Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013 στις 18.00

Συγκέντρωση μνήμης

Διοργάνωση:ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ/ΟΙ

5 χρόνια πέρασαν.. Την 6η δεκέμβρη του 2008 δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο Αλέξης Γρηγορόπουλος στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου από τον μπάτσο κορκονέα κι όχι μόνο από αυτόν αλλά από την κυριαρχούσα αντιδραστική αστικοφασιστική ιδεολογία που κυριαρχεί στον ελλαδικό χώρο και στη φιλοαστική εταιρεία που ονομάζεται ''ελλάδα''..

Μετά από αυτό το γεγονός η αντίδραση ήταν σφοδρή, συγκρούσεις ενάντια στους διαδηλωτές που προερχόντουσαν κυρίως από τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και από κάποια κομμάτια της αριστεράς όπως και ανένταχτο/ανεξάρτητο κόσμο, ξέσπασαν, με αποδέκτες τους μπάτσους αλλά και άλλους στόχους, καπιταλιστικούς και κρατικούς (βλέπε τράπεζες, κρατικά κτίρια, υπουργεία και μη κτλ.)

Το κράτος όντας αιφνιδιασμένο υπέστη μία βραχυχρόνια ήττα μιάς και δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει την οργή των εξεγερμένων, δεν μπορούσε να αντιτάξει τις αντιδραστικές δυνάμεις του ως προς τη λυσσαλέα αντεπίθεση των ριζοσπαστικότερων κομματιών της ''κοινωνίας'' εκείνο το διάστημα. Η περίοδος του Δεκέμβρη του 2008 και τα όσα επακολούθησαν αποτέλεσαν το εφαλτήριο για την ενίσχυση και την απαρχή πολλών αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων, το εφαλτήριο για την εγκαθίδρυση καινούριων καταλήψεων αλλά και της δημιουργίας λαϊκών συνελεύσεων σε πολλά μέρη, σε πόλεις σε χωριά κ.α. Η ''έφοδος στον ουρανό'' φάνταζε πιό πιθανή από ποτέ..

Από εκεί και πέρα βιώσαμε την πλήρη αντεπίθεση από πλευράς των αστών και του κράτους, οι οποίοι έχοντας πιά την εμπειρία μίας κοινωνικής εξέγερσης, γέμισαν το ''οπλοστάσιο'' τους με κάθε μορφής όπλο. Από την καταστολή του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου σε όλα τα επίπεδα, από την καταστολή μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων, από τη φυλάκιση ένοπλων και μη αγωνιστών, από την επίθεση σε αυτοοργανωμένα εγχειρήματα και καταλήψεις μέχρι την πλήρη λεηλασία των ζωών μας, είτε σε εργασιακό, είτε σε οικονομικό, είτε σε οποιοδήποτε σκέλος..

Καλούμαστε σήμερα, 5 χρόνια μετά να αποδείξουμε στην πράξη κι όχι στα λόγια (από τα οποία έχουμε χορτάσει από διάφορες κατευθύνσεις) ότι έχουμε τα κότσια και τη δύναμη να αντιπαρατεθούμε στο διαφενόμενο ζοφερό μέλλον που κεφάλαιο/αφεντικά κράτος και τα τσιράκια τους μας επιφυλάσσουν. Καλούμαστε είτε να αποτέλουσουμε την αγωνιστική γροθιά που θα συντρίψει τις προαναφερθέντες δυνάμεις για να επιφέρει τα αυτονόητα - την Αναρχία, την ισότητα,την ελευθερία και την Αλληλεγγύη - και τα υποστηλώματα τους, είτε αυτοί λέγονται ψηφοφόροι της δεξιάς ή του κέντρου των ναζιστών είτε μικροαστοί, είτε να αποτελέσουμε ένα βρωμερό συνοθύλευμα που θα υποστηρίξει τα άνωθι..

Τι θα επιλέξουμε;

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/12 6μ.μ.

ΠΛ.ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ - ΠΡΕΒΕΖΑ

ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ/ΟΙ

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=47913