Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 17.30

Αντιφασιστικό Κάλεσμα

Ίσως πολλοί να ξαφνιάστηκαν με την πρόσφατη επίθεση των εθνικιστών της χρυσής αυγής σε μέλη του ΚΚΕ, αυτοί όμως απέδειξαν ότι μπορούν να φτάσουν ακόμη παραπέρα. Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου δολοφόνησαν άγρια γνωστό αντιφασίστα του Κερατσινίου, στήνοντάς του ουσιαστικά καρτέρι. Τα συμμορίτικα τάγματα εφόδου, και με την κάλυψη που τους δίνουν γνωστές τηλεπερσόνες και μέλη της κυβέρνησης, αποθρασύνθηκαν τελείως τολμώντας επιθέσεις όχι μόνο σε ανυπεράσπιστους μετανάστες αλλά και σε κόσμο των κινημάτων. Ο Παύλος Φύσσας, εκτός από πολιτικοποιημένος μουσικός, ήταν και μεταλλεργάτης ενώ τα μέλη του ΚΚΕ ήταν οργανωμένοι σε εργατικά σωματεία.

Βλέπουμε λοιπόν ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα της χρυσής αυγής στρέφεται ενάντια στους αδύναμους, τους καταπιεσμένους, τους εργαζόμενους, τους αγωνιστές κάνοντας ταυτόχρονα πλάτες στους ισχυρούς. Ο φασισμός, που ήρθε πρώτα για τους άλλους, είναι τώρα εδώ για εμάς.

Η χρυσή αυγή, για άλλη μια φορά, λειτουργεί ως το δεξί χέρι του συστήματος προσπαθώντας να σπείρει το φόβο και την τρομοκρατία στον κόσμο που τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να αντιδρά και να αγωνίζεται πιο μαζικά και οργανωμένα. Αυτές τις μέρες βρίσκονται σε εξέλιξη μαζικές απεργίες και διαδηλώσεις, συνελεύσεις σωματείων και εργαζομένων, καταλήψεις. Όλα αυτά φαίνεται να έχουν τρομάξει το σύστημα κι αυτό αναζητά τις εφεδρείες του στο φασιστικό μόρφωμα.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η χρυσή αυγή έχει το θράσος να καλεί τα φασιστοειδή σε συγκέντρωση στη Νίκαια, σχεδόν δίπλα απ' τον τόπο της δολοφονίας και λίγες μέρες μετά σε εγκαίνια των γραφείων της σε Καβάλα και Δράμα. Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου θα έρθει κλιμάκιο βουλευτών της στη Δράμα κι αυτή η κίνηση δε θα μείνει αναπάντητη. Θα είμαστε όλοι εκεί για να υπερασπίσουμε την πόλη μας από το φασισμό.

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...