Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 στις 11.00

Αλληλεγγύη στο Ντίνο Παντελίδη

Όλοι και όλες, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, στις 11 π.μ., στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για να συμπαρασταθούμε στο Ντίνο Παντελίδη, που δικάζεται επειδή πάλεψε στη γειτονιά του για την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Ο Ντίνος δικάζεται μετά από μήνυση ιδιοκτήτη πολυκατοικίας, ο οποίος είχε εγκαταστήσει δύο κεραίες, στην οδό Ζαΐμη 17, στις Συκιές Θεσσαλονίκης, πολύ κοντά σε παιδικές χαρές, παιδικό σταθμό, νηπιαγωγείο και δημοτικά σχολεία. Οι ψευδείς κατηγορίες είναι φθορά ξένης περιουσίας, διατάραξη κοινής ειρήνης και απειλές. Ενδεχόμενη καταδίκη θα σημάνει και πειθαρχικές διώξεις, με βάση το νέο πειθαρχικό κώδικα της κυβέρνησης του Μνημονίου για αναξιοπρεπή συμπεριφορά … εκτός υπηρεσίας.

Ο Ν. Π. δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να συμμετέχει, όπως όφειλε, με τους κατοίκους της γειτονιάς του που είχαν κινητοποιηθεί για να διώξουν τις κεραίες απ' τα σπίτια τους και τα σχολεία των παιδιών τους.

Σα δάσκαλος που είναι, υπερασπίστηκε τους μαθητές, σαν συνδικαλιστής και μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, υπερασπίστηκε την κοινωνία απέναντι στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Γι' αυτό και σήμερα τον υπερασπίζονται δεκάδες σύλλογοι, σωματεία και κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις και κόμματα.

Να αθωωθεί ο Ντίνος Παντελίδης

Ο αγώνας των κατοίκων των Συκεών ενάντια στις κεραίες είναι και δικός μας

Όλοι και όλες στα δικαστήρια, Παρασκευή 22/11/2013, 11 π.μ.

Θεσσαλονίκη, 20 Νοεμβρίου 2013

πηγή : http://diktio.org/node/950