Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 στις 20.00

Εκδήλωση: 3 χρόνια μετά από την απεργία πείνας των 300 μεταναστών

Συμμετέχουμε από τη Θεσσαλονίκη με ζωντανή σύνδεση και δυνατότητα παρέμβασης, στο χώρο της ΚΟΝΤΡΑΣ στη Θεσσαλονίκη, Μπακατσέλου 1 και Εγνατίας 65

Για έναν αγώνα που αν είχε νικήσει πολλά θα ήταν διαφορετικά

3 χρόνια από την απεργία πείνας των 300 μεταναστών

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ

3 0 0

Συζήτηση

Σάββατο 25/1, 20.00

Zωντανή διαδικτυακή μετάδοση

http://eksegersi.gr

http://www.livestream.com/eksegersi/

Το ερχόμενο Σάββατο θα συμπληρωθούν τρία χρόνια από την έναρξη της απεργίας πείνας των 300 μεταναστών εργατών, που πολιτογραφήθηκε ως «τα γεγονότα της Υπατίας» (250 απεργοί πείνας ήταν στην Αθήνα και 50 στη Θεσσαλονίκη).

Το έγκλημα στο Φαρμακονήσι, με τον πνιγμό ανήμπορων μεταναστών (κυρίως παιδιών και γυναικών) από το Λιμενικό, ρίχνει τη βαριά σκιά του πάνω σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Ποια είναι σήμερα η κατάσταση των 300 πρώην απεργών πείνας; Λίγοι έχουν παραμείνει στην Ελλάδα, όπου ζουν και πάλι «παράνομα», μʼ ένα χαρτί απέλασης στο χέρι. Αρκετοί επέστρεψαν αναγκαστικά στις πατρίδες τους. Αρκετοί κατάφεραν να περάσουν σε δυτικοευρωπαϊκές χώρες, όπου ζουν ξανά χωρίς χαρτιά. Κάποιοι βρίσκονται σε φυλακές και στρατόπεδα βαλκανικών χωρών, στις οποίες πέρασαν προσπαθώντας να φύγουν από την Ελλάδα.

Εκείνοι που πούλησαν την απεργία πείνας, εκείνοι που φλόμωσαν στο ψέμα τους μετανάστες, για να σταματήσουν την απεργία πείνας, εκείνοι που προσπάθησαν να σκεπάσουν τις αποκαλύψεις που έκανε η «Κόντρα», εκείνοι που προσπάθησαν να στήσουν μαγαζάκια στις πλάτες αυτών των μεταναστών, εκείνοι που τους έπαιρναν τα πεντάευρα για να τους συμπληρώσουν μια απλή αίτηση, εκείνοι που αδιαφόρησαν προκλητικά για τις στημένες διώξεις σε βάρος πρώην απεργών πείνας, που προετοίμαζαν τη μεγάλη επίθεση, την άρνηση να ανανεωθούν τα χαρτιά που πήραν, αισθάνονται σίγουρα ικανοποιημένοι από το σκόρπισμα των πρώην απεργών πείνας. Εφυγε από πάνω τους ένα βάρος, γιατί συν τω χρόνω οι μετανάστες αυτοί κατάλαβαν ότι τους πούλησαν.

Η «Κόντρα» δεν έκρυψε ποτέ την αλήθεια από τους απεργούς πείνας. Προειδοποίησε γιʼ αυτό που ερχόταν. Συγκρούστηκε με τους ξεπουληματίες, και κατά τις τελευταίες μέρες της Υπατίας και μετά. Στάθηκε πάντοτε δίπλα τους, αρωγός και συμπαραστάτης. Γιʼ αυτό και οι δεσμοί της με τους απεργούς πείνας του 2011 παραμένουν ισχυροί μέχρι σήμερα.

Το επόμενο Σάββατο, 25 Γενάρη, από τις 8:00 το βράδυ, θα συνδεθούμε με πόλεις σε διάφορες χώρες, όπου ζουν πλέον πρώην απεργοί πείνας, καθώς και με απεργούς πείνας που ακόμα παραμένουν στην Ελλάδα, για να συζητήσουμε και πάλι μαζί τους, να ανταλλάξουμε εμπειρίες, να μιλήσουμε για τη σημασία εκείνου του αγώνα, που αν είχε νικήσει πολλά πράγματα θα είχαν αλλάξει.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται «ζωντανά» από το Διαδίκτυο

από την ιστοσελίδα της «Κόντρας» http://eksegersi.gr

και από τη διεύθυνση http://www.livestream.com/eksegersi/

Αγαθουπόλεως 65 & Αχαρνών, Αθήνα

document in PDF format:

επικοινωνία :

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Ιανουάριος 15h