Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014 στις 17.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Σπύρο Στρατούλη

Η συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Σ. Στρατούλη στην Αθήνα καλεί πανελλαδική μέρα δράσης, την Πέμπτη 9/1.

Στην Αθήνα έχει κανονιστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Μοναστηράκι 5 μ.μ.

αφίσα - συγκέντρωση για τον Στρατούλη στο Μοναστηράκι - 9.1.2014ο

πηγή : https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=


Ο Σπύρος Στρατούλης σε κίνδυνο. - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

Όταν οι φυλακισμένοι έσπασαν τους τοίχους των φυλακών και ενώθηκαν με την κοινωνία της αντίστασης και της αλληλεγγύης στην μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση το Νοέμβρη του 2008 ο Σπύρος ήταν από τους πρωταγωνιστές του αγώνα. Και ήταν παρών όχι μόνο φυσικά αλλά και πολιτικά αγωνιζόμενος για το αδιαμεσολάβητο του αγώνα. Εκείνη η κινητοποίηση έμεινε βαθειά χαραγμένη όχι μόνο στη μνήμη του κινήματος αντίστασης αλλά έμεινε και στην μνήμη των διωκτικών αρχών και του σωφρονιστικού συστήματος σαν εφιάλτης. Δεν του το «συγχώρεσαν». Με πρόσχημα την Υπόθεση Στέκια Θεσσαλονίκης η αστυνομία τον εμπλέκει σε ένα γενικό επίπεδο κι η διοίκηση των φυλακών Λάρισας σε ένα τιμωρητικό επίπεδο του αφαιρεί το δικαίωμα των αδειών εξόδου. Σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται 22 χρόνια φυλακή η στέρηση της άδειας πολλαπλασιάζει την απελπισία, διακόπτει την όποια διαδικασία κοινωνικοποίησης και οδηγεί σε απόγνωση.

Η τελευταία αγωνιστική πράξη που κάνει η απεργία πείνας (από 11 Νοέμβρη) οδηγεί σε κρίσιμη κατάσταση την υγεία του και αν δεν αποφυλακιστεί άμεσα θα υποστεί ανεπανόρθωτες και ανεπίστρεπτες βλάβες.

Ήδη μέσα και έξω από τις φυλακές έχει αναδυθεί ένα ολόκληρο κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο πρόσωπο του Σπύρου Στρατούλη γιατί σε αυτόν σήμερα εφαρμόζεται η τιμωρητική πλευρά ενός διεφθαρμένου «σωφρονιστικού» συστήματος.

-

Ζητάμε μαζί με τον Σπύρο την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της επαναχορήγησης των αδειών εξόδου και την απόσυρση των κατηγοριών από την έωλη και κατασκευασμένη υπόθεση «στέκια της Θεσσαλονίκης»

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΓΕΝΑΡΗ ΩΡΑ 5ΜΜ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Αντιεξουσιαστική κίνηση Αθήνας

πηγή: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1509944