Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 στις 12.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Πορεία αλληλεγγύης στο Θοδωρή Σίψα

afisa-50x70.jpg

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...


1 2 3 4

πηγή: https://gutneffntqonah7l.onion.to/front.php3?lang=el&article_id=1504924


1 2 3 4

Πορεία αλληλεγγύης στον Θοδωρή Σίψα
Αθήνα, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, 12:00
Κύκλος της Φωτιάς


Μοναστηράκι

Διοργάνωση: συνέλευση αλληλεγγύης

thodsipsas.jpg


Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Την 5η Μάη 2010, ημέρα γενικής πανελλαδικής απεργίας ενάντια στην ψήφιση του 1ου μνημονίου, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μια από της μαζικότερες και δυναμικότερες διαδηλώσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Αυτή η διαδήλωση στιγματίστηκε από το τραγικό γεγονός του θανάτου τριών εργαζόμενων στην τράπεζα Marfin, μετά τον εμπρησμό της και ενώ υπάλληλοι βρίσκονταν κλειδωμένοι μέσα με εντολή της εργοδοσίας. Ένα γεγονός απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής, ξένο και εχθρικό τόσο προς το πλήθος των διαδηλωτών που κατά κύματα, συγκρουόμενο με το στρατό των πραιτωριανών, επιχειρούσε να εισβάλει στο κοινοβούλιο όσο και με τις αξίες και την ουσία του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού αγώνα που στοχεύει τους οικονομικούς και πολιτικούς δυνάστες και δεν αποδέχεται λογικές ''παράπλευρων απωλειών''. Ταυτόχρονα, εξαπολύθηκε από τα φερέφωνα του καθεστώτος, τα ΜΜΕ, μια γενικευμένη ιδεολογική επίθεση μέσα από την εκμετάλλευση του γεγονότος, με στόχο την ενοχοποίηση και τη συκοφάντηση των αγωνιζόμενων και ειδικότερα των αναρχικών.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΘΟΔΩΡΗ ΣΙΨΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Τον Μάη του 2011, στοχοποιούνται τρεις αναρχικοί, οι οποίοι προσάγονται από τις αστυνομικές αρχές για την υπόθεση του εμπρησμού της Marfin, χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο. Το Φλεβάρη του 2013 οι δύο απαλλάσσονται οριστικά, όμως η πολιτική σκευωρία προχωρά με τη δίωξη και τελικά την παραπομπή σε δίκη στις 9 Δεκέμβρη 2013 του αγωνιστή Θ. Σίψα, που αρνείται από την πρώτη στιγμή όλες τις κατηγορίες και παραπέμπεται με μοναδικά ''στοιχεία'' τη συμμετοχή του στην απεργιακή διαδήλωση της 5ης Μάη και την πολιτική του ταυτότητα. Η καφκικού χαρακτήρα πολιτική δίωξη στο πρόσωπό του στρέφεται εναντίον κάθε αγωνιστή και ευρύτερα των κοινωνικών αντιστάσεων, και έχει ως στόχο τόσο να ποινικοποιηθεί η συμμετοχή σε μια μαχητική διαδήλωση όσο και το να εγκληματοποιηθεί ο αναρχικός αγώνας.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΚΕΔΩΝ ΤΟΥΣ
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΙΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΗ

Σήμερα που η επίθεση του κράτους και των αφεντικών στην κοινωνία κλιμακώνεται, που η εξαθλίωση και η ανέχεια αποτελούν συνθήκη ζωής για όλο και περισσότερους, το καθεστώς επιχειρεί να θωρακιστεί επιβάλλοντας το σύγχρονο ολοκληρωτισμό, έχοντας ως προτεραιότητα το χτύπημα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Έτσι, η κυρίαρχη ρητορική περί «δύο άκρων», που είναι στην προμετωπίδα της κρατικής προπαγάνδας, στοχεύει στο να εμπεδωθεί το μονοπώλιο της θεσμικής βίας του κράτους και του κεφαλαίου που επιβάλλουν την εκμετάλλευση και καταπίεση της κοινωνίας. Στο να συμψηφιστεί η εγκληματική βία των παρακρατικών νεοναζί που στρέφεται ενάντια στους κοινωνικά αδύναμους, τους μετανάστες, τους απεργούς, τους αγωνιστές, με την κοινωνική και ταξική αντιβία που αποτελεί μέσο του αγώνα των αντιστεκόμενων ανθρώπων απέναντι στη βαρβαρότητα της εξουσίας και των μηχανισμών της. Στο να συκοφαντηθούν και να εμφανιστούν σαν εγκληματικές οι αντιστάσεις που ξεπηδούν από τα κάτω μη ελεγχόμενες από θεσμούς. Στο να κυριαρχήσει ο φόβος και η υποταγή και να κατασταλεί ο κόσμος που αγωνίζεται για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

Αναρχική Συλλογικότητα ''Κύκλος της Φωτιάς''

ΠΟΡΕΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, 12 μ.μ.

http://squathost.com/anar_gr/

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=48083


1 2 3 4

Όλοι/ες στην αυριανή πορεία 14/12 Μοναστηράκι. Στεκόμαστε στο πλευρό του σύντροφου Θ. Σίψα, ενάντια στο στημένο κατηγορητήριο για την υπόθεση Μαρφίν.

πηγή: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1505973