Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 στις 18.00

Συναντηση για την οργανωση μαθηματων ενισχυτικης διδασκαλιας

Συναντηση για την οργανωση μαθηματων ενισχυτικης διδασκαλιας.


Πρόσκληση σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα την οργάνωση Ενισχυτικής Διδασκαλίας

Φίλες και Φίλοι μαθητές, γονείς και καθηγητές,
Η νέα σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε(;) βρίσκει την παιδεία στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών. Η κυβέρνηση, πιστή στις υποσχέσεις απέναντι στους εντολοδόχους της, συγχωνεύει και κλείνει σχολικές μονάδες, καταργεί εκπαιδευτικούς τομείς, απολύει εκπαιδευτικούς. Ο θεσμός της Παιδείας ως Δημόσιο και Κοινωνικό αγαθό καταλύεται και μεγάλα τμήματα της κοινωνίας αποκλείονται από την εκπαιδευτική διαδικασία. Και όλα αυτά συμβαίνουν στο φόντο της γενικής απογύμνωσης της ζωής από κάθε στοιχείο με συλλογικά - δημόσια χαρακτηριστικά, σε μια προσπάθεια συντήρησης και αναστύλωσης ενός μοντέλου ζωής που καταρρέει.

Η εκπαιδευτική κοινότητα: καθηγητές, γονείς και μαθητές, μη δεχόμενη την μετατροπή του δικαιώματος πρόσβασης στη γνώση σε ένα απλό λογιστικό νούμερο ενός ισολογισμού που για κάποιους είναι ελλειμματικός, βρίσκεται σε αναβρασμό. Αγωνιά και παλεύει. Μαζί τους και τμήματα της κοινωνίας που συμμερίζονται την αγωνία τους. Αν θέλουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης, όπου άτομο και κοινωνικό σύνολο θα αποτελούν τα μέρη μιας δημιουργικής ενότητας, θα πρέπει, τα μέσα με τα οποία αυτή λειτουργεί και αναπαράγεται να θεωρούνται και να είναι δημόσια αγαθά και ως τέτοια δεν μπορεί να αποτελούν το αντικείμενο μιας ανταγωνιστικής εμπορευματικής διαδικασίας με απώτερο σκοπό το κέρδος.

Το Κοινωνικό - Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα, ενεργό κομμάτι της αγωνιζόμενης κοινωνίας και θέλοντας να συμβάλλει όσο μπορεί περισσότερο στο να μείνουν οι πόρτες της εκπαιδευτικής διαδικασίας ανοιχτές, ειδικά για όσους στην παρούσα συγκυρία το έχουν ανάγκη, αποφάσισε να οργανώσει και φέτος ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές γυμνασίου και λυκείου καθώς και ξένων γλωσσών. Γι' αυτό:
Καλούμε όλους τους εμπλεκομένους: μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε ανοιχτή συζήτηση το
Σαββατο 5/10/2013 και ώρα 18:00
στη Λαμπηδόνα στο άλσος της Αγ. Τριάδας
με σκοπό την καλύτερη δυνατή οργάνωση των μαθημάτων.
Η συμμετοχή όλων είναι σημαντική, ιδιαίτερα δε, όσων καθηγητών μπορούν να διαθέσουν χρόνο για διδασκαλία, τους οποίους και καλούμε να συμμετέχουν στην προσπάθεια δηλώνοντας τη διαθεσιμότητά τους κατά προτίμηση στην αντίστοιχη φόρμα που βρίσκεται στο blog του Κοινωνικού - Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα ή στην διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του.
Κοινωνικό - Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα.
blog: http://politistikokentrovirona.blogspot.gr
Email: koinexonikokenextrovironexa@gmail.excom

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...