Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 στις 11.00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Αγωνιζόμενους Κατοίκους της Χαλκιδικής

heraklio-solidarity-ierisosΟ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ
Το σύστημα της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής, στο όνομα της ανάπτυξης και με πρόσχημα την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, διαπράττει τα τελευταία χρόνια ένα διεθνώς γνωστό έγκλημα με την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική. Η Ελληνικός Χρυσός (Eldorado Gold/Μπόμπολας) προχωρά ανενόχλητη στην υλοποίηση των καταστροφικών της σχεδίων και η κυβέρνηση δημιουργεί το «ασφαλές» επενδυτικό κλίμα με τυφλή υποταγή στα συμφέροντα της και καταπνίγοντας κάθε λαϊκή αντίδραση στην επένδυση. Παρά την πρόσφατη καταδίκη της χώρας από το
Ευρωπαϊκό δικαστήριο, που αφορά στο ξεπούλημα δημόσιας γης, και με τη συναίνεση των τοπικών αρχών, αποχαρακτηρίζονται δασικές εκτάσεις, και αδειοδοτούνται επιχειρηματικές δραστηριότητες, με μοναδικό στόχο το κέρδος των μεγαλοεργολάβων και συνέπεια την ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή του τόπου, εις βάρος της υγείας και της ζωής της τοπικής κοινωνίας και ακυρώνοντας κάθε άλλη υπάρχουσα παραγωγική διαδικασία ή βιώσιμη προοπτική.
Στις αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην της, η κοινωνία αντιδρά, με μαζικές λαϊκές συνελεύσεις, κινητοποιήσεις και αυτοοργάνωση, και το κράτος απαντά με ακραία και βίαιη καταστολή, τρομοκρατία, στοχοποίηση και διώξεις αγωνιστών με στημένα κατηγορητήρια και ποινικοποίηση κάθε φωνής που αντιστέκεται στην αρπαγή της γης και των φυσικών πόρων από τη κοινωνική διαχείριση.
Ας μην ξεχνάμε ότι, οι Σκουριές είναι το υπόδειγμα του σχεδιασμού για να παραχωρηθεί κάθε σπιθαμή γης και κάθε φυσικός πόρος, από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη στο διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουν σχεδιάσει και ήδη υλοποιούν εκβιαστικά ένα στρεβλό αναπτυξιακό μοντέλο, από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη, που χωροθετεί ορυχεία, ανεμογεννήτριες, πετρελαιοπηγές, διαμετακομιστικά λιμάνια και αεροδρόμια χωρίς σχεδιασμό και χωρίς κοινωνική διαβούλευση και συναίνεση.
Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής λοιπόν, είναι και δικός μας αγώνας, επειδή δε θέλουμε να είμαστε αποδέκτες μιας πραγματικότητας που δε καθορίζουμε εμείς, γιατί η κοινωνική ευημερία, αυταπόδεικτα, δεν προκύπτει από τον σχεδιασμό του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, αλλά είναι αυτή που διαμορφώνουμε εμείς, μέσα από δομές αλληλεγγύης και συλλογικές διεκδικήσεις.


Συμμετέχουμε, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης Ενάντια στα Μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική- 9 Νοέμβρη 2013 , σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης, στις 11 το πρωί στα Λιοντάρια. Να είμαστε όλοι εκεί.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ - Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΌΣ


Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Αγωνιζόμενους Κατοίκους της Χαλκιδικής -Νομού Ηρακλείου

απο :http://candiaalternativa.info/