Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Διαδήλωση κατά της Κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Ανακοίνωση της Ο.Κ.Δ.Ε για την ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε.

Όλοι στη Διαδήλωση κατά της Κυβέρνησης και της Ε.Ε.

8 ΓΕΝΑΡΗ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 6 μμ (Πορεία σε Βουλή - Γραφεία Ε.Ε.)

ΕΞΩ ΑΠ' ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε.

Της Ανεργίας, της Φτώχειας, του Ρατσισμού, της Καταστολής, του Πολέμου

ΚΑΤΩ Η ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Με κοινούς αγώνες, για τη διάλυση της αντιδραστικής Ε.Ε. - ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΩΝ

1. Η ελληνική προεδρία της Ε.Ε. από 1/1/2014, αντίθετα με όσα λένε το καταστροφικό δίδυμο Σαμαρά- Βενιζέλου και οι παπαγάλοι τους στη συγκυβέρνηση και στα ΜΜΕξαπάτησης, δεν φέρνει τον «παράδεισο» στους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τους νέους, αλλά νέα δεινά. Παρά τα "success story" του Σαμαρά και της χουντικής κυβέρνησής του, που προκαλούν ακόμη και τα χλευαστικά σχόλια του ξένου τύπου («Ο κατά φαντασία θεραπευμένος»,SPIEGEL),νέα μέτρα απίστευτης σκληρότητας στο εισόδημα, στα συστήματα υγείας, παιδείας, κοινωνικών ασφαλίσεων, στα δημοκρατικά, πολιτικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα και στις ατομικές ελευθερίες, ετοιμάζονται όπως φαίνεται από την ατζέντα της ελληνικής προεδρίας. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση αυτή περιλαμβάνει:

- Ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» των πολυεθνικών της Ε.Ε. με τη «συμπίεση και προσαρμογή» των μισθών και δικαιωμάτων στο επίπεδο των «ανταγωνιστών της Ε.Ε.», δηλαδή Κίνα, Ινδία, Βραζιλία κ.λπ.!

- Ενίσχυση της «δημοσιονομικής και τραπεζικής ενοποίησης», που εκτός από βάρβαρη λιτότητα, ιδιωτικοποίηση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών σε όλη την Ευρώπη, επιβολή ευρωπαϊκής (γερμανικής) επιτροπείας σ' όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε., σημαίνει επιπλέον κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, πλειστηριασμούς σε όλα τα είδη ακινήτων κ.λπ.

- Παραπέρα στρατιωτικοποίηση της Ε.Ε. με την ενίσχυση του λεγόμενου «αμυντικού δόγματος», για να αυξήσουν τις ιμπεριαλιστές επεμβάσεις για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Η περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, η περιοχή μας, είναι από τους κύριους στόχους αυτών των επεμβάσεων.

- Ενίσχυση της πολιτικής της «Ευρώπης Φρούριο» με μεγάλωμα της αντιμεταναστευτικής υστερίας, των στρατοπέδων, την ύψωση «τοίχων», τις «Λαμπεντούζες» και πάνω απ' όλα τη δημιουργία ενός τερατώδους «Κράτους Έκτακτης Ανάγκης».

- Την επικύρωση της Διατλαντικής Εμπορικής Επενδυτικής Σχέσης (TTIP), ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-Ε.Ε. Πρόκειται για Συνθήκη-Φρανκενστάιν για τα συμφέροντα των εργαζομένων και πρωτοφανούς υπεράσπισης των συμφερόντων των μεγάλων πολυεθνικών ΗΠΑ-Ε.Ε. Ανάμεσα σε άλλα εξωφρενικά, προβλέπει: δυνατότητα των πολυεθνικών να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη και να ζητούν αποζημίωση σε περίπτωση απεργιών(!), περιβαλλοντικών μέτρων(!), αυξήσεων μισθών από το κράτος(!) κ.λπ.

2. Τα 4 χρόνια Μνημονίων των Ε.Ε.-ΔΝΤ και των αστικών κυβερνήσεων (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά-Βενιζέλου) έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε «Εδική Οικονομική Ζώνη» ή όπως λέει ο ξένος τύπος και ειδικά το περιοδικό SPIEGEL σε «Πακιστάν και Αφγανιστάν». Πράγματι, οι μνημονιακές πολιτικές έχουν εκτινάξει την ανεργία κοντά στα 2 εκ., έχουν καταβαραθρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις κατά 50% και το εισόδημα ακόμη περισσότερο, έχουν κλείσει χιλιάδες σχολεία, δεκάδες νοσοκομεία… και τα χειρότερα έρχονται, όπως το βιοτικό επίπεδο να κατρακυλάει στα επίπεδα της Βουλγαρίας, Ρουμανίας και βαλτικών χωρών, κατασχέσεις καταθέσεων, πλειστηριασμούς κ.λπ. Η ακίνητη περιουσία των εργαζομένων και των λαϊκών μαζών έχει μπει στο στόχαστρο (όπως προηγούμενα το εισόδημα) για να σωθούν οι τραπεζίτες και το σάπιο και χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα.

3. Η Ε.Ε./Ευρωζώνη είναι όργανο του μεγάλου κεφαλαίου και των καπιταλιστών, που λειτουργεί αποκλειστικά για τα συμφέροντά τους. Είναι μια ένωση ιμπεριαλιστική, που δημιουργήθηκε για να μπορεί να ανταγωνιστεί τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και σήμερα τις λεγόμενες αναδυόμενες δυνάμεις (Κίνα, Ινδία κ.λπ.) και επιπλέον να επεμβαίνει στρατιωτικά οπουδήποτε στον πλανήτη.

4. Αυτή την Ε.Ε. του κεφαλαίου, του ρατσισμού, των επεμβάσεων και των πολέμων, που επιπλέον στηρίζει με όλα τα μέσα τη χουντική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, πρέπει να την καταστρέψουμε. Αυτή η Ε.Ε. ούτε αλλάζει, ούτε βελτιώνεται, ούτε μεταρρυθμίζεται. Όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, απλώς εξαπατούν τις εργαζόμενες και λαϊκές μάζες ή έχουν ενσωματωθεί στον ευρωπαϊκό αστισμό και στην καπιταλιστική Ε.Ε./Ευρωζώνη.

Η πάλη ενάντια στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνδέεται με την πάλη κατά της ελληνικής Προεδρίας και συνολικά κατά της Ε.Ε./Ευρωζώνης και του Ευρώ. Γι' αυτό πρέπει να παλέψουμε για:

* Άμεση διαγραφή του χρέους και παύση πληρωμών

* Έξω από την Ε.Ε./Ευρωζώνη και το ζουρλομανδύα του Ευρώ

* Εθνικοποίηση των τραπεζών και των τομέων-κλειδιών της οικονομίας, κάτω από εργατικό έλεγχο

* Κατάργηση των Μνημονίων και των μέτρων που ψήφισαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις

* Αύξηση μισθών και συντάξεων

* Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και παραχώρηση ασύλου σε πολιτικούς πρόσφυγες

* Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών, πολιτικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών

* Πάλη ενάντια στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και στις φασιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής.

5. Μπορούμε και πρέπει να αγωνιστούμε για την ανατροπή της συγκυβέρνησης, για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, τη βασική αιτία όλων των δεινών των εργαζομένων - και ν' ανοίξουμε το δρόμο για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργατικών και λαϊκών μαζών, για μια σοσιαλιστική Ελλάδα. Μπορούμε και πρέπει μαζί με τους εργαζόμενους των άλλων χωρών να διαλύσουμε αυτή την αντιδραστική/ιμπεριαλιστική Ε.Ε. - και στη θέση της να οικοδομήσουμε μια Ευρώπη των Εργαζομένων, δημοκρατική, ριζοσπαστική, Σοσιαλιστική.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

www.okde.gr

ergatikipali@okde.gr

πηγή : email που λάβαμε στις 7 Ιανουάριος 14h

πηγή : http://www.okde.gr/archives/2267


1 2 3

Η τρομοκρατία Κυβέρνησης-ΕΕ δεν θα περάσει.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Η ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Με μια πρωτοφανή ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να απαγορεύσει την διαδήλωση που έχουν εξαγγείλει για αύριο Τετάρτη οργανώσεις και κινήσεις της αριστεράς, ανάμεσα σε αυτές και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (όπως και Σχέδιο Β, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ) ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ με αφορμή τις φιέστες ανάληψης της ελληνικής προεδρίας.

Η ΓΑΔΑ απαγορεύει την διαδήλωση διότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκέντρωση «ενάντια στον σκοπό» των εκδηλώσεων ανάληψης της ελληνικής προεδρίας, διότι «είναι δυνατόν να δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια!», διότι «σύμφωνα με τις εξαγγελίες των διοργανωτών και τις πληροφορίες των υπηρεσιών επιδιώκουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους» στην ελληνική προεδρία! και τέλος διότι ο «κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλιώς, λόγω της εκτιμώμενης συμμετοχής μεγάλου αριθμού πολιτών σε αυτές»!!.

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που μαζί με την ΕΕ, εκπρόσωποι των θεσμών της οποίας αποτελούν τους δύο από τους τρεις απεσταλμένους της μισητής τρόικας, οδηγούν στην εξαθλίωση την πλειοψηφία του ελληνικού λαού για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων, των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, τώρα επιχειρούν να απαγορεύσουν και την αντίθεση, την διαμαρτυρία και τον αγώνα ενάντια στην βάρβαρη αυτή η πολιτική, επιδιώκουν να καταργήσουν δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα που ο λαός μας κατέκτησε με αγώνες και αίμα.

Η κυβέρνηση με σειρά παρόμοιων ενεργειών το τελευταίο διάστημα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιχειρεί να θέσει σε αμφισβήτηση το ίδιο το δικαίωμα του λαού στην διαδήλωση. Δεν θα τους περάσει

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επιχείρηση τρομοκρατίας. Καλεί όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της Αριστεράς να καταγγείλουν την πρωτοφανή ενέργεια. Καλεί τους εργαζόμενους, του ανέργους, τη νεολαία να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ, την Τετάρτη το απόγευμα στις 6.00 μμ στα Προπύλαια.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή: http://www.antarsya.gr/node/1856


1 2 3

OΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε.

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥ, ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥ, ΤΟΥ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ, ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ, ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ, ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ,ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ-ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 6.00 Μ.Μ.-Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Τείνει να γίνει πια καθεστώς, η προσπάθεια του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού να καταργήσει και να απαγορεύσει το δικαίωμα στη διαδήλωση, στην αμφισβήτηση, στον αγώνα. Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, με την οποία η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να απαγορεύσει την διαδήλωση ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ με αφορμή τις φιέστες ανάληψης της ελληνικής προεδρίας αποτελεί συνέχεια της κήρυξης εκτός νόμου των αντιδράσεων στην επίσκεψη Μέρκελ, των αντιφασιστικών κινητοποιήσεων, των Πολιτικών Επιστρατεύσεων που απαγορεύουν την Εργατική Απεργία σε κρίσιμους τομείς.

Είναι μια απόφαση που αποδεικνύει με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο το πραγματικό ταξικό αντεργατικό κατασταλτικό πολεμικό περιεχόμενο της αστικής πολιτικής των εθνικών κυβερνήσεων και της ευρωπαικής καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής ενοποίησης.

Τα βάρβαρα αντεργατικά τους μέτρα έχουν άμεση ανάγκη την άγρια κρατική καταστολή, συχνά με τη συνδρομή των ναζιστικών δολοφονικών συμμοριών, για να εξασφαλίσουν την απαραίτητη οικονομική και πολιτική υπεραξία πριν επιτεθούν παγκόσμια για να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους. Είναι ενδεικτικό ότι η Κοινή Ευρωπαική Άμυνας-Ασφάλειας προβλέπει τη δράση του Ευρωστρατού σε παγκόσμιο επίπεδο, χαρακτηρίζοντας ως πρώτο εχθρό τον εσωτερικό, τα κοινωνικά κινήματα, προετοιμαζόμενος να συμβάλλει στην Καταστολή Πλήθους εντός των ευρωπαικών συνόρων.

Σε όλα αυτά τα σχέδια άγριας κοινωνικής λεηλασίας και ιμπεριαλιστικής παρέμβασης η ελληνική αστική τάξη δηλώνει παρόν, διεκδικεί ρόλο και μερίδιο από τη μοιρασιά της πίτας της εκμετάλλευσης των λαών, εντός και εκτός Ευρώπης.

Η σύγχρονη ανταπανάσταση του κόσμου του πλούτου που επιβάλλει τον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα μπορεί να απαντηθεί μόνο από τους εργατικούς-διεθνιστικούς αντικαπιταλιστούς-ανατρεπτικούς αγώνες. Απαιτώντας την ανατροπή των κυβερνήσεων και της πολιτικής τους, τη διάλυση του ΕΥΡΩ, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Την συνολική κοινωνική απελευθέρωση, καθώς εξάλλου, όλη η πρόσφατη ιστορία διδάσκει ότι μόνο ο επαναστατικός αγώνας προκαλούσε την όποια αστική υποχώρηση, την όποια πραχώρηση δικαιωμάτων, ανοίγωντας παράλληλα το δρόμο για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Και επειδή πλέον ο κόσμος της εργασίας προσεγγίζει αυτά τα ερωτήματα εξαιτίας των αδιεξόδων που αντιμετωπίζει οι αστοί μιλούν για «σοβαρό κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια!» θέλοντας να θωρακίσουν την νεά κερδοφορία τους, τους νέους όρους βάρβαρης εκμετάλλευσης των εργαζομένων, τα συμφέροντα των τραπεζιτών-εφοπλιστών-καναλαρχών-εργολάβων-τοκογλύφων, του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος που καταρρέει.

Η συμμετοχή μας, ο αγώνας μας, η ενότητα της αμφισβήτησης μας τους Φοβίζει, τους Τρομοκρατεί.

Εμείς καλούμε την νεολαία και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη διαδήλωση και να σπάσουμε την κρατική Τρομοκρατία στο δρόμο του Αγώνα.

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ, την Τετάρτη το απόγευμα στις 6.00 μμ στα Προπύλαια.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

πηγή: http://diktiospartakos.blogspot.gr/2014/01/o.html