Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 στις 18.00

Αντιφασιστική συγκέντρωση - πορεία

Παύλος Φύσσας.

Νεκρός αντιφασίστας από μαχαίρι χρυσαυγίτη.

Μέσα σε λίγες ώρες, αυθόρμητες αντιφασιστικές πορείες πραγματοποιούνται σε όλη την ελλάδα. Πλήθος κόσμου προσπαθεί να προσεγγίσει τα γραφεία τους, όπου αυτά υπάρχουν, και συγκρούεται με τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τα προστατεύουν. Οι συγκεντρώσεις συνεχίζονται δυναμικά και τις επόμενες μέρες, ενώ οι φασίστες κρύβονται. Τα θεμέλια του παρακράτους φαίνεται πως άρχισαν να τρίζουν.

Και ξαφνικά, η ελληνική κοινωνία παγώνει.

Ξαφνικά, οι δημοσιογράφοι συνειδητοποιούν την εγκληματική δράση της χρυσής αυγής.

Ξαφνικά, το ίδιο σύστημα που τόσο καιρό τους εκκολάπτει, πανικοβλημένο τώρα, προσπαθεί να τους ξεράσει.

Για την ιστορία, η δολοφονία αυτή, από τα λεγόμενα 'τάγματα εφόδου', δεν είναι η πρώτη στη λίστα. Έχουν προηγηθεί κι άλλες: δολοφονίες μεταναστών που το κράτος και τα ΜΜΕ συγκάλυψαν και των οποίων τα ονόματα ίσα που ψιθυρίζονταν.

Δυστυχώς αποδείχτηκε σχεδόν αναμενόμενη σε μια συγκυρία κατά την οποία ο φασιστικός ολοκληρωτισμός αναπτύσσεται όλο και πιο ραγδαία, τόσο με τη μορφή φασιστοσυμμοριών όσο και ως επίσημη πολιτική γραμμή της κυβέρνησης, η οποία ασκεί μια ευρύτερη κοινωνική τρομοκρατία. Αναπτύσσεται μέσα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, τα περιστατικά τύπου μανωλάδα, τη διαπόμπευση οροθετικών γυναικών τη στιγμή που οι νταβατζήδες και οι πορνοπελάτες προστατεύονται, τη βίαιη καταστολή κάθε κοινωνικού αγώνα και υπόνοιας αντίστασης. Όταν μια φασιστική ατζέντα υιοθετείται συνολικά και ακροδεξιά απολειφάδια όπως ο βορίδης και ο γεωργιάδης περιφέρονται ως θιασώτες της δημοκρατίας αναμασώντας τη θεωρία των δύο άκρων και όταν νεοναζί κάνουν

ανενόχλητοι πογκρόμ, προστατευμένοι από τους μπάτσους και την εκάστοτε τοπική μαφία, γιατί να πέσουμε από τα σύννεφα που ένας στοχοποιημένος αντιφασίστας δολοφονήθηκε;

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, το μαχαίρι δεν το κράταγε μόνο ο Ρουπακιάς. Το κρατάγανε επίσης όλοι αυτοί που τη στιγμή που υποβαθμίζονται οι ζωές μας από τα αφεντικά, πιστεύουν πως φταίνε οι μετανάστες· οι νοικοκυραίοι που θέλουν απλά την ησυχία τους και 'να φύγουν οι μαύροι γιατί τους χαλάνε την αισθητική'· τα τσογλανάκια που νιώθουν δυνατότερα τραμπουκίζοντας όποιον είναι πιο αδύναμος· τα κοράκια των ΜΜΕ που αφού προώθησαν τους φασίστες ως lifestyle, τώρα ανακαλύπτουν και κηρύσσουν ολημερίς τον αντιφασισμό· οι λούμπεν ελληναράδες που περιμένουν κάποιον μπρατσαρά να τους σώσει, ανίκανοι να πράξουν το παραμικρό για τον εαυτό τους. Όλοι αυτοί, λοιπόν, να γνωρίζουν πως οι επιλογές τους θα έχουν και συνέπειες, γιατί κανείς δεν μπορεί να πει πλέον ότι δεν κατάλαβε.

Ένας πόλεμος μαίνεται γύρω μας. Εμείς έχουμε επιλέξει να σταθούμε στη μεριά των καταπιεσμένων, προτάσσοντας την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση, αγωνιζόμενοι για μια ζωή με αξιοπρέπεια ενάντια σε φασίστες, κράτος και αφεντικά.

Από τις γειτονιές Αγ. Νικόλαος, Κυψέλη, Πατήσια

πηγή : email που λάβαμε στις 24 Σεπτέμβριος 10h