Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 στις 9.00 πμ

Δίκη αστυνομικών ομάδας ΔΕΛΤΑ

Αυτή η δίκη να γίνει καταδίκη

Συνεχίζεται αύριο 15/11, η εκδίκαση της μήνυσης ενάντια στην ομάδα Δέλτα που τρία χρόνια πριν, στις 5/5/2010, εισέβαλε χωρίς αφορμή και χωρίς ένταλμα, στα γραφεία του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών και τραμπουκίζοντας χτύπησε, τραυμάτισε μέλη μας και διέλυσε υποδομές των γραφείων.
Μέχρι στιγμής, το δικαστήριο έχει συνέλθει τρεις φορές, στις οποίες κατέθεσαν οι 9 μάρτυρες κατηγορίας (τα μέλη του Δικτύου), και όπου φάνηκε περίτρανα από τις αφηγήσεις όλων, το φωτογραφικό υλικό και λοιπά στοιχεία, τόσο η βιαιότητα και ο συμμορίτικος και φασιστικός τρόπος της στοχευμένης εισβολής όσο και η σαθρότητα των ισχυρισμών των Δελτάδων. Η αυριανή μέρα ανοίγει με τις καταθέσεις μαρτύρων και τις απολογίες των κατηγορούμενων αστυνομικών.
Η ανοχή στη συστημική βία και στην ασυδοσία των σωμάτων ασφαλείας δεν πρέπει να περάσει. Οι αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα που κατηγορούνται και επιπλέον αναγνωρίζονται από τους μάρτυρες πρέπει να καταδικαστούν από το Δικαστήριο, ώστε αφενός να μπει φρένο στην αστυνομική αυθαιρεσία και την ατιμωρησία και αφετέρου να φανεί αν η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι ή όχι προσχηματική.
Μία αίθουσα γεμάτη από αλληλέγγυους/ες στα μέλη του Δικτύου, θεωρούμε ότι θα δώσει ένα μήνυμα τόσο στους αστυνομικούς και τους υποστηρικτές τους όσο και στην έδρα του Δικαστηρίου ότι αυτή η υπόθεση οφείλει να δικαιωθεί.
Καλούμε κάθε συλλογικότητα του ανταγωνιστικού κινήματος να παρευρεθεί στη δίκη, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στο Δίκτυο, αύριο, 15 Νοέμβρη, στην Ευελπίδων (κτίριο 6, αίθουσα 1) στις 9.00.

πηγή : http://diktio.org/node/948