Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 στις 11.00

Καραβάνι αλληλεγγύης & ενημέρωσης για εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΝΕΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΟΛΟΣ,ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΟΡΔΑΤΟΥ.

Η ληστρική και με βία επιβαλλόμενη εκμετάλλευση των φυσικών αγαθών όπως το νερό, οι σπόροι, το έδαφος και το υπέδαφος, τα δάση και το περιβάλλον, υποβαθμίζει τη ζωή των τοπικών κοινωνιών και νομιμοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, των κατοίκων του Πηλίου και του Βόλου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, αλλά και όλων όσοι αντιστέκονται σθεναρά στους σχεδιασμούς των εταιριών, των επιχειρηματιών και του κράτους για να υπερασπιστούν το περιβάλλον, την αυτονομία τους, τη ζωή τους.

Η ιδιωτικοποίηση των φυσικών αγαθών είναι προ των πυλών. Τα νερά και η διαχείρισή τους «πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας». Ο αγώνας των κατοίκων του Πηλίου και του Βόλου για το νερό είναι αγώνας για τη ζωή τους. Οι χρυσοθήρες των βουνών μας και της ζωής μας δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας.

Ο αγώνας των πολιτών της Χαλκιδικής δείχνει το δρόμο της αντίστασης και εκπληρώνει τις προσδοκίες μας για την επόμενη μέρα. Η αντίσταση σε μια αδυσώπητη προσπάθεια επικυριαρχίας, η πρόταξη των αναφαίρετων δικαιωμάτων για αυτοδιάθεση, δημοκρατία και ποιότητα ζωής και η απομυθοποίηση της «ελεύθερης» αγοράς, είναι το ζητούμενο αυτού του αγώνα. Η προσπάθεια της εταιρείας και της κυβέρνησης να επιβληθούν στην περιοχή με αυταρχικές και βίαιες μεθόδους, που έφτασαν ως και τη δίωξη για ηθική αυτουργία γνωστών ενεργών πολιτών του κινήματος κατά των μεταλλείων, αλλά και στην πρόσφατη κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αποτελεί ευθεία επίθεση κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων της κοινωνίας, του δικαιώματος στη διαμαρτυρία και το συλλογικό αγώνα.

Όλοι οι πολίτες αυτού του τόπου ας ενωθούμε ενάντια στην καταστολή και την υποβάθμιση της ζωής μας δένοντας τα κινήματα του χρυσού, των νερών κι όλες τις φωνές αντίστασης και δημιουργίας. Την Κυριακή 24 / 11, στις 11:00 θα συναντηθούμε με κατοίκους της Χαλκιδικής στο πλαίσιο του Καραβανιού αλληλεγγύης και ενημέρωσης κατά της εξόρυξης χρυσού, στο αμφιθέατρο Κορδάτου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί τους ουσιαστικούς τρόπους αλληλεγγύης και αμοιβαίας στήριξης.

https://www.facebook.com/events/620793791292516/621264874578741/?ref=notif¬if_t=plan_mall_activity

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...