Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 στις 18.30

Πανεκπαιδευτική συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Αγίας Σοφίας στις 18:30 διοργανώνουν σήμερα οι Επιτροπές Αγώνα των Καθηγητών των ΕΛΜΕ -Θ

Στη κοινή συνάντηση των Επιτροπών Αγώνα των ΕΛΜΕ και μελών των Δ.Σ. απ' όλες τις ΕΛΜΕ του νομού Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8/9 στην ΕΔΟΘ, στην οποία ανταποκρίθηκαν και πήραν μέρος περισσότεροι από 100 συνάδελφοι, συζητήθηκε η υλοποίηση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και η οργάνωση της επιτυχίας της απεργίας διαρκείας.

Στη συνάντηση πήραν το λόγο 21 συνάδελφοι και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τις εξελίξεις στην παιδεία, και για τα μέτρα στήριξης της απεργίας και αποφασίστηκαν αναλυτικά τα εξής:

1. Οι επιτροπές, από κοινού με τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να συμβάλλουν με ενημερώσεις των συναδέλφων στα σχολεία στη μαζική συμμετοχή τους στον απεργιακό αγώνα. Για την οργάνωση αυτού του προσανατολισμού οι επιτροπές αγώνα θα βρεθούν κατά ΕΛΜΕ και θα συγκεκριμενοποιήσουν το πρόγραμμα των επισκέψεων στα σχολεία: Η Επιτροπή της Α΄ ΕΛΜΕ θα συναντηθεί τη Δευτέρα 9/9, στις 6.30 μ.μ., στον Ευκλείδη. Η της Β΄ ΕΛΜΕ τη Δευτέρα 9/9, στις 6.30 μ.μ., στο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, Η της Γ΄ ΕΛΜΕ τη Δευτέρα 9/9, στις 6.30 μ.μ., στο 1ο Λύκειο Συκεών, μετά τη συνάντηση με τους γονείς. Η της Δ΄ ΕΛΜΕ τη Δευτέρα 9/9, στις 7.00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ. Η της Ε΄ ΕΛΜΕ την Τρίτη 10/9, στις 1.30 μ.μ., στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης.

2. Την Τρίτη 10/9, ημέρα ψήφισης του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου για το Γενικό και Τεχνικό Λύκειο να οργανωθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

3. Την Τετάρτη 11/9, ημέρα αγιασμού στα σχολεία, όλοι οι σύλλογοι διδασκόντων των καθηγητών να ενημερώσουν μέσα από πολλούς τρόπους (μοίρασμα και διάβασμα ανακοινώσεων, κοινές Συνελεύσεις, κ.α.) για τα καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης για την παιδεία και τον εκπαιδευτικό. Οι σύλλογοι και οι συνάδελφοι να αξιοποιήσουν στις ενημερώσεις τις ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ.

4. Την Πέμπτη 12/9 να οργανωθεί σύσκεψη των ΕΛΜΕ με τα πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης, στην ΕΔΟΘ, στις 7.00 μ.μ. με στόχο την αγωνιστική συμπόρευση και ιδιαίτερα στην απεργία διαρκείας.

5. Την Παρασκευή 13/9 να οργανωθούν από τις ΕΛΜΕ και κατά ΕΛΜΕ συναντήσεις με τους συλλόγους γονέων, τους γονείς και τους μαθητές για τον αγωνιστικό συντονισμό της δράσεις μας.

6. Την οργάνωση μιας σειράς δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που κατατέθηκαν ως προτάσεις από τους συναδέλφους για να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της πρώτης πενθήμερης απεργίας, όπως πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια τη Δευτέρα 16/9, πρώτη ημέρα κήρυξης της απεργίας και την Τετάρτη 18/9, την οργάνωση μεγάλης συναυλίας στο κέντρο της πόλης

7. Ακόμη κατατέθηκαν μια σειρά προτάσεις που θα σχεδιαστεί η υλοποίησή τους τις επόμενες ημέρες και αφορούν τη δημιουργία blok των Επιτροπών Αγώνα, άμεση προώθηση με την οικονομική στήριξη της ΟΛΜΕ των απεργιακών ταμείων, την έκδοση κοινής αφίσας της ΟΛΜΕ, των ΕΛΜΕ και των Επιτροπών αγώνα, την έκδοση ανακοινώσεων προς γονείς, μαθητές και συναδέλφους, την ανάρτηση πανό σε όλα τα σχολεία με πρωτοβουλία των συλλόγων διδασκόντων και των συναδέλφων από κάθε σχολείο.

8. Οι Επιτροπές Αγώνα θα συναντηθούν την Τετάρτη 18/9, αμέσως μετά τις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνη την ημέρα, για να προωθήσουν τον αγωνιστικό συντονισμό των ΕΛΜΕ και άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων, καθώς και για να συζητήσουν για τις προτάσεις που θα καταθέσουν στις νέες συνελεύσεις των ΕΛΜΕ που θα γίνουν την πρώτη εβδομάδα της απεργίας.

9. Τέλος στη συνάντηση αποφασίστηκε η έκδοση ενημερωτικού δελτίου της επιτροπής για την ενημέρωση των συναδέλφων.

πηγή : http://alterthess.gr/content/panekpaideytiki-…