Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013 στις 20.00

Συζήτηση-ενημέρωση για το νέο λύκειο

ακριβής τοποθεσία : 25ης Μαρτίου πλησίον πλ. Ηρ. Πολυτεχνείου

Την Τρίτη 10/09 ολοκληρώθηκε η ψήφιση του νόμου για το Νέο Λύκειο, με τον οποίο το κράτος συνεχίζει την επίθεση ενάντια σε σας, ενάντια σε μας, ενάντια σε όλους∙ όσοι είμαστε μαθητές -τριες, όσοι είμαστε γονείς μαθητών κι όσοι είμαστε δάσκαλοί τους στα σχολεία.

Το Νέο Λύκειο επιχειρεί να βαθύνει το σύστημα αξιολόγησης και ανταγωνισμού και στοχοποιεί εκείνη τη μερίδα των παιδιών που δε θα ανταπεξέλθει στην πίεση και τα έξοδα προορίζοντάς την για αναλώσιμο εργατικό δυναμικό. Συγχρόνως αποβλέπει και στο να υποτιμήσει την εργασία των εν ενεργεία εκπαιδευτών.

Για μας όλα αυτά βέβαια τελούν συνεχώς υπό διακύβευση. Δε θα αφήσουμε να μας πετάξουν έξω από το λύκειο. Θα δώσουμε μάχη για το ριζικό μετασχηματισμό του, μάχη για το γκρέμισμα της κοινωνικής ιεραρχίας και της καταπίεσης που αυτό αναπαράγει, μάχη για την αντικατάστασή του από ένα άλλο «σχολείο» που θα προτάσσει την αλληλεγγύη-ισοελευθερία κόντρα στην αστική εξατομίκευση και τον καπιταλιστικό αγριανθρωπισμό. Δε θα τους επιτρέψουμε να μας στερήσουν αυτό που μας ανήκει, ένα κομμάτι του «κοινωνικού» μας μισθού. Δε θα γίνουμε οι καταρτίσιμοι δούλοι του 21ου αιώνα.

Καλούμε μαθητές-γονείς και εκπαιδευτικούς σε μια ενημέρωση για το νόμο και σε συζήτηση γιατί δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πως, αν και η απεργία των καθηγητών τελείωσε, ο αγώνας συνεχίζεται. Αυτό επιβεβαιώνουν οι καταλήψεις σχολείων από μαθητές και ο πεισματικά εντεινόμενος αγώνας των υπό απόλυση 1.500 διοικητικών στην τριτοβάθμια.

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...