Τετάρτη 5 Μαίου 2010 στις 11.00

Απεργιακή πορεία

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Κάτω η ΠΑΣΟΚική κυβέρνηση

του ΔΝΤ, της ΕΕ και των Ελλήνων καπιτα-ληστών!

Δεν πληρώνουμε τους κλέφτες - Να διαγραφεί το εξωτερικό χρέος!

Οι εργάτες στην εξουσία - Επαναστατική σοσιαλιστική διέξοδος

από την καπιταλιστική χρεοκοπία!

Το νέο πακέτο βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Παπανδρέου -το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από τα χρόνια της Κατοχής- κλιμακώνει τον κοινωνικό πόλεμο ΔΝΤ-ΕΕ-Ελλήνων καπιταλιστών ενάντια στο λαό, για να σώσει τους τραπεζίτες, Ευρωπαίους και ντόπιους αλλά δεν δίνει καμία διέξοδο στη χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού και του Κράτους του.

Μπαίνουμε σε ένα τούνελ ύφεσης και μαζικής ανεργίας δεκαετιών που θα διογκώσουν ξανά τα ελλείμματα και θα φέρουν σε τρία χρόνια το χρέος στο 150% του ΑΕΠ- που πάλι εμείς θα το πληρώσουμε με αίμα.

Οι δραματικότερες ως τώρα μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και θέσεις εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων, οι περικοπές κρατικών δαπανών σε Υγεία-Παιδεία-Ασφάλιση και οι σχεδιαζόμενες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα θα προκαλέσουν πρωτοφανή καταστροφή στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων φέρνοντας πιο κοντά το επίσημο χρεοστάσιο και την αναδιαπραγμάτευση του χρέους.

Η ΕΕ και το ΔΝΤ αποφάσισαν το τρίχρονο πρόγραμμα "διάσωσης" μόνο και μόνο γιατί είδανε την χρεοκοπία να απλώνεται και στην Πορτογαλία και την Ισπανία και να απειλεί με διάλυση το ευρώ και η ΕΕ.

Θέλουν να σταματήσουν την πυρκαγιά πετώντας στις φλόγες, αντί για νερό εκατομμύρια ανθρώπους.

Το πραγματικό δίλημμα για την εργατική τάξη, τη νεολαία και τα φτωχά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου δεν είναι "δια βίου λιτότητα ή χρεοστάσιο" , αλλά "καπιταλιστική χρεοκοπία ή εργατική εξουσία".

Είτε θα συνεχίσει να εξουσιάζει τη ζωή μας το κεφάλαιο και το παρακμασμένο σύστημα του, σκορπώντας τον όλεθρο παντού, είτε θα απαλλατριώσουμε το κεφάλαιο, θα συντρίψουμε το κράτος του και θα αναλάβουν "της γης οι κολασμένοι" την εξουσία αναδιοργανώνοντας την κοινωνία σε νέες, σοσιαλιστικές βάσεις!

Τον αγώνα αυτόν δεν μπορούν να δώσουν οι καρεκλοκένταυροι συνδικαλιστές γραφειοκράτες -συνέταιροι της κυβέρνησης των διεθνών τοκογλύφων, των Τραπεζιτών, των Βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων, αλλά μια νέα επαναστατική ηγεσία στο πολιτικό, συνδικαλιστικό και ευρύτερο διεκδικητικό κίνημα της εργατικής τάξης -ένα κίνημα ανασυγκροτημένο στη βάση των συνελεύσεων και της άμεσης δράσης των εργαζόμενων και ανέργων εργατών.

Ανοιχτές επιτροπές αγώνα πρέπει να συσταθούν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο και σχολή και σε κάθε συνοικία και να συντονιστούν πανελλαδικά με κάθε μαχόμενο σωματείο, σύλλογο και οργάνωση για τη συνεχή μαζική και μαχητική παλλαϊκή κινητοποίηση - για μια γενική πολιτική απεργία διαρκείας.

Να παλέψουμε για την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών μέτρων και της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΕΕ, για να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική εξουσία την ανατροπή του καπιταλισμού και τη διαγραφή ολόκληρου του εξωτερικού χρέους, την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, τη διάλυση αυτής της λυκο-συμμαχίας των Ευρωπαίων καπιταλιστών και τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης.

κάλεσμα :

  • ΕΕΚ

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...