Κυριακή 9 Μαίου 2010 στις 19.00

Γενική Συνέλευση του Σωματείου Σ.Ε.Α.Ε.

Δείτε το σχετικό αρχείο dt_seae_04-05-2010.pdf (application/pdf)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σ.Ε.Α.Ε (ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ)

επικοικωνία:

4/5/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σωματείο Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών πραγματοποίησε στις 4 Μαΐου μαζική κινητοποίηση μπροστά στο Υπουργείο Παιδείας. Η απάντηση στο διαβόητο πολυνομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου, που πετάει στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές, ωρομίσθιους και αδιόριστους εκπαιδευτικούς, αχρηστεύοντας την προϋπηρεσία τους, ήρθε από τους 100 και πλέον συναδέλφους από όλη την Ελλάδα που από τις 8 το πρωί πολιόρκησαν το υπουργείο στο Μαρούσι, απαιτώντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία. Παρά την ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ, περάσαμε μέσα από τη μπάρα που έφρασσε την είσοδο και ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα αποχωρήσουμε αν δεν παρουσιαστεί να μας μιλήσει εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας. Μετά από αρκετές ώρες πιέσεων αναγκάσαμε τον υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος να κατέβει στο σημείο της συγκέντρωσης. Παρά την πίεση των συναδέλφων και την απαίτηση του Σωματείου να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, επανέλαβε τα γνωστά μισόλογα της κυβέρνησης, χωρίς να αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση. Στη συνέχεια, συμμετείχαμε μαζικά στη μεγάλη απεργιακή πορεία των ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ-ΔΟΕ στο κέντρο της Αθήνας.

Η σημερινή κινητοποίηση ήταν ένα σαφές δείγμα της αποφασιστικότητας του κόσμου της αναπλήρωσης και της ωρομισθίας να μπλοκάρει το άθλιο νομοσχέδιο, ακόμα και αν αυτό ψηφιστεί. Έδειξε επίσης πολύ καθαρά το πώς αντιλαμβάνεται το Σωματείο μας τη συνδικαλιστική δράση. Η όποια διαβούλευση με την κυβέρνηση και την εργοδοσία πρέπει να γίνεται με τους εργαζόμενους σε κινητοποίηση και ενώπιόν τους, όχι πίσω από τις πόρτες των γραφείων, όπως συνηθίζει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

Είναι προφανές ότι ο αγώνας δεν σταματάει εδώ. Με αρχή την πανεργατική απεργία της Τετάρτης να χτίσουμε ένα μέτωπο αντίστασης των εργαζομένων ενάντια στους κουστουμαρισμένους κανίβαλους της κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ, ενάντια στην πολιτική που καταστρέφει τη δημόσια παιδεία και τις ζωές μας. Αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στην υπουργό Παιδείας! Όλοι στις συνελεύσεις του Σωματείου και τις κινητοποιήσεις!

ΟΛΟΙ στις συνελεύσεις του Σωματείου την Κυριακή 9 ΜΑΗ

Θεσσαλονίκη: 7:00 μ.μ. στo Εργατικό Κέντρο (Αριστοτέλους 32)

Διοργάνωση: Σωματείο Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών (Σ.Ε.Α.Ε. Ωρομισθίων-Αναπληρωτών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...