Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 στις 9.30 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους αγώνες ενάντια στα διόδια

Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης την Τετάρτη 15/1, την Παρασκευή 31/1 και τη Δευτέρα 10/2 στις 9:30 το πρωί έξω από τα Δικαστήρια της Λάρισας

Δελτίο Τύπου των οργανώσεων του Ξεκινήματος στο Βόλο και τη Λάρισα

Τις επόμενες εβδομάδες πάνω από 60 αγωνιστές που συμμετείχαν στο μαζικότατο κίνημα κατά των διοδίων σύρονται στα δικαστήρια. Είναι απολύτως σαφές ότι η κυβέρνηση θέλει τσακίσει με κάθε τρόπο όσους αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική της, μια πολιτική που οδηγεί στη διάλυση της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπους. Για αυτό οδηγεί στα δικαστήρια αγωνιστές που αντιστάθηκαν στα ληστρικά διόδια και στην εξίσου ληστρική παραχώρηση των αυτοκινητοδρόμων στους εργολάβους, για αυτό βγάζει παράνομες όλες τις απεργίες των τελευταίων μηνών, για αυτό καταστέλλει και ποινικοποιεί τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, για αυτό χτυπάει με λυσσαλέα βία κάθε κινητοποίηση.

Τα ΜΑΤ και τα δικαστήρια είναι τα μόνα «επιχειρήματα» που απέμειναν στην κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τον λαό που παλεύει για το δικαίωμα του στη ζωή. Την ίδια ώρα το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι μεγαλοεργολάβοι, μεγαλοτραπεζίτες και οι πολιτικοί τους φίλοι και υπηρέτες είναι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στην κλεψιά, τα σκάνδαλα και τις μίζες!

Τη στιγμή που ο λαός ξεπαγιάζει από το κρύο, τη στιγμή που οικογένειες ολόκληρες βρίσκονται στην ανεργία και δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε το καθημερινό ψωμί, τη στιγμή που όλο και περισσότεροι νέοι παίρνουν το δρόμο της μετανάστευσης η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Για αυτό είναι απαραίτητο το μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη του προς κάθε αγωνιστή του μαζικού κινήματος που διώκεται! Γιατί στο πρόσωπο κάθε κατηγορούμενου δικάζεται το δικαίωμα όλων μας στη διαμαρτυρία και τη διεκδίκηση. Τα εργατικά σωματεία , τα κόμματα της Αριστεράς, οι μαζικές οργανώσεις και φορείς, οι λαϊκές συνελεύσεις και οι κοινωνικές/ πολιτικές συλλογικότητες πρέπει από κοινού να οικοδομήσουν ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης που θα υπερασπιστεί όλους όσους και όσες διώκονται.

  • Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις των αγωνιστών κατά των διοδίων.
  • Να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι.
  • Οι αυτοκινητόδρομοι πρέπει να είναι δημόσια περιουσία και όχι τσιφλίκι των μεγαλοεργολάβων.
  • Η ελεύθερη, ασφαλής και δωρεάν μετακίνηση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας.
  • Κάτω η κυβέρνηση που υπηρετεί την οικονομική ελίτ και καταδυναστεύει τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.
  • Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης την Τετάρτη 15/1, την Παρασκευή 31/1 και τη Δευτέρα 10/2 στις 9:30 το πρωί έξω από τα Δικαστήρια της Λάρισας.

Ξεκίνημα,
Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση,
13/01/2014

πηγή : http://www.xekinima.org/arthra/view/article/k


1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους αγώνες ενάντια στα διόδια

Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης την Τετάρτη 15/1, την Παρασκευή 31/1 και τη Δευτέρα 10/2 στις 9:30 το πρωί έξω από τα Δικαστήρια της Λάρισας.

Τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2014 οδηγούνται μαζικά σε δίκες στη Λάρισα πολίτες από περιοχές της Θεσσαλίας, που εναντιώθηκαν στην πληρωμή των διοδίων, κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις φορέων και κινήσεων κατά των διοδίων.

Πρόκειται για διώξεις ευθέως πολιτικές, αφού ποινικοποιούν το φρόνημα και κάθε πράξη ή έκφραση πολιτικής κριτικής και αντίστασης, με βάση ένα αναχρονιστικό και αντιδημοκρατικό πλαίσιο. Οι διώξεις αποσκοπούν στην ευθεία ποινικοποίηση του μαζικού κινήματος και αποτελούν ευθεία βολή στην καρδιά όλων των κινημάτων αντίστασης του λαού μας.

Είναι γνωστό ότι με μια σειρά ληστρικών συμβάσεων που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις των μνημονίων, στα πλαίσια της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραδόθηκαν προς εκμετάλλευση οι δρόμοι στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες για πολλές δεκαετίες. Επιβλήθηκαν πολλαπλά και ακριβά διόδια τα οποία συνεχώς αυξάνουν. Το δικαίωμα της γρήγορης και ασφαλούς μετακίνησης μετατράπηκε σε εμπόρευμα. Πραγματοποιείται στην κυριολεξία μια ληστεία σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος.

Στη ληστεία ο λαός αντέδρασε με κινητοποιήσεις και άνοιγμα των εθνικών δρόμων για ελεύθερη διέλευση των οχημάτων. Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις εταιρείες εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων, θορυβημένη από τις λαϊκές αντιδράσεις για το χαράτσι των διοδίων και για το σύνολο της αντιλαϊκής φορομπηχτικής της πολιτικής, προχώρησε σε διαταγές πληρωμής και απειλές για κατασχέσεις ενάντια σε αγωνιστές που κινητοποιούνται και στη συνέχεια σε μπαράζ τρομοκρατικών προσχηματικών δικαστικών διώξεων.

Με την ποινικοποίηση των λαϊκών κινητοποιήσεων για την κατάργηση των διοδίων, η κυβέρνηση επιχειρεί να προστατεύσει τη ληστεία του λαού, που διαπράττουν οι μεγαλοκατασκευαστές μέσω των διοδίων.

Δεν θα πετύχουν την επιδίωξή τους να κάμψουν τις αντιστάσεις της κοινωνίας που αγωνίζεται ενάντια στα μνημόνια και στο γενικό ξεπούλημα της χώρας, στα πλαίσια του οποίου ετοιμάζονται για «παραχώρηση» και η ηλεκτρική ενέργεια, το νερό, η υγεία, η παιδεία, το σύνολο των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.

Αντιστεκόμαστε στην ιδιωτικοποίηση κοινωνικών αγαθών, όπως η ελεύθερη, γρήγορη και ασφαλής μετακίνηση. Αντιστεκόμαστε στη φοροληστεία και στις ληστρικές και συχνές αυξήσεις των τιμών των διοδίων, που σε συνδυασμό με τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική συρρικνώνουν δραματικά το ήδη ισχνό λαϊκό εισόδημα.

Το μαζικό λαϊκό κίνημα θα αντιδράσει οργανωμένα απέναντι στη βάρβαρη πολιτική.

Καταδικάζουμε τις δικαστικές διώξεις και ζητάμε:

· Απόσυρση όλων των κατηγοριών και σταμάτημα κάθε δίωξης για τους αγώνες ενάντια διόδια.

· Την κατάργηση όλων των διοδίων και την ελεύθερη κυκλοφορία σε όλους τους αυτοκινητόδρομους.

· Την ακύρωση των ληστρικών συμβάσεων παράδοσης του οδικού δικτύου και των δημοσίων έργων στους επιχειρηματίες.

· Κατασκευή δημοσίων έργων και συγκοινωνιών χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός.

· Δημόσιες, σύγχρονες, δωρεάν συγκοινωνίες για άνεργους, νεολαία, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΙΑΝΟΥΡΙΟΣ 2014

πηγή : http://denplirono.wordpress.com/2014/01/14/%c...


1 2 3

"Ανάπτυξη" 2014: Ανεργία, λουκέτα, φοροληστεία, διάλυση υγείας, διάλυση παιδείας, δίκες αγωνιστών!

Έξι δίκες πραγματοποιούνται τις επόμενες εβδομάδες στα δικαστήρια της Λάρισας με κατηγορούμενους τουλάχιστον 60 αγωνιστές από το Βόλο και τη Λάρισα που αντιτάχτηκαν στις ληστρικές συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων στο εργολαβικό και τραπεζικό κεφάλαιο.

Μας δικάζουν, γιατί αντισταθήκαμε στις μπάρες των διοδίων στους δρόμους. Αμέσως μετά έβαλαν μπάρες σε ολόκληρη τη ζωή μας: στη δουλειά, στην υγεία, στη στέγη και μας στέλνουν κατά χιλιάδες στα σκουπίδια και τα συσσίτια.

Τα κατηγορητήρια, αν και σαθρά, περιλαμβάνουν ανάλογα με την ημέρα και την ώρα κι αναλόγως του καιρού της κινητοποίησης, μια ποικιλία άρθρων του ποινικού κώδικα, ως να πρόκειται για πείραμα φυσικής βασισμένο στην αρχή «σωστό-λάθος».

Έτσι παρά τις σχεδόν πανομοιότυπες καταθέσεις μαρτύρων, αστυνομικών και εποπτών διοδίων, που στοιχειοθετούν τον χαρακτήρα των κινητοποιήσεων ως πολιτικών διαμαρτυριών, χωρίς παρακώλυση των συγκοινωνιών (αφού στη πραγματικότητα επρόκειτο για απελευθέρωση) ή την άσκηση παράνομης βίας (τη νόμιμη βία την ασκούν οι αρχές της χώρας τούτης), οι εισαγγελικές αρχές επισυνάπτουν στα κατηγορητήρια κατά περίπτωση τα άρθρα 183, 184, 290, 330 του Ποινικού Κώδικα.

Τα άρθρα 183 και 184 βρίσκονται στο κεφάλαιο «Επιβουλή της δημόσιας τάξης», το άρθρο 290 στο «Εγκλήματα κατά της ασφάλειας των συγκοινωνιών κλπ» και το άρθρο 330 στο κεφάλαιο «Εγκλήματα κατά της προσωπικής ελευθερίας».

Για ποιο λόγο διώκονται όλοι αυτοί οι αγωνιστές, που μοναδικό πειστήριο του εγκλήματος είναι η πολιτική διαμαρτυρία εναντίον μιας πολιτικής που έμελλε να είναι η πολιτική της χρεοκοπίας για όλα τα κοινωνικά αγαθά; Γιατί στη βάση μιας σωστής πολιτικής κατανόησης, του τι σήμαιναν οι συμβάσεις παραχώρησης και μιας πάλης ενάντιά τους, είχαν τη δυνατότητα να κινητοποιήσουν χιλιάδες ανθρώπους για περισσότερο από ενάμιση χρόνο, πάνω σε ένα κοινό σκοπό.


Ενάντια στην εξατομίκευση, επανακτούμε τη ζωή που μας κλέβουν, οργανώνουμε τη δράση μας στους δρόμους, στις γειτονιές στους χώρους δουλειάς. Αγωνιζόμαστε να πληρώσουν οι καπιταλι(η)στές τη χρεοκοπία του συστήματός τους, με όπλο τους εργατικούς αγώνες, χωρίς παρακάλια, συμβιβασμούς και με πλήρη αδιαλλαξία στο χρεοκοπημένο πολιτικό τους προσωπικό.

Στις επικείμενες δίκες κατά αγωνιστών που όρθωσαν το ανάστημά τους στο κράτος των τζαμπατζήδων, των κολλητών μεγαλοεργολάβων και των «αθώων» τραπεζιτών, ενισχύουμε τον αγώνα για να ανατρέψουμε την «αναπτυξιακή» μνημονιακή κυβέρνηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Όλες οι κατηγορίες θα καταπέσουν και οι πολιτικές και φρονηματικές διώξεις θα στραφούν εναντίον όλων εκείνων που έβαλαν στην αρχή μπάρες στους δρόμους και μετά σε ολόκληρη τη ζωή μας.


Ανοιχτή Συνέλευση Μαγνησίας

Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου Βόλου

πηγή: http://denplirono-anatropi.blogspot.gr/