Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 11 Οκτώβρη 2012 συγκεντρώθηκε ομάδα χρυσαυγιτών στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων, και συγκεκριμένα στo ψητοπωλείο Psitalonia, με σκοπό να επιτεθεί σε αντιφασίστες που βρίσκονταν στην περιοχή αλλά και στο κατειλημμένο Mαραγκοπούλειο που βρισκόταν ένα δρόμο από κάτω. Άμεσα κινητοποιήθηκε κόσμος για να υπερασπιστεί τους συντρόφους αλλά και την κατάλληψη. Οι φασίστες κυνηγήθηκαν και διώχθηκαν από τον ολοένα και αυξανόμενο κόσμο που έσπευδε να στηρίξει.

Η εκδίκηση του κράτους ήταν άμεση, με την προσαγωγή 9 ατόμων στα τυφλά σε διαφορετικό τόπο και χρόνο από τα γεγονότα το ίδιο κιόλας βράδυ. Οι 4 από τους προσαχθέντες εντέλει συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αφού υποτίθεται πως αναγνωρίστηκαν από μέλη της Χ.Α. (οι οποίοι δεν δίστασαν να δηλώσουν ως μόνιμες κατοικίες τους τα γραφεία της χρυσής αυγής). Η διαδικασία της αναγνώρισης των προσαχθέντων από τους φασίστες, που οδήγησε στη σύλληψη των 4, ήταν στημένη και παράτυπη: δεν προηγήθηκε περιγραφή των υπόπτων και επίσης οι χρυσαυγίτες κλήθηκαν να "αναγνωρίσουν" μεταξύ των 9 προσαχθέντων και μόνο αυτών. Το δε κατηγορητήριο βασίζεται σε κατηγορίες μαγειρεμένες από χρυσαυγίτες, μπάτσους και δικαστικούς. Πρόκειται για άλλη μία υπόθεση στενής συνεργασίας κράτους και παρακράτους.

Αμέσως ένα δυναμικό κύμα αλληλεγγύης δημιουργήθηκε στην πόλη. Καθημερινή παρουσία στο μπατσομέγαρο όπου κρατούνταν οι σύντροφοι, πορείες, καταλήψεις σε τοπικά κανάλια με κορύφωση τη μέρα που περνούσαν οι 4 σύντροφοι από εισαγγελέα, όπου παρά την καταρρακτώδη βροχή 300 και πλέον αλληλέγγυοι έκλεισαν τη Γούναρη για ώρες και δεν σταμάτησαν στιγμή να φωνάζουν συνθήματα, έως ότου αφέθηκαν οι σύντροφοι.

Σήμερα, μετά από ενάμιση χρόνο θα βρεθούμε και πάλι στο δρόμο, έξω από τις δικαστικές αίθουσες όπου θα δικαστούν οι σύντροφοί μας. Κανένας δεν είναι μόνος του απέναντι στις επιθέσεις της εξουσίας. Η αντίσταση είναι η μόνη αξιοπρεπής επιλογή απέναντι σε αυτό που επιτάσσει η κυριαρχία. Όσο υπάρχει σύστημα εκμετάλλευσης και τρομοκρατίας, ο κόσμος του αγώνα θα βροντοφωνάζει και θα παλεύει για την ελευθερία, την ισότητα και την αλληλεγγύη.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ 13/1/14 - 9.00 πμ στα Δικαστήρια

αναρχική ομάδα dinamitera

πηγή : http://dinamitera36.wordpress.com/


1 2 3

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΙΣ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012 ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΑ ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 11 Οκτώβρη 2012 ομάδα χρυσαυγιτών συγκεντρώθηκε στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων με σκοπό να κινηθεί επιθετικά προς την κατάληψη του Μαραγκοπουλείου στην οδό Γούναρη. Άμεσα έγιναν αντιληπτοί από αντιφασίστες, ενώ διαρκώς συνέρρεε κόσμος στην κατάληψη για να την υπερασπιστεί. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής τσακίστηκαν όταν αποπειράθηκαν να επιτεθούν.

Δυόμιση ώρες μετά, σε διαφορετικά σημεία της πόλης και άσχετα από τα γεγονότα, προσάγονται 9 άτομα και οδηγούνται στο κτήριο της ασφάλειας στην Ερμού. Μετά από πολλές ώρες κράτησης 5 από αυτούς αφήνονται ελεύθεροι ενώ οι υπόλοιποι 4 συλλαμβάνονται και τους απαγγέλλονται κατηγορίες, αρχικά σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για κάποια πλημμελήματα όπως οπλοφορία, οπλοχρησία, διακεκριμένες φθορές, συνάθροιση με σκοπό τη βία και διατάραξη κοινής ειρήνης. Μερικούς μήνες αργότερα, οι κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα μετατρέπονται σε πλημμεληματικού εξαιτίας της ανυπόστατης φύσης τους καθώς δεν θα μπορούσαν να σταθούν στις δικαστικές αίθουσες. Σε κάθε περίπτωση, το κατηγορητήριο βασίστηκε σε κατηγορίες που μαγείρεψαν από κοινού οι χρυσαυγίτες με τους μπάτσους και τους δικαστικούς, πράγμα που αποδεικνύει πως κράτος και παρακράτος έστησαν την υπόθεση για να δώσουν ένα ακόμα πλήγμα στον κόσμο του αγώνα. Μετά από 15 μήνες, οι 4 διωκόμενοι καλούνται να δικαστούν στα δικαστήρια της Πάτρας με μοναδικό στοιχείο τις κατασκευασμένες καταθέσεις 4 νεοναζί της χρυσής αυγής.

Εκείνες τις μέρες, το κίνημα αλληλεγγύης στους 4 κρατούμενους αγωνιστές λειτούργησε υποδειγματικά καταφέρνοντας μέσα από πολύμορφες δράσεις και διαρκή παρουσία στο δρόμο να αναχαιτίσει την τρομοκρατία μπάτσων και φασιστών, δίνοντας σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι οποιαδήποτε απόπειρα επιβολής του στημένου κατηγορητηρίου από τους μπάτσους, τους δικαστές και τους φασίστες θα αποτελούσε κόκκινο πανί που θα άνοιγε νέο, ακόμα πιο δυναμικό γύρο αντιπαράθεσης με το κράτος και τους λακέδες του.

Σήμερα, είναι πέρα για πέρα επιβεβαιωμένη η πρόθεση κράτους και παρακρατικών συμμοριών να δημιουργήσουν σκηνικά έντασης γύρω από τους χώρους αγώνα στην Πάτρα, να στοχοποιήσουν αγωνιστές και να κατασυκοφαντήσουν το αναρχικό-αντιεξουσιαστικο κίνημα της πόλης, ούτως ώστε να οδηγήσουν στην εκκένωση 3 σημαντικών καταλήψεων-χώρων αγώνα στις 5 Αυγούστου 2013, αλλά και να προωθήσουν μια ευρύτερη κατασταλτική πίεση του πιο ριζοσπαστικού κομματιού της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης στην πόλη. Σήμερα, σε μια περίοδο που η επίθεση του κράτους και των αφεντικών είναι ορατή σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων, η κρατική καταστολή και η παρακρατική τρομοκρατία των φασιστών είναι τα σημαντικότερα όπλα της κυριαρχίας για την εξουδετέρωση των ολοένα και εντεινόμενων κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, για την καθυπόταξη των αντιστεκόμενων και ιδιαίτερα όσων παλεύουν αυτοοργανωμένα και "από τα κάτω" για να οικοδομήσουν έναν καινούργιο κόσμο ισότητας αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι κρίσιμο να αντιπαραθέσουμε την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση στην κρατική καταστολή και την παρακρατική τρομοκρατία. Με όπλο την αλληλεγγύη να σταθούμε απέναντι στους διωκτικούς μηχανισμούς και τις σαθρές κατηγορίες τους, ορθώνοντας την αξιοπρέπεια του κόσμου του αγώνα μπροστά στη ρουφιανιά, την υποταγή, την παθητικότητα και τον κανιβαλισμό. Να θέσουμε τους όρους για την ανατροπή του κόσμου των κυρίαρχων και για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας,αλληλεγγύης κι ελευθερίας.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΥΠΟΘΑΛΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΓΕΝΝΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ 13/1/14 - 9.00 πμ στα Δικαστήρια

αναρχική ομάδα "Δυσήνιος Ίππος"

πηγή: http://ipposd.wordpress.com/


1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια για τους 4 που διώκονται


dikastirio_4.jpg
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια για τους 4 που διώκονται με κατασκευασμένες κατηγορίες για συμμετοχή σε συγκρούσεις με χρυσαυγίτες, στις 11/10/2012, στα ψηλαλώνια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/1/2014 ΣΤΙΣ 9 π.μ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

αναρχικοί - αναρχικές

πηγή: https://athens.indymedia.org/calendar/event.p…