Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 στις 17.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Κάλεσμα για διαμαρτυρία κατά της τρανσφοβίας

Την προηγούμενη Παρασκεύη αργά τη νύχτα στην πλατεία Εξαρχείων δύο τρανς γυναίκες (μέλη του queer trans ) δέχτηκαν λεκτικές επιθέσεις κι απειλές από άντρες. Η σιωπή τους ήταν χρυσός; Μάλλον ,γιατί αν απαντούσαν ή αντιδρούσαν θα είχαμε άλλον ένα ξυλοδαρμό μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θαμώνων της πλατείας. Πόσ@ απο μας θα αντιδούσαμε; Πόσ@ θα πέρναμε θέση σε αυτό που συμβαίνει; Αυτό το περιστατικό είναι απλά μια αφορμή για να ξαναθυμηθούμε όλ@ πως το να είμαστε τρανς είναι κάτι για το οποίο πρέπει συνεχώς να λογοδοτούμε , να αμυνόμαστε , να τιμωρούμαστε ,να έχουμε ένα καλό άλλοθι , να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα , να μην κυκλοφορούμε ποτέ μόν@ και γενικά να προσέχουμε πολύ. Και αυτό δείχνει πράγματα και για τη θέση της γυναίκας γενικά στην κοινωνία μας, και την ανάγκη για φεμινιστική και αντιφασιστική παιδεία.

Την ακριβώς επόμενη μέρα, στη στάση Πανεπιστήμιο του μετρό, στις 6 το απόγευμα, μέσα στο βαγόνι, 6 άτομα χτύπησαν άγρια μια τρανς γυναίκα που δεν σιώπησε στην τρανσφοβική επίθεση που δέχτηκε από δύο άντρες (ναι, έφεραν και τους φίλους τους). Τέτοια περιστατικά μας αναγκάζουν να προσέχουμε πάρα μα πάρα πολύ.

Κι όσο κάποια μη τρανς ή εκτός λοατ (λεσβίες, αδερφές, μπάι) άτομα θα πουν σε κάθε αναφορά τρανσφοβικής η ομοφοβικής επίθεσης ότι ''εντάξει ,η κοινωνία είναι πολύ πιο ανεκτική σε σχέση με πριν 20 χρόνια'' , εμείς ξέρουμε καλά ότι και μόνο που υπάρχουμε κινδυνεύουμε.

Κινδυνεύουμε από αυτούς που μας θεωρούν ανώμαλ@ , μιάσματα , λάθη της φύσης , απειλή για την καταπιεσμένη σεξουαλικότητά τους, κακό παράδειγμα για τα παιδιά τους , κακή φήμη για την πολυκατοικία και τη γειτονιά τους , βλασφημία για το θρησκευτικό τους αίσθημα , αντιαισθητικό θέαμα για τα μαγαζιά τους , ανεπιθύμητ@ στις πλατείες τους . Κινδυνεύουμε επειδή είμαστε τρανς σε μια πατριαρχική ετεροκανονική κοινωνία που τα τελευταία χρόνια με πρόσχημα την οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος υποκύπτει στο να στρεφόμαστε όλ@ εναντίον όλων και δικαιολογεί τις φασιστικές επιθέσεις επειδή κάποι@ "προκαλούν" , κάποι@ δεν τους μοιάζουν , κάποι@ δεν τους αρέσουν, κάποι@ δεν μιλάνε ίδια γλώσσα, κάποι@ έχουν άλλο χρώμα δέρματος.

Σε ποι@ ανήκουν οι πλατείες; Αν όχι σε όλ@ τότε δεν ανήκουν πουθενά.

Οι συνελεύσεις της ομάδας γίνονται στο Φεμινιστικό Κέντρο. Δίπλα στην πλατεία.

Βρισκόμαστε στην πλατεία minimum μία φορά την εβδομάδα. Κάποια μέλη της ομάδας μένουν στα Εξάρχεια.

Δεν θέλουμε να κινδυνεύουμε , δεν θέλουμε να φοβόμαστε , δεν θέλουμε να κρυβόμαστε.

Αποφασίσαμε να οργανώσουμε το ελάχιστο, μια διαμαρτυρία ενάντια στην τρανσφοβία στην πλατεία Εξαρχείων το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 17:00, απευθυνθήκαμε σε συλλογικότητες των Εξαρχείων , σε lgbtq ομάδες και καλούμε όποι@ θέλει να σταθεί δίπλα μας συνειδητά απέναντι στις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς, τα κραξίματα ,τις επιχειρήσεις σκούπα στις πιάτσες, το ξύλο , την κοινωνική απομόνωση , την οικονομική εξαθλίωση .

Queer trans - queertrans.espiv.net

http://queertrans.espiv.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...


1 2 3 4

Συμμετέχουμε στη διαμαρτυρία ενάντια στην τρανσοφοβία στην πλατεία Εξαρχείων, Σάββατο 25/01 στις 17:00. Τη διαμαρτυρία καλεί η ομάδα Queer trans με αφορμή το ξυλοδαρμό μίας trans γυναίκας στο μετρό του Πανεπιστημίου και τη λεκτική επίθεση που δέχτηκαν 2 trans γυναίκες στην πλατεία Εξαρχείων.

πηγή : http://autonomosteki.espivblogs.net/2014/01/24/%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ad%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b9/


1 2 3 4

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑNΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ - ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5μμ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής δυο τρανς γυναίκες, καθώς περνούσαν περπατώντας από την πλατεία Εξαρχείων, δέχθηκαν λεκτικές επιθέσεις από άτομα που βρίσκονταν στο σημείο σε μια επίδειξη ομοφοβίας και σεξισμού. Μια μέρα αργότερα και μερικούς δρόμους πιο δίπλα, έλαβε χώρα ένα περιστατικό αντίστοιχης φύσης και μάλιστα σε πιο αναβαθμισμένη μορφή. Στην στάση Πανεπιστήμιο του μετρό, έξι άντρες επιτέθηκαν σε μια τρανς γυναίκα και την χτύπησαν άγρια…

Αυτά τα δύο περιστατικά έρχονται να μας θυμίσουν με επιτακτικό ύφος κάτι που οφείλουμε να μην ξεχάσουμε ποτέ: Ο φασισμός είναι πολύ περισσότερο επικίνδυνος όταν εκφράζεται ως κοινωνική αντίληψη παρά ως πολιτική πρόταση. Ότι το να ξεμπερδέψουμε με τους θεσμικούς και επίσημους εκφραστές του φασισμού δεν σημαίνει πως ξεμπερδεύουμε αυτόματα και με τον ίδιο τον φασισμό. Οφείλουμε να παλέψουμε ενάντια σε κάθε φαινόμενο περιθωριοποίησης κοινωνικών ομάδων και οφείλουμε να το τσακίσουμε εκεί όπου αυτό συντελείται: Στην βάση της κοινωνίας, στο μικροεπίπεδο της καθημερινότητάς μας, στις ίδιες τις κοινωνικές σχέσεις.

Είμαστε αλληλέγγυοι τόσο στις τρανς γυναίκες όσο και σε κάθε άλλη κοινωνική ομάδα που βιώνει την καταπίεση του καπιταλισμού διπλά: Μέσα από τον οικονομικό εκβιασμό του Κεφαλαίου αφενός και μέσα από τον κοινωνικό ρατσισμό και την περιθωριοποίηση αφετέρου. Μέχρι να τελειώσουμε οριστικά με κάθε φαινόμενο ρατσισμού, σεξισμού και ομοφοβίας, θα είμαστε όλοι τρανς καθώς και μετανάστες, ομοφυλόφιλοι και οροθετικές.

Η Α.Π. Ροσινάντε στηρίζει την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει καλέσει η ομάδα QueerTrans στην πλατεία Εξαρχείων, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 17:00 και καλεί κάθε κινηματική συλλογικότητα που παλεύει για την υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης να συμβάλει με την παρουσία της στην ανάδειξη του περιστατικού.

-Ούτε στα Εξάρχεια ούτε πουθενά - Να τσακίσουμε τον σεξισμό σε κάθε γειτονιά

-Η σεξουαλική χειραφέτηση είναι επίσης και κοινωνική χειραφέτηση

-Αλληλεγγύη στο ΛΟΑΤ κίνημα - πλήρης αναγνώριση δικαιωμάτων

-Κοινωνική δράση στις γειτονιές, στα σωματεία, στον δρόμο, ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού

Logo-Roci

πηγή: http://rocinante.gr/index.php/allilengii-stis-trans-ginekes-to-savvato-5mm-diadilonoume-stin-pl-exarchion/


1 2 3 4

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΝΣΦΟΒΙΑ..

Την προηγούμενη Παρασκευή, 17/1, αργά τη νύχτα στην πλατεία Εξαρχείων, δύο τρανς γυναίκες (μέλη της συλλογικότητας QueerTrans ) δέχτηκαν λεκτική επίθεση και απειλές από άντρες. Δεν απάντησαν κι έτσι αποφεύχθηκε ένας πιθανός ξυλοδαρμός. Αντίθετα, την επόμενη ημέρα, το απόγευμα, μια τρανς γυναίκα ξυλοκοπήθηκε και διασύρθηκε δημόσια από ομάδα ατόμων στη στάση του μετρό «Πανεπιστήμιο», επειδή αντέδρασε στην τρανσοφοβική επίθεση που υπέστη.
Όσον αφορά την επίθεση στην καρδιά των Εξαρχείων, θα είχαμε κάθε καλή διάθεση να πιστέψουμε πως πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, για μια άτυχη στιγμή, εάν όλες οι ενδείξεις δεν συνηγορούσαν στο αντίθετο. Δυστυχώς, ο σεξισμός, οι ομοφοβικές και τρανσοφοβικές συμπεριφορές, το μίσος για τον άλλο βαραίνουν και τα Εξάρχεια σα σκιά που δεν μπορεί να ξεπλύνει κανείς. Εκεί που θα έπρεπε να ενδημεί και να ανθίζει η ελευθερία κι η φαντασία, εισχωρούν οι φασιστικές συμπεριφορές, η κοινοτοπία του φασισμού της καθημερινότητας.
Ωστόσο, τέτοιες συμπεριφορές θα μας βρουν απέναντί τους. Δεν είναι δυνατό να ανεχτούμε την καλλιέργεια ενός κλίματος κινδύνου κι ανασφάλειας για όποιον δεν ταιριάζει στο κυρίαρχο πατριαρχικό κι ετεροκανονικό πρότυπο, για όποιον δεν μοιάζει -στα αρρωστημένα μυαλά ορισμένων- «κανονικός». Κανένα πρόσχημα, καμιά εκλογίκευση δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις διακρίσεις σε βάρος όσων έχουν διαφορετικό χρώμα, μιλούν διαφορετική γλώσσα, εκφράζουν τη σεξουαλικότητά τους με διαφορετικούς τρόπους εκτός της κυρίαρχης νόρμας.
Για μας οι πλατείες δεν μπορεί παρά να αποτελούν δημόσιους χώρους ελευθερίας, όπου κανείς και καμία δεν θα χρειάζεται να φοβάται, να κινδυνεύει, να κρύβεται. Ενάντια στους αποκλεισμούς και τις διακρίσεις, να προτάξουμε το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και τη διαφορετικότητα, τη δυνατότητα για τον καθένα και την καθεμία να συγκροτήσει τη σεξουαλική του ταυτότητα όπως της ταιριάζει και επιθυμεί.

- ΟΛΟΙ/-ΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 25 ΙΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 17:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
- ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΝΣΟΦΟΒΙΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

NOSOTROS, Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος!!
Nosotros.gr

πηγή: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1513021