Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014 στις 18.00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σ. Στρατούλη


Image scaled down

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας κρατούμενο αγωνιστή Σπύρο Στρατούλη που έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 11 Νοέμβρη 2013.

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 6 μ.μ. πλατεία Λιονταριών Ηράκλειο Κρήτη.

Ο κρατούμενος αγωνιστής Σπύρος Στρατούλης ξεκίνησε απεργία πείνας από τις 11/11 διεκδικώντας με τον έσχατο αυτό τρόπο την απαλλαγή του από τις αστήριχτες και κατασκευασμένες κατηγορίες που του αποδίδονται και την άμεση επαναχορήγηση των αδειών εξόδου από τη φυλακή της Λάρισας όπου κρατείται και τις οποίες λάμβανε κανονικά τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Σπύρος Στρατούλης βρίσκεται επί 22 χρόνια έγκλειστος στα μπουντρούμια της δημοκρατίας. Όπως φαίνεται δεν ήταν αρκετά και έτσι τώρα του προσάπτουν νέες κατηγορίες για συμμετοχή του, σε μία δήθεν εγκληματική οργάνωση και σωματική βλάβη τρίτων, στη Θεσσαλονίκη, το έτος 2012.

Το κράτος χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη δίωξη ως αφορμή για να παγώσει τις άδειες εξόδου από τη φυλακή που έπαιρνε κανονικά τα τελευταία δύο χρόνια, παρόλο που ο εισαγγελέας δε ζήτησε καν την προφυλάκισή του. Επίσης, η συνθήκη αυτή επηρεάζει την επικείμενη κατά τα άλλα αποφυλάκισή του, παρατείνοντας την ομηρία του για 3,5 επιπλέον χρόνια. Το κράτος με αυτόν τον τρόπο ζητά εξηγήσεις και τιμωρεί τον Σπ.Στρατούλη για την πολιτική του στάση και τις σχέσεις του, προσωπικές, φιλικές ή συντροφικές, εξαιτίας της μακροχρόνιας αγωνιστικής συμπεριφοράς του μέσα στις φυλακές.

( απόσπασμα από το κεντρικό κείμενο του Athens indymedia)

Στους καιρούς της βαρβαρότηταw κανένας μόνος του απέναντι στο κράτος.

Αλληλεγγύη στον αγωνιστή κρατούμενο και απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη.

Αναρχική συλλογικότητα από τη Κατάληψη Ευαγγελισμού "Sine Dominis"

πηγή : https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=