Πέμπτη 20 Μαίου 2010 στις 10.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Απεργιακή πορεία

ΑΠΕΡΓΙΑ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η δημόσια παιδεία είναι ένα από τα βασικά θύματα της λαίλαπας που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. Ο στόχος τους είναι περικόψουν δραστικά τη χρηματοδότησή της και τον αριθμό όσων εργάζονται σε αυτή, ώστε να εξασφαλίσουν στους δανειστές - τοκογλύφους της Ελλάδας την επιστροφή των κεφαλαίων τους.

Ήδη από φέτος μειώνουν τους διορισμούς κατά 50% (ίσως και περισσότερο) και τις προσλήψεις αναπληρωτών κατά 70%, ενώ με το νόμο της Διαμαντοπούλου καταργούν την προϋπηρεσία ως μοναδικό προσόν διορισμού, ακόμα και την ίδια την έννοια του διοριστέου. Πετάνε στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες από μας και αχρηστεύουν την προϋπηρεσία που με κόπους και θυσίες μαζέψαμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Την ίδια στιγμή μειώνουν διαρκώς τις ήδη πενιχρές αποδοχές μας, κόβοντας δώρα, επιδόματα, ακόμα και την αποζημίωση τριμήνου των ωρομισθίων!

Η βαρβαρότητα της πολιτικής τους δεν σταματάει εδώ, καθώς επιδιώκουν σε λίγα χρόνια πάνω από το 70% των εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο να δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Όλοι οι παραπάνω λόγοι δημιούργησαν την επείγουσα αναγκαιότητα να δημιουργηθεί ένα συνδικαλιστικό όργανο που να ενοποιεί όλους όσους δουλεύουμε ή έχουμε δουλέψει στο δημόσιο σχολείο με αυτές τις σχέσεις, ανεξάρτητα από ειδικότητα, προϋπηρεσία, ύψος αποδοχών ή οτιδήποτε άλλο. Την ανάγκη αυτή υπηρέτησε η δημιουργία του Σωματείου Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών (Σ.Ε.Α.Ε).

Στους λίγους μήνες της ύπαρξής του το σωματείο συσπείρωσε συναδέλφους από όλη τη χώρα και έδωσε πολλές μάχες ενάντια στη βάρβαρη αυτή πολιτική, με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας στις 4 Μάη, όπου αναγκάσαμε τον υφυπουργό Πανάρετο να έρθει στο χώρο της συγκέντρωσης και να συνομιλήσει μαζί μας. Η κινητοποίηση αυτή έδειξε το πώς εμείς εννοούμε το συνδικαλισμό. Με ένα σωματείο που η οργάνωση, η λειτουργία του και οι αγώνες του είναι υπόθεση όλων των μελών του, τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Ο αγώνας μας δεν σταματά με την ψήφιση του κατάπτυστου νομοσχεδίου της Διαμαντοπούλου. Με δυναμικές μορφές αγώνα (απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις) απαιτούμε:

  • Καμία περικοπή διορισμών και αποδοχών
  • Κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου. Άμεση μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών που έχουν εργαστεί στο δημόσιο σχολείο.
  • Μαζικούς διορισμούς και οργανικές θέσεις για κάθε ειδικότητα
  • Κατάργηση της ωρομισθίας και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Πέμπτη 20/05

κάλεσμα : ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ)

αφίσα: apergia_20-05-0ot8dC.doc

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


Απεργία - όλοι στους δρόμους

apergia_20_5.jpg

κάλεσμα : ΑΚ Θεσσαλονίκης

επικοινωνία : http://www.resistance2003.gr

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...