΘ

Oύτε Λουκέτα, Ούτε Απολύσεις - Εμπρός για Απεργίες και Καταλήψεις

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

- για να τσακίσουμε τα Μνημόνια της ανεργίας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης

- για να διώξουμε τη χούντα της «Νέας» Συγκυβέρνησης και της Τρόικας

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

18:00 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προχωρά το καταστροφικό της έργο, για να ικανοποιήσει τις ορέξεις των κανίβαλων δανειστών-Τροϊκανών και των καπιταλιστών, με την αγαστή συνεργασία των αργυρώνητων ΜΜΕξαπάτησης. Ως το τέλος Σεπτέμβρη 12.500 εργαζόμενοι στο Δημόσιο πάνε άμεσα ή έμμεσα για απόλυση (μέσω διαθεσιμότητας-κινητικότητας-μετατάξεων) και φυσικά μεγαλύτερος αλλά άγνωστος αριθμός εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Μετά την προσπάθεια να πετάξει στον δρόμο μέσα σε μια νύχτα τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, η κυβέρνηση θέλει να στείλει στις ουρές των ανέργων 6.500 εργαζόμενους στους Δήμους, χιλιάδες στην εκπαίδευση μέσω «υποχρεωτικών μετατάξεων» και καταργήσεων ειδικοτήτων (μετά την απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών, σχολικών φυλάκων, εργαζόμενων στα πανεπιστήμια, κ.α.) που μαζί με τους απολυμένους από το κλείσιμο μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, εργοστασίων κλπ, τα θύματα της πολιτικής της συμμορίας Βενιζέλου-Σαμαρά, θα φτάσουν τα 2 εκατομμύρια ανέργους. Την ίδια στιγμή τα ξεπουλάει όλα όσο-όσο και με σκανδαλώδη τρόπο μέσω της συμμορίας του ΤΑΙΠΕΔ σε «επενδυτές»-αρπακτικά, κλείνει νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς, «συγχωνεύει»/καταργεί σχολεία. Πετάει μαζικά τη νεολαία έξω από το σχολείο με το νέο εξεταστικό-καρμανιόλα και την στρέφει στην ιδιωτική εκπαίδευση (βλ. ΙΕΚ) ή στο περιθώριο, όπως και τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώμματα στην ιδιωτική υγεία και ασφάλιση.

Η εφαρμογή των Μνημονίων και τα ακόμα πιο σκληρά μέτρα που έρχονται, είναι όλεθρος για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Η κατάσταση δεν συμμαζεύεται πια. Μπροστά μας βρίσκονται οι «μαύρες τρύπες» των ασφαλιστικών ταμείων, το λουκέτο δεκάδων οργανισμών, οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο -έχουν δεσμευτεί για 150.000 απολύσεις έως το τέλος του 2015 (που φέρνουν πολλαπλάσιες απολύσεις στον Ιδιωτικό τομέα), το λουκέτο χιλιάδων μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, η ιδιωτικοποίηση των πάντων (βλ. νερό, ρεύμα, συγκοινωνίες, κ.λπ.), η κατάρρευση των κρατικών εσόδων, η εκτίναξη ελλειμμάτων και χρεών (δημόσιων και ιδιωτικών), η ανεργία-τέρας. Ο ελληνικός καπιταλισμός, σε βαθιά ύφεση διαρκείας, έχει καταντήσει ένα κουφάρι, που μπορεί να φυτοζωεί μόνο με απανωτά ΜΕΤΡΑ-ΣΟΚ: νέες μειώσεις μισθών/συντάξεων αλλά και «ξαφνικός θάνατος» σχολείων και νοσοκομείων, τσουνάμι απολύσεων, κατασχέσεις σπιτιών και κάθε είδους εισοδήματος έναντι οφειλών στην εφορία, κατάσχεση καταθέσεων (ό,τι έχει απομείνει στους μικροκαταθέτες), πλειστηριασμοί και κατασχέσεις, φυλακίσεις για χρέη π.χ. 300 ευρώ! Για να διατηρείται αυτό το σάπιο σύστημα πάνω στα πτώματά μας, απαιτεί στραγγάλισμα των ελευθεριών μας, ένα μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, στα όρια μιας δικτατορίας: Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, πραξικοπήματα τύπου ΕΡΤ, επιστρατεύσεις, ΜΑΤ, στρατόπεδα συγκέντρωσης, ξύλο και τρομοκρατία. Αυτή η επιλογή των καπιταλιστών και των πολιτικών τους επιτελείων (βλ. συγκυβέρνηση) οπλίζει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που μαχαιρώνουν μετανάστες και αριστερούς, και διάφορους τραμπούκους σαν τον ελεγκτή που δολοφόνησε τον 19χρονο Θανάση πετώντας τον έξω από το τρόλεϊ στο Περιστέρι. Παρόμοιες εταιρείες τραμπούκων θα αναλάβουν και την είσπραξη των εσόδων για το κράτος και τις τράπεζες.

Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις και τα λουκέτα είναι αγώνας ζωής ή θανάτου, για όλη την εργατική τάξη, όλη την κοινωνία. Αν τα επιτρέψουμε, η διάλυση όλου του δημόσιου τομέα, δηλαδή των δημόσιων αγαθών και κοινωνικών υπηρεσιών, θα είναι ταχύτατη και αμετάκλητη. Εφαρμογή των Μνημονίων σημαίνει ολοκληρωτική καταστροφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπαίδευσης, Υγείας και Ασφάλισης, ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών, δουλικές σχέσεις εργασίας, «κινέζικους» μισθούς για όλους τους εργαζόμενους, ανεργία στο 50% και ακόμα περισσότερο για τους νέους. Αν τους αφήσουμε θα διαλύσουν τα πάντα, θα καταστρέψουν την οικονομία και κάθε προοπτική ανάκαμψής της.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

Με το πραξικόπημά στην ΕΡΤ, ο Σαμαράς νόμιζε ότι ντύθηκε τον αυτοκρατορικό μανδύα της πυγμής. Όμως ο αγώνας και η κατάληψη στην ΕΡΤ άνοιξαν ένα νέο δρόμο, για όλους τους εργαζόμενους, για να οργανώσουμε μια νικηφόρα αντίσταση στις απολύσεις και τα λουκέτα. Η αντίσταση των εργαζομένων στην ΕΡΤ, στους Δήμους, στο Δημόσιο, είχαν αποτέλεσμα την κατάρρευση της τρικομματικής και αδυνάτισαν τα κόμματα και τους υποστηρικτές των Μνημονίων. Έδειξαν ότι δεν είμαστε ραγιάδες να μας κυβερνούν με το βούρδουλα των επιστρατεύσεων, των ΜΑΤ και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, οι Σαμαράδες και Βενιζέλοι, τα ακροδεξιά αποβράσματα που έχουν μαζέψει στα «πολιτικά» επιτελεία τους, μια κλίκα πλουσίων και οι υπηρέτες τους από το σάπιο πολιτικό σύστημα. Η πολιτική κρίση μπαίνει σε φάση νέου παροξυσμού. Ο Σαμαράς μπορεί ακόμα να είναι «μοναδική λύση» (ιδιαίτερα για τους ιμπεριαλιστές Ε.Ε.-ΔΝΤ), ο δρόμος που τραβάει, όμως, απειλεί να τον στείλει στα σκουπίδια της Ιστορίας. Τα ίδια περιμένουν τους «μνημονιακούς» σ' όλη την Ευρώπη: η οικονομική κρίση βαθαίνει, τα αστικά κόμματα «τρίζουν», οι αγώνες μεγαλώνουν μαζί και η αμφισβήτηση του «τέρατος» Ε.Ε / Ευρώ. Τα ίδια περιμένουν και τις ρεφορμιστικές και γραφειοκρατικές δυνάμεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βοηθούν το καπιταλιστικό σύστημα και την Ε.Ε. να επιβιώνουν.

Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ - Να οργανώσουμε ένα νικηφόρο αγώνα

Οι πρώτες κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ, στους Δήμους, σε Υγεία-Παιδεία, δείχνουν τη διάθεση και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Όμως όσο ο χρόνος της τελειώνει η συγκυβέρνηση γίνεται πιο λυσσασμένη και επικίνδυνη - γι' αυτό ο αγώνας θα είναι μακρύς και σκληρός, χρειάζεται οργάνωση και σχέδιο:

Είναι αγώνας για την ανατροπή της «νέας» συγκυβέρνησης. Αλλιώς δεν σταματάει αυτή η Νέα Χούντα, με παρακάλια δε θα λυπηθούν τους απολυμένους, τους άνεργους, τους φτωχούς. Με αυταπάτες για το τι θα «μαγειρέψουν» τα ανακτοβούλια του Μαξίμου και των Βρυξελών ή για «ευνοϊκές δικαστικές αποφάσεις», που θα δικαιώνουν τους εργαζόμενους. Χρειάζεται όλοι οι κλάδοι, ομοσπονδίες, σωματεία κ.λπ., ιδιαίτερα από τους χώρους που άμεσα κινδυνεύουν, να κατέβουν άμεσα σε κοινές κινητοποιήσεις, ενώνοντας τους εργαζόμενους των Δήμων με τους εκπαιδευτικούς, τους νοσοκομειακούς και όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και ευρύτερα. Δεν αντέχουμε άλλη διαίρεση των δυνάμεών μας, που μας αποδυναμώνει, είτε λόγω των συντεχνιακών λογικών που καλλιεργεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία είτε λόγω των «επικλήσεων» για ταξική καθαρότητα (βλ. ΚΚΕ-ΠΑΜΕ, κ.λπ.).

Πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας. Να μην αφήσουμε κανένα γραφειοκράτη να φρενάρει, ν' αποπροσανατολίσει τον αγώνα. Σε κάθε δήμο και γειτονιά, να γίνουν «κέντρα αγώνα», με καταλήψεις δημαρχείων-σχολείων και νοσοκομείων που κλείνουν, ανοιχτές συνελεύσεις εργαζόμενων-άνεργων-νέων, που να φτιάξουν μαζικές επιτροπές δράσης σε κάθε περιοχή.

Εμπρός για ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Να την επιβάλλουμε παρά και ενάντια στην εγκληματική πολιτική των «ηγεσιών» ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Μέχρι να ρίξουμε τη «νέα» συγκυβέρνηση, να διώξουμε την Τρόικα, να σταματήσουμε την καταστροφή των Μνημονίων. Πέρα απ' τις κινητοποιήσεις κλάδων, είναι ώρα όλοι μαζί, αποφασιστικά, να τους στείλουμε στον αγύριστο.

Ν' ανοίξουμε τον δρόμο για μια ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, στηριγμένη στις δικές μας δυνάμεις και στα δικά μας όργανα, για να σταματήσουν να φορτώνουν στις πλάτες μας την κρίση και τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Μαζί με τους εργαζόμενους, τους λαούς και τα κινήματα στην Ευρώπη, τη Μεσόγειο, τις αραβικές χώρες, που ξεσηκώνονται για δουλειά, ψωμί και ελευθερίες.

· Καμία Απόλυση - Καμία «Διαθεσιμότητα» ή «Μετάταξη»-Δουλειά για όλους.

· Όχι Λουκέτα και «Συγχωνεύσεις» Οργανισμών και Υπηρεσιών. Δημόσιες Υπηρεσίες, Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση για όλους.

· Να καταργηθεί η χουντική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η φασιστική Επιστράτευση Απεργών. Κάτω τα χέρια απ' τις Ελευθερίες μας. Κάτω το Κράτος έκτακτης ανάγκης.

· ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

· Κάτω τα Μνημόνια. Έξω από το σφαγείο Ευρώ και Ε.Ε. Πάλη για μια Ευρώπη των Εργαζομένων, ενωμένη, δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλιστική.

· Εθνικοποίηση και Εργατικός Έλεγχος στους τομείς-κλειδιά της οικονομίας.

http://www.okde.gr

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...


1 2 3

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΘ

Ο Σαμαράς αποφεύγει τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για δεύτερη χρονιά γιατί φοβάται. Φοβάται τις απεργίες στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στο ΙΚΑ, στις εφορίες.

Φοβάται τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ που εκείνες τις μέρες θα κλείνουν τους τρεις μήνες κατάληψης, Φοβάται την οργή της νεολαίας που βλέπει να τη δολοφονούν γιατί δεν έχει να πληρώσει εισιτήριο στο τρόλεϊ ή γιατί είναι μετανάστης μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αυτή την κυβέρνηση χρειάζεται να την ανατρέψουμε.

Γιατί:

Είναι μια κυβέρνηση ένα μάτσο ψεύτες

- μιλάγανε για

success story και φέρνουν νέα μνημόνια.

Ένα μάτσο απατεώνες - ετοιμάζουν πλειστηριασμούς

σπιτιών για να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τους τρα-

πεζίτες.

Πρόκειται για λαμόγια βουτηγμένα στα σκάνδαλα όπως

φάνηκε για άλλη μια φορά με το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ.

Η ανατροπή τους πρέπει να είναι το βασικό σύνθημα και

ο βασικός στόχος για να οργανώσουμε ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια στη ΔΕΘ.

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας των μεγάλων απεργιών. Οι

εκπαιδευτικοί έχουν πάρει απόφαση να ξεκινήσουν απεργία διαρκείας με το άνοιγμα των σχολείων, και γύρω τους

έχει δημιουργηθεί ένα κίνημα συμπαράστασης από γονείς,

μαθητές και συνδικάτα σε κάθε δήμο, σε κάθε ΕΛΜΕ και

σύλλογο δασκάλων.

Τα νοσοκομεία απαντάνε με απεργία απέναντι σε ένα

φασίστα που έχει γίνει υπουργός Υγείας, που κλείνει νοσοκομεία, απολύει μαζικά τους εργαζόμενους και απειλεί ότι

θα κλιμακώσει για να μάθουμε «τι εστί βερίκοκο».

Έχουμε να οργανώσουμε τις μάχες και

• ενάντια στις οικονομικές επιθέσεις, κλιμακώνοντας τις

απεργίες και

• ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις και τη Χρυσή Αυγή

οργανώνοντας τη διεθνη αντιφασιστική συνάντηση της

ΚΕΕΡΦΑ στις 5-6 Οκτώβρη και

• ενάντια στη επέμβαση των ιμπεριαλιστών στη Συρία, που

ετοιμάζεται να κάνει ο Ομπάμα με την υποστήριξη της

Ε.Ε. και του Σαμαρά.

Αυτόν τον αγώνα σηματοδοτεί το συλλαλητήριο στη

Θεσσαλονίκη στις 7 Σεπτέμβρη, Άγαλμα Βενιζέλου 6μμ

-Να είμαστε όλοι εκεί

http://www.sekonline.gr//

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...