Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο συνδικαλιστή Π. Αντωνόπουλο

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΠΑΥΛΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης, Πέμπτη 23/1, 9 π.μ., δικαστήρια Ευελπίδων

Η ελληνική προεδρία της Ε.Ε. εκτός από νέα μέτρα φτώχειας, φοροληστεία και κατάσχεση καταθέσεων και σπιτιών, ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων, ξήλωμα της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης, νέο κύμα απολύσεων και ιδιωτικοποιήσεων, εγκαινιάζει και μια νέα περίοδο κατάργησης των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών, πολιτικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών.

Έτσι, με αφορμή την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας στις 8/1, η κυβέρνηση απαγόρεψε την προγραμματισμένη συγκέντρωση και διαδήλωση ενάντια στην Ε.Ε. και την κυβέρνηση στα Προπύλαια, το απόγευμα της ίδιας μέρας. Όλο το κέντρο ήταν αστυνομοκρατούμενο από το πρωί της Τετάρτης από χιλιάδες αστυνομικούς και οποιοσδήποτε προσέγγιζε τα Προπύλαια την ώρα της συγκέντρωσης απωθούνταν βίαια ή συλλαμβάνονταν. Ένας απ' αυτούς ήταν και ο εκπαιδευτικός Παύλος Αντωνόπουλος, συνδικαλιστής εκλεγμένος στην ΑΔΕΔΥ και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της «συμμετοχής σε απαγορευμένη πορεία» και «αντίσταση κατά της αρχής». Στην συγκέντρωση την επόμενη μέρα στα δικαστήρια, οι αλληλέγγυοι συνδικαλιστές και αγωνιστές απωθήθηκαν ξανά βίαια από τα ΜΑΤ.

Η άθλια συγκυβέρνηση της χρεοκοπίας και της διαφθοράς, όσο εξαθλιώνει και καταστρέφει την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, μετατρέποντας τη ζωή των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας σε κόλαση, τόσο θα έχει ανάγκη από ένα τερατώδες Κράτος Έκτακτης Ανάγκης βασισμένο στους μηχανισμούς καταστολής, στην τρομοκρατία, στη «θεωρία των δύο άκρων» για να παραμείνει γατζωμένη στην εξουσία. Ο εχθρός για τη λαομίσητη, χουντική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι οι αγώνες των εργαζομένων, τα σωματεία, οι συνδικαλιστές, οι οργανώσεις, όλοι αυτοί που αντιστέκονται. Ο ίδιος ο Σαμαράς θεωρεί εχθρό αυτούς που ζητάνε «έξοδο από το ευρώ, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ» και μάλιστα μαζί με το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν τροπολογία που ποινικοποιεί τη δράση «ενάντια σε αποφάσεις της Ε.Ε.»!

Ωστόσο, οι διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών, οι κατασκευασμένες κατηγορίες και οι καταδίκες, το ξύλο και τα χημικά στις διαδηλώσεις, οι απαγορεύσεις κ.α., όσο και αν προσπαθούν να μαντρώσουν το εργατικό κίνημα, δεν μπορούν να αποτρέψουν τις κοινωνικές εκρήξεις που έρχονται. Αυτή η επικίνδυνη κλίκα που μας κυβερνάει μπορεί και πρέπει ν' ανατραπεί με αγώνες. Πρέπει να απαλλαγούμε απ' αυτό τον μνημονιακό φασισμό όσο πιο γρήγορα γίνεται και να προστατεύσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, μ' ένα μαχητικό ταξικό μέτωπο της εργατικής τάξης και όλων των θυμάτων των μνημονιακών πολιτικών, με ένα κίνημα που θα επιβάλλει και θα κερδίζει στο δρόμο όλα όσα μας έχουν στερήσει.

- Καμία δίωξη του συνδικαλιστή Παύλου Αντωνόπουλου, άμεση απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών.

- Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα.

- Κάτω η κυβέρνηση των μνημονίων, της Ε.Ε., του ευρώ και των απαγορεύσεων.

Ο.Κ.Δ.Ε.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας

ergatikipali@okde.gr www.okde.gr

πηγή : http://www.okde.gr/archives/2385


Ανακοίνωση Αγ. Ταξικής Ενότητας: Κάτω τα χέρια από τις εργατικές και λαικές ελευθερίες!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(Συμμετέχει στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας)

taxikienotitaeka.blogspot.com, taxikienotita.eka@gmail.com

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 /1/14, ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 23/1/14, 9 π.μ.

Ο αυταρχικός κατήφορος του μαύρου μετώπου συγκυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου δεν έχει τελειωμό. Με χουντικής εμπνεύσεως διατάγματα απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις κατά της ελληνικής Προεδρίας και της ΕΕ. Συνέλαβαν και δικάζουν τον καθηγητή Παύλο Αντωνόπουλο, για «συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση» την οποία απαγόρευσε ο διευθυντής της ΓΑΔΑ, κατ' εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Αντιμετωπίζουν κάθε δίκαιο αγώνα με την ωμή βία και το χημικό πόλεμο, με βιομηχανία των δικαστικών αποφάσεων κατά των απεργιών, με διώξεις συνδικάτων και συνδικαλιστών, με επιστρατεύσεις. Εφαρμόζουν την τηλεοπτική και επικοινωνιακή τρομοκρατία ενάντια σε κάθε φωνή που εναντιώνεται στην πολιτική τους. Ανέχτηκαν, υπέθαλψαν και ενίσχυσαν τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή και τη δολοφονική εγκληματική δράση της και τώρα με το δόγμα των «δυο άκρων», επιχειρούν να ταυτίσουν τους λαϊκούς αγώνες με το φασισμό.

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να υλοποιήσει την πολιτική της κοινωνικής χρεοκοπίας που χαράζει με ΕΕ και ΔΝΤ δε διστάζει να χτυπήσει και τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Ο αυταρχικός της κατήφορος αποτελεί συστατικό στοιχείο ενός συστήματος σε κρίση και βαθιά παρακμή, που μάχεται με όλα τα βάρβαρα μέσα, για να διατηρηθεί στην εξουσία και να διασφαλίσει την κερδοφορία του κεφαλαίου και των τραπεζών.

Γι αυτό σήμερα περισσότερο από ποτέ οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού συνδέονται με τον αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση όλων των ελευθεριών που κατέκτησε το εργατικό και λαϊκό κίνημα, στη μακρόχρονη διαδρομή του. Από τις ατομικές, συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες μέχρι το δικαίωμα στην πολιτική ανυπακοή, την ανατροπή κυβερνήσεων και την εξέγερση.

Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα, τα σωματεία, τις ομοσπονδίες και το ΕΚΑ να δώσουν το παρών στους αγώνες για τις εργατικές και λαϊκές ελευθερίες και στον αγώνα για την αθώωση του αγωνιστή Παύλου Αντωνόπουλου

Απαιτούμε:

Την αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου. Την παραίτηση του αστυνομικού διευθυντή της ΓΑΔΑ και του υπουργού Προ.Πο. Δένδια ως άμεσα υπεύθυνων για τις απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων. Την κατάργηση κάθε νόμου και αστυνομικής πρακτικής που απαγορεύει ή περιστέλλει το δικαίωμα στην ελεύθερη συγκέντρωση και διαδήλωση. Την κατάργηση των χημικών και τη διάλυση των ΜΑΤ και των ομάδων ΔΙΑΣ.

πηγή: http://taxikienotitaeka.blogspot.gr/2014/01/blog-post_20.html