Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 στις 18.00

10 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Αντιφασιστική πορεία

το κείμενο σε pdf

Την αντιφασιστική διαδήλωση της Παρασκευής 31/1 στο Κερατσίνι, καλούν επίσης με ανακοινώσεις τους μια σειρά οργανώσεων της αριστεράς και τοπικών συλλόγων-σωματείων, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Κυριακή 26/1. Η δική τους συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, 100μ πιο κάτω από την πλ. Νίκης επί της οδού Τσαλδάρη. Η αμοιβαία επιλογή για δυο διακριτές συγκεντρώσεις αφορά στα διαφορετικά τους χαρακτηριστικά, οι οποίες κατόπιν θα ενωθούν στις 7.00μμ σε κοινή πορεία στο δρόμο. Η πορεία από την πλ. Νίκης θα ξεκινήσει αυστηρά λίγο πριν τις 7.00μμ για να συναντήσουμε τα υπόλοιπα μπλοκ και να διαδηλώσουμε στην περιοχή όσο έχει ακόμα κόσμο στους δρόμους (η πορεία θα διασχίσει τους κεντρικούς δρόμους της Αμφιάλης και των Ταμπουρίων και θα επιστρέψει-ολοκληρωθεί στην οδό Τσαλδάρη).

* Λεωφορεία πρόσβασης από Αθήνα Γ18 Αθήνα-Πέραμα (μέσω Γρ. Λαμπράκη), Β18 Αθήνα-Πέραμα (μέσω Πέτρου Ράλλη-Σαλαμίνος) & από τον σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά το 824 Πειραιάς-Αγ.Αντώνιος.

Aυτοοργανωμένος χώρος, αλληλεγγύης & ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ
Αυτόνομη Αντιφασιστική Συνέλευση Κερατσινίου
Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας

πηγή : http://anarxiko-resalto.blogspot.de/2014/01/311-600.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στο Κερατσίνι, Παρασκευή 31 Γενάρη 18:00μμ

Στη γειτονιά του Παύλου Φύσσα ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Χρυσαυγίτες-Δολοφόνοι είστε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ!!

Το Σάββατο 25 Γενάρη οι φασίστες της Χρυσής Αυγής είχαν το θράσος να εμφανιστούν στο Κερατσίνι, στον τόπο που οι ίδιοι 4 μήνες πριν δολοφόνησαν τον γείτονά μας Παύλο Φύσσα. Αλλά το θράσος τους δεν σταμάτησε εκεί.

Αφού βεβήλωσαν το σημείο της δολοφονίας του Παύλου, έσκισαν όλα τα πανό και τις αφίσες διάφορων σωματείων, συλλόγων και πολιτικών ομάδων της περιοχής μας, κατέβηκαν μέχρι την πλατεία Λαού και επιτέθηκαν με τα γνωστά τους «εργαλεία» (κράνη, σκεπάρνια, μαχαίρια, τούβλα, πέτρες κτλ) στον χώρο του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού «Ρεσάλτο». Από την βίαιη μανία τους δεν γλίτωσαν ούτε παρακείμενα μαγαζιά και σπίτια. Έφτασαν στο σημείο να κάνουν δολοφονική επίθεση σε σπίτι στο οποίο εκείνη την ώρα υπήρχαν ανήλικα παιδιά.

Χωρίς να μας προκαλεί καμιά έκπληξη, η αστυνομία όχι μόνο δεν παρενέβη αλλά «διακριτικά» προστάτευε τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Η προσπάθεια των δολοφόνων να ξαναπατήσουν το πόδι τους τις γειτονιές του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και των τριγύρω περιοχών θα πέσει στο κενό γιατί θα μας βρουν όλους απέναντι τους! Η μάσκα της Χρυσής Αυγής «που πολεμάει το σύστημα» έπεσε με τις δολοφονίες των Σαχζάτ Λουκμάν και Παύλου Φύσσα. Ενώ μέσα στη Βουλή υποστηρίζουν όλα τα αντεργατικά μέτρα (ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, ένθερμοι υποστηρικτές των φοροαπαλλαγών προς τους εφοπλιστές, απέναντι στο κίνημα των Σκουριών και υποστηρικτές του -κατά τα άλλα «εχθρού» τους- Μπόμπολα κ.α) οι φασίστες εξαντλούν την «αντισυστημικότητά» τους σε επιθέσεις απέναντι σε σωματεία, συλλογικότητες, στέκια, κοινωνικούς χώρους, αγωνιζόμενους εργαζόμενους και αντιφασίστες αγωνιστές.

Μπροστά στις επερχόμενες εκλογές φαίνεται πως οι συμμορίτες Χρυσαυγίτες αναζητούν στις εργατογειτονιές του Πειραιά που μαστίζονται από τη φτώχια και την ανεργία τα επόμενα θύματά τους, τους επόμενους Παύλους. Ε λοιπόν εμείς, η τοπική κοινωνία του Κερατσινίου, του Περάματος και της Δραπετσώνας δε θα επιτρέψουμε στους υπόδικους εγκληματίες ναζιστές να συνεχίσουν το εγκληματικό τους έργο, νομιμοποιώντας το μέσα από τις ψήφους εξαθλιωμένων συνανθρώπων μας.

Να υψώσουμε τείχος αδιάβατο στον φασισμό, στα μνημόνια, τη φτώχια και τον ρατσισμό.

Ούτε στο Κερατσίνι, ούτε και πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

Καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία στο Κερατσίνι

την Παρασκευή 31 Γενάρη στις 18:00 στην Π. Τσαλδάρη.

στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Το πρωί του Σαββάτου (25/1) ομάδα 80-100 φασιστών της Χρυσής Αυγής έκαναν μοίρασμα υλικού και παρέλαση στις γειτονιές του Κερατσινίου. Στο πέρασμα τους από τους κεντρικούς δρόμους του Κερατσινίου από την Π. Τσαλδάρη στην Αμφιάλη ως την Πλ. Λαού στα Ταμπούρια κατέστρεψαν όλες τις αφίσες, τα πανό και τα υλικά σωματείων και συλλόγων και πολιτικών ομάδων. Να θυμίσουμε πως μια τέτοια δημόσια εξόρμηση-εμφάνιση του ναζιστικού μορφώματος δεν είχε ξαναγίνει στο Κερατσίνι ούτε πριν και προφανώς ούτε και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Όμως οι φασίστες της Χρυσής αυγής δε σταμάτησαν εκεί. Βανδάλισαν το σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στην Π. Τσαλδάρη, όπου κατέβασαν και αντιφασιστικά πανό. Χτύπημα με μεγάλο συμβολισμό που δείχνει πως όχι μόνο οι ναζιστές χρυσαυγίτες παίρνουν στο ακέραιο την ευθύνη για την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού, αλλά προκαλούν και όλη την κοινωνία του Κερατσινίου που ακόμα θρηνεί το χαμό του Παύλου Φύσσα. Στη συνέχεια όταν έφτασαν στην πλατεία Λαού με στρατιωτικού τύπου σχηματισμό επιτέθηκαν στο τοπικό αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Ρεσάλτο, εντός του οποίου υπήρχαν συναγωνιστές μέλη του οι οποίοι και απώθησαν την επίθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την επίθεση των φασιστών στο Ρεσάλτο, οι φασίστες πετούσαν πέτρες ακόμα σε διπλανά σπίτια στα οποία υπήρχαν και ανήλικα παιδιά. Έπειτα, με τη συνοδεία της αστυνομίας η οποία τους προστάτευε καθ' όλη τη διάρκεια της επίθεσης, επέστρεψαν εκεί όπου ξεκίνησαν την παρέλασή τους.

Οι φασιστικές προκλήσεις πήραν αμέσως την απάντηση που τους έπρεπε, από εκατοντάδες αντιφασίστες που συγκεντρώθηκαν στην πλατειά Λαού και έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Κερατσινίου, όπου έγιναν αντιφασιστικές παρεμβάσεις και σβήστηκαν τα συνθήματα μίσους των ναζιστών δολοφόνων. Ενώ στην περιοχή θα γίνουν και διάφορες άλλες αντιφασιστικές δράσεις και εκδηλώσεις τις προσεχείς ημέρες.

Οφείλουμε να καταγγείλουμε τη στάση της αστυνομίας, η οποία όχι μόνο αν και παρούσα δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει τις επιθέσεις των φασιστών, αλλά και μετά την επίθεση δεν έκανε καμία σύλληψη, αλλά αντίθετα φυγάδευσε τους δράστες μιας δολοφονικής επίθεσης. Παράλληλα έστησε ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση με δεκάδες μηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ και διμοιρίες των ΜΑΤ για να τρομοκρατήσει την ειρηνική αντιφασιστική πορεία που ακολούθησε ως απάντηση στην επίθεση των φασιστών, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως για το κράτος εχθρός και απειλή είναι το αντιφασιστικό και λαϊκό κίνημα και όχι οι ναζιστές δολοφόνοι.

Καλούμε το λαό των γειτονιών του Κερατσινίου, του Περάματος και της Δραπετσώνας να μην σταθούν ούτε μοιραίοι, ούτε άβουλοι, να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη να ξεριζώσουμε το φασισμό και να τσακίσουμε τους φασίστες στην περιοχή μας. Να μην επιτρέψουμε τους φασίστες να προκαλούν τη μνήμη μας και να δηλώσουμε με κάθε τρόπο πως δεν τους φοβόμαστε. Μπροστά στις επερχόμενες εκλογές φαίνεται πως οι συμμορίτες Χρυσαυγίτες αναζητούν στις εργατογειτονιές του Πειραιά που μαστίζονται από τη φτώχια και την ανεργία τα επόμενα θύματά τους, τους επόμενους Παύλους. Δε θα τους το επιτρέψουμε.

Θέλουμε όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους νέους, τους μετανάστες και όλο το λαό των γειτονιών μας να συμμετάσχουν σε όλες τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις του επόμενου διαστήματος.

Η προσπάθεια των δολοφόνων να ξαναπατήσουν το πόδι τους τις γειτονιές του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και των τριγύρω περιοχών θα πέσει στο κενό γιατί θα μας βρουν όλους απέναντι τους! Η μάσκα της Χρυσής Αυγής «που πολεμάει το σύστημα» έπεσε με τις δολοφονίες των Σαχζάτ Λουκμάν και Παύλου Φύσσα. Να υψώσουμε τείχος αδιάβατο στον φασισμό, στα μνημόνια, τη φτώχια και τον ρατσισμό.

Ούτε στο Κερατσίνι, ούτε και πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

Καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία στο Κερατσίνι

την Παρασκευή 31 Γενάρη στις 18:00 στην Π. Τσαλδάρη.

στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Καλούμε σωματεία, συλλόγους, μαζικούς φορείς και αντιφασιστικές συλλογικότητες να πάρουν αποφάσεις και να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση της Παρασκευής 31/1.

26-01-2014

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

πηγή: http://antifasikdp.wordpress.com/2014/01/26/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

πηγή: http://www.kar.org.gr/2014/01/27/a%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Υψώνουμε τείχος στους φασίστες - Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις: Παρασκευή 31/1 στο Κερατσίνι και Σάββατο 1/2 στο Σύνταγμα

Τέσσερις μήνες μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να ξαναπιάσουν το νήμα των επιθέσεων εναντίον αγωνιστών και αγωνιστριών του κινήματος κυριολεκτικά από εκεί που αναγκάστηκαν να το αφήσουν ύστερα από την μαζική και μαχητική αντίδραση του αντιφασιστικού κινήματος.

Συγκεντρώθηκαν στο Κερατσίνι, στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου βεβηλώνοντας το και κατεβάζοντας τα αντιφασιστικά πανό. Εν συνεχεία επιτέθηκαν στον κοινωνικό χώρο "Ρεσάλτο", όπου ευτυχώς απωθήθηκαν από τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες που βρίσκονταν εκεί και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, υπό την προστασία βέβαια της αστυνομίας Έστειλαν έτσι σε όλους και όλες το μήνυμα ότι θα επιχειρήσουν να διαλύσουν με δολοφονικά χτυπήματα τις οργανώσεις του κινήματος και συνεχίζουν τις προκλήσεις καλώντας σε πανελλαδική φασιστοσύναξη το Σάββατο 1 Φλεβάρη στη Ρηγίλλης με αφορμή την επέτειο των Ιμίων.

Η Χρυσή Αυγή δεν αισθάνεται τυχαία ότι η στιγμή είναι κατάλληλη για να προσπαθήσει να ξαναβγεί στο δρόμο.

Είναι η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης η οποία και οδήγησε στη δολοφονία των 12 προσφύγων στο Φαρμακονήσι, η καταστολή και η τρομουστερία που δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για τους νεοναζί.

Η φτώχεια, ο ρατσισμός, ο φόβος, δημιουργούν έφορο έδαφος ώστε να αυξάνουν την επιρροή τους και να οργανώνουν τάγματα εφόδου ενάντια σε όποιον θεωρείται διαφορετικός αλλά και σε όποιον αντιστέκεται.

Δε θα το επιτρέψουμε. Το αντιφασιστικό κίνημα αντιδρά άμεσα και μαζικά και θα αποτρέψει την επανεμφάνιση στους δρόμους των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Όσοι και όσες αγωνιζόμαστε ενάντια στο ρατσισμό, τη φτώχεια και την ανθρωποφαγία, όσοι και όσες δίνουμε τη μάχη για μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας, υψώνουμε τείχος στους φασίστες για να τους στείλουμε εκεί που πραγματικά ανήκουν, στον σκουπιδοντενεκιέ της Ιστορίας.

Καλούμε όλο το λαό, εργαζόμενους, ανέργους, νέους και νέες, μετανάστες να δώσουν τη μάχη και να συμμετέχουν στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δρόμο αυτής της πόλης.

Καλούμε:

Την Παρασκευή 31/1, στις 18:00 στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι (Π. Τσαλδάρη) στη συγκέντρωση που καλούν ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Κερατσινίου-Περάματος-Δραπετσώνας καθώς και άλλοι φορείς, συλλογικότητες και συνελεύσεις.

Το Σάββατο 1/2, στις 18:00 σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος που καλούν αντιφασιστικές συλλογικότητες και συνελεύσεις.

Σαχζάτ, Παύλο … δεν ξεχνάμε.

Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας, έξω οι φασίστες από τις ζωές μας.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών, Συλλογικοτήτων, Πρωτοβουλιών Αθήνας-Πειραιά

πηγή: http://antifasistikossyntonismos.blogspot.gr/2014/01/311-12.html#more


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ

ΜΠΙΧΑΚΗ 8 18233 ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗΣ

τηλ. 2104838828 Fax: 2104838832 e-mail: swmateio.nikaias.renti@gmai.com

Ρέντης, 28.01.2014

Αρ. πρωτ. 6

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Τέσσερις μήνες μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής τρομοκρατούν ξανά το Κερατσίνι. Στις 2501/2014 100 περίπου νεοναζί συγκεντρώθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του Φύσσα καταστρέφοντας τα αντιφασιστικά πανό που είχαν στηθεί στη μνήμη του δολοφονημένου αγωνιστή.

Στη συνέχεια επιτέθηκαν στο κοινωνικό στέκι "Ρεσάλτο", όπου απωθήθηκαν από 15 συναγωνίστριες και συναγωνιστές που βρίσκονταν εκεί και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, υπό την προστασία βέβαια της αστυνομίας . Από τις πέτρες που πετάχτηκαν προς σε γειτονικό σπίτι καταστράφηκε παιδικό δωμάτιο. Ευτυχώς οι γονείς είχαν προλάβει να απομακρύνουν το παιδί τους. Ακολούθησε άμεσα αντιφασιστική διαδήλωση στα Ταμπούρια και την Αμφιάλη από 450 και πλέον αντιφασίστριες και αντιφασίστες, που έσβησαν παράλληλα τα φασιστικά συνθήματα από τους τοίχους.

Με την επίθεση αυτή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής έστειλαν το μήνυμα ότι θα επιχειρήσουν να διαλύσουν με δολοφονικά χτυπήματα τις οργανώσεις του κινήματος και συνεχίζουν τις προκλήσεις καλώντας σε συγκέντρωση το Σάββατο 1 Φλεβάρη στη Ρηγίλλης με αφορμή την επέτειο των Ιμίων. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να επαναλάβουν τις επιθέσεις τους και τις δολοφονίες μεταναστών και αγωνιστών του κινήματος. Με τη μαζική μας δράση θα αποτρέψουμε την επανεμφάνιση στους δρόμους των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε κάθε εργατικό σωματείο και κοινωνική συλλογικότητα, κάθε εργαζόμενο, άνεργο και νέο να συμμετάσχει στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Καλούμε:

α) την Παρασκευή 31/1, στις 6:00 μ.μ στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι (Π. Τσαλδάρη) στη συγκέντρωση που καλούν ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Κερατσινίου-Περάματος-Δραπετσώνας καθώς και άλλοι φορείς, συλλογικότητες και συνελεύσεις.

β) το Σάββατο 1/2, στις 6:00 μ.μ σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στην οποία καλούν αντιφασιστικές συλλογικότητες.

Το Δ.Σ.

πηγή: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1513833


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Διοργάνωση: ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ


ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ-ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Η σιωπηλή κραυγή των νεκρών γυναικόπαιδων στο Φαρμακονήσι, σε συνδυασμό με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης (εξόντωσης;), με τη μη χορήγηση ασύλου σε μετανάστες, με τον κυρίαρχο εθνικισμό και ρατσισμό, καθώς και τον μεσαιωνικό σκοταδισμό που επιβάλει το παπαδαριό να σερβίρεται καθημερινά στα κανάλια από τους τζάμπα μάγκες ιδιοκτήτες τους, με τον μεταβαλλόμενο και ανεξέλεγκτο κρατικό αυταρχισμό, την τρομοϋστερία και τις εισβολές σε σπίτια αγωνιστών,αποδεικνύουν ότι μέσα στο κάδρο της αστικής δημοκρατίας, την οποία και καμαρώνουν τα νευρόσπαστα του εθνικού κορμού, υπάρχει μόνο ένα καθεστώς εξαίρεσης, μια χώρα που έχει κηρυχθεί από την άρχουσα τάξη και κατάσταση πολιορκίας, αφού πρώτα έχει ενστερνιστεί τον αξιακό βόθρο της γνωστής χιτλερικής συμμορίας.
Η ατζέντα του εθνικιστικού επιτελείου της ακροδεξιάς ΝΔ, η οποία αναβιώνει της μέρες του 50 και του 60. με τον αντικομμουνιστικό μετ(προ)εμφυλιακό της λόγο, με τον Ξένιο Δια και τις επαναπροωθήσεις, με τα βυθισμένα πτώματα μεταναστών στο Αιγαίο και τους τάφους των ακρωτηριασμένων μεταναστών στον Έβρο, με την επιστράτευση των απεργιών, την απαγόρευση των διαδηλώσεων, έχει σχεδόν αντιγράψει την ατζέντα της Χ.Α. και δικαίως νιώθει ότι μοιράζεται μαζί της το ίδιο εκλογικό ποίμνιο των αφηνιασμένων μικροαστών και κάθε καθυστερημένου νοικοκυραίου.
Η εικοσαετής αντιμεταναστευτική πολιτική της «Ευρώπης-Φρούριο», με την ανυπαρξία ενός στοιχειώδους δικαίου και πρόνοιας για τους μετανάστες, προεικονίζοντας τι έρχεται και για τους υπόλοιπους προλετάριους, συνοδευόμενη με ρατσιστικά ιδεολογήματα αρχικά για τους μετανάστες από το πρώην ανατολικό μπλοκ, αργότερα για τους "αλλόθρησκους" Ασιάτες και Αφρικανούς που από μόνοι τους αποτελούν "πολιτισμική απειλή και εν δυνάμει υγειονομική βόμβα", και σήμερα ενάντια σε όποια κατηγορία ανθρώπων και κοινωνικών ομάδων δεν ταιριάζουν στα πρότυπα των επίδοξων Φύρερ, αποτελεί το καλύτερο θεσμικό έδαφος για την ανάπτυξη της φασιστικής δράσης. Μια δράση που ολοκληρώνεται με το μίσος για τους αριστερούς, τους κομμουνιστές και τους αναρχικούς, ως αιώνια απειλή της συνοχής του έθνους, που δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω από την διατήρηση των καπιταλιστικών σχέσεων εκμετάλλευσης.
Το πολιτικό έδαφος για την εξάπλωση των φασιστικών ιδεών έχει διαμορφωθεί μέσα στις συνθήκες βαθιάς κρίσης, με την λουμπενοποίηση των μικροαστών, την μακροχρόνια ανεργία, με τον εργασιακό μεσαίωνα, και την περιστολή της όποιας κοινωνικής μέριμνας, δημιουργώντας το κατάλληλο κοινωνικό υπόστρωμα, μια δεξαμενή στρατολόγησης στο πλευρό της χρυσαυγίτικης συμμορίας.
Οι ναζί πάρα τη δύσκολη θέση που έχουν περιέλθει μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, επιχειρούν τώρα ενόψει εκλογών να ανασυγκροτήσουν το στρατόπεδο τους, διεκδικώντας από τον Σαμαρά την ηγεμονία της ακροδεξιάς πολυκατοικίας. Σε μια στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση καταρρέει δημοκοπικά κάτι που κάθε άλλο παρά συμβαίνει με τη ΧΑ.
Και ενώ καλά-καλά δεν έχουν θαφτεί τα πτώματα των νεκρών γυναικόπαιδων στο Φαρμακονήσι, ενώ ακόμα είναι νωπό το αίμα του Σεχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα, τα φασιστοειδή βγήκαν από τις τρώγλες τους και επιτίθενται, υπό την κάλυψη της αστυνομίας, σε καταλήψεις και στέκια (Ρεσάλτο-Κερατσίνι), σκυλεύουν το νεκρό Παύλο βεβηλώνοντας τον τόπο που τον δολοφόνησαν.
Τι πιο ταιριαστό αυτή τη στιγμή ενόψει ευρωεκλογών, δημοτικών εκλογών και πιθανά εθνικών, για την ανασυγκρότηση της Χ.Α. από το «πολυτεχνείο της ακροδεξιάς», που δεν είναι άλλο από την καθιερωμένη συγκέντρωση της Χ.Α. τα Ίμια. Μία επέτειο που δεν έχει διστάσει να την βάψει ακόμα και με αίμα, όπως στις 2 Φλεβάρη του 2008. Τότε σε ανοιχτή συμμαχία με τα ΜΑΤ, μαχαίρωσαν και τραυμάτισαν σοβαρά 2 συντρόφους που συμμετείχαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση.
Μόνο με την καυτή ανάσα του μάχιμου αντιφασιστικού κινήματος μπορεί να αναχαιτιστεί οποιαδήποτε προσπάθεια παρουσίας στο δρόμο της Χ.Α. που θα ευνοήσει και την εκλογική της απεύθυνση. Όλες οι δυνάμεις του οργανωμένου εργατικού κινήματος, οι δυνάμεις της αριστεράς και της αναρχίας, δεν έχουμε κανένα λόγο να εφησυχάζουμε, ούτε να αυταπατόμαστε για τις πραγματικές προθέσεις του δήθεν αντιφασισμού της κυβέρνησης και των κιτρινοκάναλων που την στηρίζουν. Αντίθετα αντιλαμβανόμαστε ότι η συντριβή του φασισμού είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση. Ο φασισμός δεν τσακίζεται μόνο με τα λόγια. Η αντιφασιστική πάλη διεξάγεται καθημερινά και περνά μέσα από την συντριβή των φασιστικών συμμοριών στο δρόμο. Να χτυπήσουμε μαζί ακόμα και αν βαδίζουμε χώρια. Να οργανώσουμε την αυτοάμυνά μας σε δρόμους και πλατείες σε κάθε γειτονιά.

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ , 31/1, 6μμ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ΣΑΒΒΑΤΟ 1/2, 6μμ, Πλ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ-ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

http://komepd.wordpress.com

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

πηγή: https://el-gr.facebook.com/KeerphaKeratsiniou


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ Β' Πειραιά για αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι, Παρασκευή 31/1

Η πάλη ενάντια στον ΦΑΣΙΣΜΟ είναι πάλη ενάντια στην

ΦΤΩΧΕΙΑ, την ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ και το ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Το νέο χτύπημα της ναζιστικής συμμορίας στο Κερατσίνι δεν ήταν ούτε τυχαίο ούτε ξαφνικό. Οι δολοφόνοι χρυσαυγίτες επέστρεψαν στον τόπο του εγκλήματος ,παρέλασαν προκλητικά στο δρόμο που δολοφόνησαν τον Π. Φύσσα, βεβήλωσαν το σημείο της θυσίας του, κατέβασαν πανό συλλόγων της περιοχής και κατέληξαν κάτω από την προστασία της αστυνομίας στο στέκι «Ρεσάλτο», όπου και εκτόνωσαν όλο το μίσος τους... στο σπίτι και το παιδικό δωμάτιο συστεγαζόμενου διαμερίσματος.

Δε μας προκαλεί καμιά έκπληξη η στάση της αστυνομίας που όχι μόνο δεν παρενέβη αλλά προστάτευσε τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, ενώ αντίθετα επέβαλε κλίμα αστυνομοκρατίας στην αντιφασιστική πορεία-απάντηση που ακολούθησε στο Κερατσίνι. Μετά το σόου Σαμαρά με τις συλλήψεις ορισμένων στελεχών της Χ.Α και την «αποκαθήλωση» 2-3 αστυνομικών που συνεργάζονταν ολοφάνερα με τους δολοφόνους, οι υπεύθυνοι για την κοινωνική καταστροφή που συντελείται κατά του λαού μας ανοίγουν ξανά το δρόμο στους ναζιστές για να χτυπήσουν ό,τι έχει μείνει όρθιο.

Η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δίνει την σκυτάλη στη Χρυσή Αυγή να συνεχίσει την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της. Εκεί που σταματάνε οι επιστρατεύσεις απεργών, οι καταστρατηγήσεις δημοκρατικών δικαιωμάτων, οι μαζικές απολύσεις ,οι απαγορεύσεις κινητοποιήσεων και η βιομηχανία ποινικών και πειθαρχικών διώξεων από την μεριά του κράτους ,της κυβέρνησης και της Ε.Ε, αναλαμβάνει την συνέχισή τους το παρακράτος της Χ.Α προκειμένου να διαλύσει τους πυρήνες αντίστασης στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά, να τρομοκρατήσουν και να φοβίσουν όσους αντιστέκονται στα μνημόνια και την Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου, του φασισμού, της φτώχειας και του ρατσισμού. Παίζουν ανοιχτά το χαρτί του ρατσισμού με την ενίσχυση των δολοφόνων της Φροντεξ και του Λιμενικού που δολοφόνησαν τους πρόσφυγες σε Φαρμακονήσι και Λαμπεντούζα. Μπροστά στις επερχόμενες εκλογές, τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής βάζουν πάλι την προβιά του πολιτικού κόμματος, ψάχνοντας προκλητικά τα επόμενα θύματά τους στις φτωχογειτονιές μας για να μουδιάσουν, να τρομοκρατήσουν και να διχάσουν το λαό με σκοπό να καλύψουν γι' ακόμα μια φορά τους υπεύθυνους της κοινωνικής καταστροφής, της ανεργίας, της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης. Να καλύψουν το ρόλο της Ε.Ε και των εγχώριων κυβερνητικών συμμάχων της, ειδικά τώρα που είναι και στην προεδρεία της ΕΕ.

Η μάχη με τον φασισμό και την Χρυσή Αυγή είναι μια μάχη που έχει ακόμα πολλά επεισόδια. Ένας κόμβος αυτής της μάχης είναι και οι κινητοποιήσεις στις 22 Μάρτη, παγκόσμια μέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού. Ο αγώνας για ψωμί, δουλειά, ελευθερία, δημοκρατία, νομιμοποίηση των μεταναστών και αποδέσμευση από τα δεσμά των τοκογλύφων και του κεφαλαίου θα συνεχιστεί, με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και το μακρύ τους χέρι, τους φασίστες. Η ενεργητική και οργανωμένη δράση των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων και των υποαπασχολούμενων χωρίς μέλλον και παρόν, μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια των συμμάχων κυβέρνηση-ΕΕ και να βάλει φρένο στην φασιστική Χρυσή Αυγή.

Όλοι-ες στην Αντιφασιστική πορεία που καλούν ο Αντιφασιστικός Συντονισμός σωματεία, αντιρατσιστικές κινήσεις και φορείς της περιοχής

Παρασκευή 31 /1 στις 6. 00 μμ στην Π . Τσαλδάρη

πηγή: http://www.antarsya.gr/node/1915


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Στη γειτονιά του Παύλου δεν έχουν θέση οι φασίστες

Όταν, μετά από τις συλλήψεις κεντρικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, η κυβέρνηση έπλεκε το εγκώμιο της αστυνομίας και δήλωνε ότι πλέον τελειώσαμε με το φασισμό στην Ελλάδα, όλοι μας γνωρίζαμε πόσο επικίνδυνος ήταν αυτός ο ισχυρισμός.

Λίγο καιρό μετά, με τον αρχηγό τους στη φυλακή, οι φασίστες έρχονται να διαψεύσουν την κυβέρνηση και το success story, χτυπώντας στη γειτονιά του Παύλου Φύσσα. Το Σάββατο 25/1 μία ομάδα 80-100 χρυσαυγιτών παρέλασαν με στρατιωτικό βηματισμό στο Κερατσίνι, μοίρασαν φυλλάδια, και κατέβασαν το πανό που είχε αναρτηθεί στο τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Στη συνέχεια, εξοπλισμένοι με κράνη και ρόπαλα, επιτέθηκαν στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Ρεσάλτο» με πέτρες, προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα. Σε όλη αυτή την πορεία τους, η αστυνομία τους παρακολουθούσε και δεν παρενέβη.

Το θράσος των φασιστών να επανεμφανιστούν στη γειτονιά του Παύλου, να βεβηλώσουν το χώρο της δολοφονίας και να επιτεθούν σε ένα αυτοδιαζειριζόμενο στέκι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Και αυτή τη φορά όχι από την κυβέρνηση, αλλά από τον κόσμο του Κερατσινίου, από όλους αυτούς που θέλουν να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια και τον αγώνα του Παύλου απέναντι στους δολοφόνους του. Δικό μας χρέος είναι να είμαστε μαζί τους.

Καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία στο Κερατσίνι την Παρασκευή 31 Γενάρη στις 18:00 στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στην Π. Τσαλδάρη.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

πηγή: http://left.gr/news/neolaia-syriza-sti-geitonia-toy-payloy-den-ehoyn-thesi-oi-fasistes#sthash.Rs7cs0op.dpuf


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

πηγή: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1513996