Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 στις 19.30

Προβολή: Persepolis

Persepolis - Περσέπολις (2007)

Είδος :Κινούμενα Σχέδια

Διάρκεια : 96'
Χρώμα : Ασπρόμαυρο
Γλώσσα : Γαλλικά

Η κοινωνική, πολιτική και συναισθηματική ωρίμανση μιας νεαρής Ιρανής, που εν μέσω εμφυλίων, απολυταρχικών καθεστώτων και ταξιδιών στην πολιτισμένη Ευρώπη προσπαθεί να βρει την ταυτότητά της, άλλοτε αντιμετωπίζοντας την ζωή με παιδική αφέλεια και χιούμορ και άλλοτε με σκληρό κυνισμό και αποφασιστικότητα.

Έχοντας συνηθίσει στην αφέλεια των animation της Pixar και στην χαβαλετζίδικη προσέγγιση του Shrek, το φιλμ/ανιματιον της σκηνοθέτιδας/σεναριογράφου…. για την ζωή στο σύγχρονο Ιράν θα σε χτυπήσει άσχημα. Το απλό, αλλά σκοτεινό της σχέδιο σε συνδυασμό με την συναισθηματική τραμπάλα της ηρωϊδας θα σε καθηλώσουν και μέσω του χιούμορ αλλά και της σκληρής πραγματικότητας που περιγράφει, θα σε κάνουν να αναρωτηθείς πολλά πάνω στις δομές της κοινωνίας, της οικογένειας και των διαπροσωπικών σχέσεων. Λιτό σε περιγραφή και εκφραστικά μέσα, ειρωνικό με την βιαιότητα των σκηνών του και πικρόχολο με την Ευρώπη αλλά και το προοδευτικό (!) Ιράν, το Persepolis δίνει μια γερή γροθιά στο θυμικό σου και σε αναγκάζει να σκεφτείς τα πράγματα πιο βαθιά και πιο ουσιαστικά.

Εξαιρετικό πορτρέτο ενός Ιράν που αλλάζει και μέσω αυτού αλλάζει και η ζωή όλων. Οι αποχρώσεις σχεδίου και συναισθημάτων κάνουν την ψυχολογία του θεατή να άγεται και φέρεται σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον animation film που σε κερδίζει και σε προβληματίζει !

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα

στην είσοδο των πεζών.

Εθελοντές Αυτοδιαχειριζόμενου χώρου π. Κάμπινγκ Βούλας

Πληροφορίες: http://www.voulacamp.blogspot.com/

Κάμπινγκ Βούλας : voulexacamp@gmexail.com

πηγή : email που λάβαμε στις 14 Δεκέμβριος 20h