Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 στις 18.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Αντιφασιστική πορεία

ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 18,00 ΣΤΟΝ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ.

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...


1 2 3 4

κάλεσμα : LIBERTA/ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ

ΒΟΛΟΣ. Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΙΣΑ ΚΑΛΕΙ ΣΕ 2 ΚΑΛΕΜΑΤΑ.ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 18,00 ΣΤΟΝ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟ.

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=46515


1 2 3 4

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (κίνηση Βόλου)

Να διαλύσουμε τη νεοναζιστική οργάνωση

Αντιφασιστική πορεία: Σάββατο 5/10, 6μμ, πλ. Αγ. Νικολάου, Βόλος

Μόλις πριν από δύο βδομάδες γράφαμε ότι «η αντιμετώπιση των φασιστών είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε εξ ολοκλήρου στην «αμερόληπτη» δικαιοσύνη και στη «δημοκρατική λειτουργία» της ελληνικής αστυνομίας». Η κρατική «αντιφασιστική» φιέστα ξεφούσκωσε πολύ γρήγορα, πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των εγγυητών της «δημοκρατικής ομαλότητας», των επικριτών «της βίας απ' όπου κι αν προέρχεται» και των θιασωτών της άποψης ότι ο φασισμός χτυπιέται αποτελεσματικά με πόλεμο ανακοινώσεων και σωρεία επιχειρημάτων.

Την επομένη των συλλήψεων των βουλευτών και των μελών της Χρυσής Αυγής δηλώναμε ότι η κυβερνητική πρωτοβουλία ήταν και εξόφθαλμα ιδιοτελής και αντικειμενικά ημιτελής. Σήμερα, η μη προφυλάκιση σωρείας στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης δεν αφήνει άλλα περιθώρια ερμηνείας: το αστικό σύστημα, κυβέρνηση, αστυνομία και δικαιοσύνη, ούτε πραγματικά θέλει, ούτε ολοκληρωμένα μπορεί να αντιμετωπίσει τη φασιστική απειλή. Μόνο ένα πλατύ, μαχητικό και αποφασισμένο αντιφασιστικό κίνημα, παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια του, μπορεί να διαλύσει τους δολοφόνους νεοναζί.

Απέναντι στον όψιμο κυβερνητικό «μνημονιακό αντιφασισμό» η οριοθέτησή μας είναι ξεκάθαρη. Το αντιφασιστικό κίνημα δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνει εκείνους τους πολιτικούς χώρους που με την πολιτική τους οδηγούν λαϊκά στρώματα στην φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση, συνεχίζοντας έτσι να προσφέρουν εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη της εγκληματικής συμμορίας. Εμείς εξακολουθούμε να υπερασπιζόμαστε την άποψη ότι για να μπορέσει το αντιφασιστικό κίνημα να αποδειχθεί αποτελεσματικό, αφενός μεν απαιτούνται σταθερά μαχητικά αντανακλαστικά ώστε να μην επιτρέπουμε στους φασίστες να εμφανιστούν στο δρόμο, αφετέρου δε απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συμπόρευση και ο συντονισμός όλων των πολιτικών ρευμάτων της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, πολιτική συλλογικότητα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, καλεί και αυτό από τη μεριά του όλους και όλες τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες της Αριστεράς στην συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνεται από συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου το Σάββατο 5/10, στις 6μμ, στην πλ. Αγ. Νικολάου, στο Βόλο.

Βόλος, 3/10/2013

πηγή : email που λάβαμε στις 3 Οκτώβριος 19h


1 2 3 4

Διοργάνωση: σύμπραξη κουκουλοφόρων

5-10.jpg

Αντιφασιστική και αντικρατική πορεία στο βόλο.

Να συγκρουστούμε με τις φασιστικές συμμορίες, τον όχλο των ρατσιστών και τους εγγυητές της δημοκρατικής ομαλότητας.

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...