Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013 στις 19.00

Μαθήματα Μουσικής τεχνολογίας,ήχου και ακουστικής

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όταν η μουσική με τη τεχνολογία συνάντησαν την αλληλεγγύη.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας προσφέρει, συνεχώς, περισσότερες προσβάσεις σε τομείς που πρίν μερικά χρόνια ήταν απλησίαστοι από τους πολλούς. Ευτυχώς σήμερα ακόμα περισσότεροι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τεχνικές και εξοπλισμό, που επιτρέπουν την ενασχόληση με τον ήχο και τη μουσική συγκεκριμένα, με αυξημένο το δείκτη δημιουργίας και της διοχέτευσης καλλιτεχνικής έμπνευσης.

Κάπου εδώ, όμως, μας βρίσκει η οικονομική δυσχέρεια και εκεί που η τεχνολογία με τη γνώση συνδιασμένες μπορούν να προάγουν τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του ατόμου, δυστυχώς πολλοί δεν έχουν πρόσβαση. Ως απάντηση οι άνθρωποι αρχίζουν να κατανοούν δειλά δειλά πως με ελεύθερες οργανωμένες δομές αλληλεγγύης και αλληλοστήριξης η ζωή τους γίνεται ευκολότερη και ποιοτικότερη από το μονόδρομο της μοναξιάς και απομόνωσης.

Συνδέοντας τα παραπάνω, εκτός από τη ζήτηση, προκύπτει η ανάγκη για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, στον όποιο βαθμό του δυνατού, από όλους πρός όλους, που έχουν ανάγκη να επικοινωνήσουν μέσω της δημιουργίας, της τέχνης και της επιστήμης.

Στα Δυτικά της Αθήνας υπάρχει ένας από τους πολλούς χώρους που θα φιλοξενήσει μία προσπάθεια να μοιραστεί γνώση στο χώρο της μουσικής τεχνολογίας, της μουσικής δημιουργίας μέσω Η/Υ, του ήχου και της ακουστικής που δεν είναι προσβάσιμη σε όλους, δωρεάν, με σκοπό εκτός από την προώθηση του παραπάνω αντικειμένου, να μάθουμε να λειτουργούμε συλλογικά και με ανιδιοτέλεια ό ένας για τον άλλο…

Η ελεύθερη γνώση δημιουργεί ελεύθερους ανθρώπους.

επικοινωνία : http://istosxaidari.wordpress.com/2013/10/20/

πηγή : email που λάβαμε στις 21 Οκτώβριος 00h