Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 στις 18.30

Κοινωνικά δικαιώματα & δημοκρατικές ελευθερίες μέσα στα Μνημόνια

Η Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα 15 χρόνια λειτουργίας της, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Κοινωνικά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες στην εποχή των Μνημονίων». Τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα κυβέρνησης - τρόικα που χτυπούν ευθέως κατοχυρωμένα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, επιχειρείται μια συστηματική περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών. Μετά τους τρομονόμους και τη σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική των προηγούμενων χρόνων, τώρα σειρά παίρνει η εξαιρετικά επικίνδυνη «θεωρία των δύο άκρων» με στόχο να κατασταλεί κάθε κοινωνική διαμαρτυρία, η ποινικοποίηση των απεργιακών και συνδικαλιστικών αγώνων, οι ανεξέλεγκτες παρακολουθήσεις, η αστυνομική ασυδοσία και η παράλληλη δράση φασιστικών - δολοφονικών συμμοριών.

Η Εναλλακτική Πρωτοβουλία, έχοντας πρωταγωνιστήσει εδώ και 15 χρόνια στους μεγάλους αγώνες του δικηγορικού κλάδου και έχοντας σταθεί αλληλέγγυα σε κάθε κοινωνικό αγώνα και κίνημα, συνεχίζει να αγωνίζεται για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και πρεσβεύει τη μάχιμη δικηγορία της υπεράσπισης και διεύρυνσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., στο κτίριο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Διαγώνιος - Τσιμισκή 103), με τη συμμετοχή των

  • Γιώργου Κατρούγκαλου, καθηγητή Δημοσίου Δικαίου, «Βία και θεωρία των δύο άκρων»
  • Γιάννη Ραχιώτη, μέλους του Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, «Το θεσμικό πλαίσιο του κρατικού αυταρχισμού»
  • Αρετής Σκουνάκη, μέλους Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
  • Κώστα Τορπουζίδη, δικηγόρου - συντονιστή Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Θεσσαλονίκης
  • Ζήση Κλεισιάρη, ιδρυτικού μέλους Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας.

Σας περιμένουμε!

image attachment

επικοινωνία : enalexlaktiki@exhotmail.excom

πηγή : email received on 4 Νοέμβριος 21h