Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013 στις 20.30

Προβολή ταινίας: Οι 12 Ένορκοι

Την ερχόμενη Τετάρτη 30/10/13 στις 20:30, βγάζουμε καρέκλες και μαξιλάρια για την πρώτη προβολή "εσωτερικού χώρου" για φέτος. Η ταινία που θα δούμε είναι Οι Δώδεκα Ένορκοι, του Νικήτα Μιχάλκοφ (2007), διάρκειας 153'. Πρόκειται για μια μεταφορά της ταινίας "12 Angry men" του Αμερικανού Σίντνεϊ Λιούμετ που γυρίστηκε το 1957, η οποία βασίστηκε με τη σειρά της στο ομότιτλο θεατρικό κείμενο του Reginald Rose.

Δώδεκα ένορκοι, άγνωστοι μεταξύ τους και διαφορετικοί ως προς την κοινωνική θέση, το επάγγελμα και καταγωγή, όπως το ορίζει ο ρωσικός νόμος, εξετάζουν την υπόθεση δολοφονίας ενός Ρώσου αξιοματικού. Οι δώδεκα ένορκοι κλείνονται σε μια σχολική αίθουσα που χρησιμοποιείται ως χώρος αθλοπαιδειών και, ενώ έντεκα από αυτούς βιάζονται να βγάλουν την ετυμηγορία πρόχειρα και διαδικαστικά, ένας από αυτούς αποφασίζει να ψηφίσει "αθώος" και ξαναεξετάζει το θέμα από την αρχή, στην παραμικρή του λεπτομέρεια.

Το πνεύμα της ταινίας, πόσο δηλαδή πράγματα που φαίνονται εκ πρώτης όψεως "ξεκάθαρα" μπορεί να είναι πολύ πιο σχετικά και όχι απόλυτα είναι επίκαιρο σε κάθε εποχή και σε κάθε έκφανση της ζωής μας...

12-enorkoib

Πριν την ταινία, 19:00 - 20:30 η βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει κανονικά για όποιον θέλει να δανειστεί/επιστρέψει κάοποιο βιβλίο, ή απλώς να έρθει να διαβάσει.
Επειδή η ταινία είναι αρκετά μεγάλη, θα προσπαθήσουμε να αρχίσει στην ώρα της.

επικοινωνία : http://taxidixwrisxarti.espiv.net/index.php/e

πηγή : email που λάβαμε στις 29 Οκτώβριος 01h