Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014 στις 18.00

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Υψώνουμε τείχος στους φασίστες - Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις: Παρασκευή 31/1 στο Κερατσίνι και Σάββατο 1/2 στο Σύνταγμα

Τέσσερις μήνες μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να ξαναπιάσουν το νήμα των επιθέσεων εναντίον αγωνιστών και αγωνιστριών του κινήματος κυριολεκτικά από εκεί που αναγκάστηκαν να το αφήσουν ύστερα από την μαζική και μαχητική αντίδραση του αντιφασιστικού κινήματος.

Συγκεντρώθηκαν στο Κερατσίνι, στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου βεβηλώνοντας το και κατεβάζοντας τα αντιφασιστικά πανό. Εν συνεχεία επιτέθηκαν στον κοινωνικό χώρο "Ρεσάλτο", όπου ευτυχώς απωθήθηκαν από τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες που βρίσκονταν εκεί και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, υπό την προστασία βέβαια της αστυνομίας Έστειλαν έτσι σε όλους και όλες το μήνυμα ότι θα επιχειρήσουν να διαλύσουν με δολοφονικά χτυπήματα τις οργανώσεις του κινήματος και συνεχίζουν τις προκλήσεις καλώντας σε πανελλαδική φασιστοσύναξη το Σάββατο 1 Φλεβάρη στη Ρηγίλλης με αφορμή την επέτειο των Ιμίων.

Η Χρυσή Αυγή δεν αισθάνεται τυχαία ότι η στιγμή είναι κατάλληλη για να προσπαθήσει να ξαναβγεί στο δρόμο.

Είναι η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης η οποία και οδήγησε στη δολοφονία των 12 προσφύγων στο Φαρμακονήσι, η καταστολή και η τρομουστερία που δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για τους νεοναζί.

Η φτώχεια, ο ρατσισμός, ο φόβος, δημιουργούν έφορο έδαφος ώστε να αυξάνουν την επιρροή τους και να οργανώνουν τάγματα εφόδου ενάντια σε όποιον θεωρείται διαφορετικός αλλά και σε όποιον αντιστέκεται.

Δε θα το επιτρέψουμε. Το αντιφασιστικό κίνημα αντιδρά άμεσα και μαζικά και θα αποτρέψει την επανεμφάνιση στους δρόμους των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Όσοι και όσες αγωνιζόμαστε ενάντια στο ρατσισμό, τη φτώχεια και την ανθρωποφαγία, όσοι και όσες δίνουμε τη μάχη για μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας, υψώνουμε τείχος στους φασίστες για να τους στείλουμε εκεί που πραγματικά ανήκουν, στον σκουπιδοντενεκιέ της Ιστορίας.

Καλούμε όλο το λαό, εργαζόμενους, ανέργους, νέους και νέες, μετανάστες να δώσουν τη μάχη και να συμμετέχουν στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δρόμο αυτής της πόλης.

Καλούμε:

Την Παρασκευή 31/1, στις 18:00 στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι (Π. Τσαλδάρη) στη συγκέντρωση που καλούν ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Κερατσινίου-Περάματος-Δραπετσώνας καθώς και άλλοι φορείς, συλλογικότητες και συνελεύσεις.

Το Σάββατο 1/2, στις 18:00 σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος που καλούν αντιφασιστικές συλλογικότητες και συνελεύσεις.

Σαχζάτ, Παύλο … δεν ξεχνάμε.

Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας, έξω οι φασίστες από τις ζωές μας.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών, Συλλογικοτήτων, Πρωτοβουλιών Αθήνας-Πειραιά

πηγή : http://antifasistikossyntonismos.blogspot.gr/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Κάλεσμα στην αντιφασιστική συγκέντρωση, 1/2/2014

Προσυπογράφοντας τα προτάγματα της αντικρατικής, αντικαπιταλιστικής, αντιφασιστικής πορείας της 5ης Οκτώβρη 2013:

Τα μαχαίρια των ναζί, οι δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι πολιτικές εξαθλίωσης αποτελούν κομμάτια της ίδιας βαρβαρότητας.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Κοινωνικός - Ταξικός αγώνας

χωρίς θεσμικές & δημοκρατικές αυταπάτες

Για την κοινωνική επανάσταση

Για έναν κόσμο ισότητας & ελευθερίας

Καλούμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση, Σάββατο 1η Φλεβάρη, 6μμ Σύνταγμα.

Ο Παύλος ζει - Τσακίστε τους ναζί!

Αναρχική Συλλογικότητα "Κύκλος της Φωτιάς"

πηγή: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1513800


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ

ΜΠΙΧΑΚΗ 8 18233 ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗΣ

τηλ. 2104838828 Fax: 2104838832 e-mail: swmateio.nikaias.renti@gmai.com

Ρέντης, 28.01.2014

Αρ. πρωτ. 6

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Τέσσερις μήνες μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής τρομοκρατούν ξανά το Κερατσίνι. Στις 2501/2014 100 περίπου νεοναζί συγκεντρώθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του Φύσσα καταστρέφοντας τα αντιφασιστικά πανό που είχαν στηθεί στη μνήμη του δολοφονημένου αγωνιστή.

Στη συνέχεια επιτέθηκαν στο κοινωνικό στέκι "Ρεσάλτο", όπου απωθήθηκαν από 15 συναγωνίστριες και συναγωνιστές που βρίσκονταν εκεί και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, υπό την προστασία βέβαια της αστυνομίας . Από τις πέτρες που πετάχτηκαν προς σε γειτονικό σπίτι καταστράφηκε παιδικό δωμάτιο. Ευτυχώς οι γονείς είχαν προλάβει να απομακρύνουν το παιδί τους. Ακολούθησε άμεσα αντιφασιστική διαδήλωση στα Ταμπούρια και την Αμφιάλη από 450 και πλέον αντιφασίστριες και αντιφασίστες, που έσβησαν παράλληλα τα φασιστικά συνθήματα από τους τοίχους.

Με την επίθεση αυτή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής έστειλαν το μήνυμα ότι θα επιχειρήσουν να διαλύσουν με δολοφονικά χτυπήματα τις οργανώσεις του κινήματος και συνεχίζουν τις προκλήσεις καλώντας σε συγκέντρωση το Σάββατο 1 Φλεβάρη στη Ρηγίλλης με αφορμή την επέτειο των Ιμίων. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να επαναλάβουν τις επιθέσεις τους και τις δολοφονίες μεταναστών και αγωνιστών του κινήματος. Με τη μαζική μας δράση θα αποτρέψουμε την επανεμφάνιση στους δρόμους των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε κάθε εργατικό σωματείο και κοινωνική συλλογικότητα, κάθε εργαζόμενο, άνεργο και νέο να συμμετάσχει στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Καλούμε:

α) την Παρασκευή 31/1, στις 6:00 μ.μ στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι (Π. Τσαλδάρη) στη συγκέντρωση που καλούν ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Κερατσινίου-Περάματος-Δραπετσώνας καθώς και άλλοι φορείς, συλλογικότητες και συνελεύσεις.

β) το Σάββατο 1/2, στις 6:00 μ.μ σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στην οποία καλούν αντιφασιστικές συλλογικότητες.

Το Δ.Σ.

πηγή: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1513833


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Διοργάνωση: ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ-ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Η σιωπηλή κραυγή των νεκρών γυναικόπαιδων στο Φαρμακονήσι, σε συνδυασμό με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης (εξόντωσης;), με τη μη χορήγηση ασύλου σε μετανάστες, με τον κυρίαρχο εθνικισμό και ρατσισμό, καθώς και τον μεσαιωνικό σκοταδισμό που επιβάλει το παπαδαριό να σερβίρεται καθημερινά στα κανάλια από τους τζάμπα μάγκες ιδιοκτήτες τους, με τον μεταβαλλόμενο και ανεξέλεγκτο κρατικό αυταρχισμό, την τρομοϋστερία και τις εισβολές σε σπίτια αγωνιστών,αποδεικνύουν ότι μέσα στο κάδρο της αστικής δημοκρατίας, την οποία και καμαρώνουν τα νευρόσπαστα του εθνικού κορμού, υπάρχει μόνο ένα καθεστώς εξαίρεσης, μια χώρα που έχει κηρυχθεί από την άρχουσα τάξη και κατάσταση πολιορκίας, αφού πρώτα έχει ενστερνιστεί τον αξιακό βόθρο της γνωστής χιτλερικής συμμορίας.

Η ατζέντα του εθνικιστικού επιτελείου της ακροδεξιάς ΝΔ, η οποία αναβιώνει της μέρες του 50 και του 60. με τον αντικομμουνιστικό μετ(προ)εμφυλιακό της λόγο, με τον Ξένιο Δια και τις επαναπροωθήσεις, με τα βυθισμένα πτώματα μεταναστών στο Αιγαίο και τους τάφους των ακρωτηριασμένων μεταναστών στον Έβρο, με την επιστράτευση των απεργιών, την απαγόρευση των διαδηλώσεων, έχει σχεδόν αντιγράψει την ατζέντα της Χ.Α. και δικαίως νιώθει ότι μοιράζεται μαζί της το ίδιο εκλογικό ποίμνιο των αφηνιασμένων μικροαστών και κάθε καθυστερημένου νοικοκυραίου.

Η εικοσαετής αντιμεταναστευτική πολιτική της «Ευρώπης-Φρούριο», με την ανυπαρξία ενός στοιχειώδους δικαίου και πρόνοιας για τους μετανάστες, προεικονίζοντας τι έρχεται και για τους υπόλοιπους προλετάριους, συνοδευόμενη με ρατσιστικά ιδεολογήματα αρχικά για τους μετανάστες από το πρώην ανατολικό μπλοκ, αργότερα για τους "αλλόθρησκους" Ασιάτες και Αφρικανούς που από μόνοι τους αποτελούν "πολιτισμική απειλή και εν δυνάμει υγειονομική βόμβα", και σήμερα ενάντια σε όποια κατηγορία ανθρώπων και κοινωνικών ομάδων δεν ταιριάζουν στα πρότυπα των επίδοξων Φύρερ, αποτελεί το καλύτερο θεσμικό έδαφος για την ανάπτυξη της φασιστικής δράσης. Μια δράση που ολοκληρώνεται με το μίσος για τους αριστερούς, τους κομμουνιστές και τους αναρχικούς, ως αιώνια απειλή της συνοχής του έθνους, που δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω από την διατήρηση των καπιταλιστικών σχέσεων εκμετάλλευσης.

Το πολιτικό έδαφος για την εξάπλωση των φασιστικών ιδεών έχει διαμορφωθεί μέσα στις συνθήκες βαθιάς κρίσης, με την λουμπενοποίηση των μικροαστών, την μακροχρόνια ανεργία, με τον εργασιακό μεσαίωνα, και την περιστολή της όποιας κοινωνικής μέριμνας, δημιουργώντας το κατάλληλο κοινωνικό υπόστρωμα, μια δεξαμενή στρατολόγησης στο πλευρό της χρυσαυγίτικης συμμορίας.

Οι ναζί πάρα τη δύσκολη θέση που έχουν περιέλθει μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, επιχειρούν τώρα ενόψει εκλογών να ανασυγκροτήσουν το στρατόπεδο τους, διεκδικώντας από τον Σαμαρά την ηγεμονία της ακροδεξιάς πολυκατοικίας. Σε μια στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση καταρρέει δημοκοπικά κάτι που κάθε άλλο παρά συμβαίνει με τη ΧΑ.

Και ενώ καλά-καλά δεν έχουν θαφτεί τα πτώματα των νεκρών γυναικόπαιδων στο Φαρμακονήσι, ενώ ακόμα είναι νωπό το αίμα του Σεχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα, τα φασιστοειδή βγήκαν από τις τρώγλες τους και επιτίθενται, υπό την κάλυψη της αστυνομίας, σε καταλήψεις και στέκια (Ρεσάλτο-Κερατσίνι), σκυλεύουν το νεκρό Παύλο βεβηλώνοντας τον τόπο που τον δολοφόνησαν.

Τι πιο ταιριαστό αυτή τη στιγμή ενόψει ευρωεκλογών, δημοτικών εκλογών και πιθανά εθνικών, για την ανασυγκρότηση της Χ.Α. από το «πολυτεχνείο της ακροδεξιάς», που δεν είναι άλλο από την καθιερωμένη συγκέντρωση της Χ.Α. τα Ίμια. Μία επέτειο που δεν έχει διστάσει να την βάψει ακόμα και με αίμα, όπως στις 2 Φλεβάρη του 2008. Τότε σε ανοιχτή συμμαχία με τα ΜΑΤ, μαχαίρωσαν και τραυμάτισαν σοβαρά 2 συντρόφους που συμμετείχαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση.

Μόνο με την καυτή ανάσα του μάχιμου αντιφασιστικού κινήματος μπορεί να αναχαιτιστεί οποιαδήποτε προσπάθεια παρουσίας στο δρόμο της Χ.Α. που θα ευνοήσει και την εκλογική της απεύθυνση. Όλες οι δυνάμεις του οργανωμένου εργατικού κινήματος, οι δυνάμεις της αριστεράς και της αναρχίας, δεν έχουμε κανένα λόγο να εφησυχάζουμε, ούτε να αυταπατόμαστε για τις πραγματικές προθέσεις του δήθεν αντιφασισμού της κυβέρνησης και των κιτρινοκάναλων που την στηρίζουν. Αντίθετα αντιλαμβανόμαστε ότι η συντριβή του φασισμού είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση. Ο φασισμός δεν τσακίζεται μόνο με τα λόγια. Η αντιφασιστική πάλη διεξάγεται καθημερινά και περνά μέσα από την συντριβή των φασιστικών συμμοριών στο δρόμο. Να χτυπήσουμε μαζί ακόμα και αν βαδίζουμε χώρια. Να οργανώσουμε την αυτοάμυνά μας σε δρόμους και πλατείες σε κάθε γειτονιά.

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ , 31/1, 6μμ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ΣΑΒΒΑΤΟ 1/2, 6μμ, Πλ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ-ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

http://komepd.wordpress.com

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

πηγή: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1513966


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Διοργάνωση: στέκι Αντίπνοια

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Αντιφασιστική συγκέντρωση Πλατεία Συντάγματος

Σάββατο 1 Φλεβάρη 18:00

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

πηγή: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1513996


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Δίπλα στο μαχαίρι του χρυσαυγίτη που κυνηγά μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας, έχει θέση η μπότα του λιμενικού που χτυπά τον μετανάστη που προσπαθεί να σωθεί από τον πνιγμό ....

Το πρωί της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου 2014, σκάφος που μετέφερε τουλάχιστον 28 μετανάστες βυθίστηκε ενώ έπλεε στα ανοιχτά του Φαρμακονησίου.
Ο πνιγμός 12 μεταναστών, μεταξύ των οποίων και 9 παιδιά, ήρθε να προστεθεί στον τεράστιο κατάλογο θανάτου που έχει ανοίξει εδώ και χρόνια στα νερά του Αιγαίου και στα ελληνικά σύνορα, μόνο που αυτή τη φορά συνοδευόταν από τις σαφείς μαρτυρίες των επιζώντων μεταναστών για τις συνθήκες του γεγονότος.
Η έκπληκτη για μια ακόμα φορά ελληνική κοινωνία, που φαίνεται να ξεχνά πόσες φορές τα τελευταία χρόνια έχει ακούσει για παρόμοια γεγονότα, πληροφορείται πως τα «γενναία παλικάρια» του λιμενικού σώματος προσπάθησαν να απωθήσουν βίαια προς την πλευρά των τουρκικών χωρικών υδάτων το σκάφος εν μέσω θαλασσοταραχής ενώ απέτρεψαν τη μετεπιβίβαση των επιβατών του σκάφους και άφησαν όσους έπεσαν στο νερό στην τύχη τους. Στη συνέχεια ζήσαμε ακόμα πιο προχωρημένες οργουελιανές σκηνές, όταν υπουργοί της κυβέρνησης επέμεναν να διαψεύδουν τη δημόσια μαρτυρία ενός χαροκαμένου πατέρα σε συνέντευξη τύπου στο Σύνταγμα. Δίπλα στο μαχαίρι του χρυσαυγίτη που κυνηγά μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας, έχει θέση η μπότα του λιμενικού που χτυπά τον μετανάστη που προσπαθεί να σωθεί από τον πνιγμό ....

Ο παραπάνω παραλληλισμός απεικονίζει γλαφυρά το πρόσωπο της κυριαρχίας και του καθεστώτος εξαίρεσης που θέλει να επιβάλει. Ο φασισμός, πολύ παραπάνω από την ιδεολογία μερικών χιλιάδων ψηφοφόρων της χρυσής αυγής, αποτελεί την βαθύτερη και καθαρότερη μορφή του πνεύματος της κυριαρχίας και της ανισότητας. Είναι η πεμπτουσία κάθε κρατικής εξουσίας, που βρίσκεται κρυμμένη μέσα στις δομές της όταν υπάρχει σταθερότητα, ηρεμία και σχετική ευδαιμονία, αλλά εκδηλώνεται ξεκάθαρα σε περιόδους και συνθήκες κρίσης.
Όπως ακριβώς αυτές που ζούμε σήμερα. Όταν μάλιστα τον έλεγχο του κρατικού μηχανισμού έχει μια δεξιά κυβέρνηση, στην ηγεσία αλλά και στους συμβούλους της οποίας κυριαρχούν τα ακροδεξιά στοιχεία, τότε οι φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές παύουν να αποτελούν απλά μια λύση ανάγκης για την επιβίωση της εξουσίας και την επιβολή καταστολής. Εντάσσονται οργανικά και γίνονται αναπόσπαστο τμήμα στον κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό. Και την υλοποίηση τους αναλαμβάνουν αυτοί που πρόσφατα χαρακτηρίστηκαν από ανώτατο δικαστήριο ως «σκληρός πυρήνας του κράτους που χρήζει ειδικής προστασίας και μεταχείρισης», δηλαδή τα σώματα ασφαλείας (αστυνομία, αντιτρομοκρατική, λιμενικό) και ο στρατός. Συνεπώς, ο πνιγμός των 12 μεταναστών στη θάλασσα του Φαρμακονησίου, είναι ένα ακόμα αποτέλεσμα της άσκησης μιας πολιτικής ολοκληρωτισμού, αποκλεισμού και καταστολής (Ο υιός Πλεύρης πρόσφατα είχε υποστηρίξει πως θα υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα. Η ευχή του εκπληρώθηκε πολύ γρήγορα). Είναι ένα ακόμα επεισόδιο της επίθεσης της κρατικής εξουσίας ενάντια στην κοινωνία, είναι ένα ακόμα επεισόδιο του πολέμου που έχει κυρηχθεί από την αστική τάξη στις τάξεις των καταπιεσμένων.
Του ίδιου πολέμου που σκοτώνει τους χιλιάδες που «αυτοκτονούν με τη θέληση τους» τα τελευταία χρόνια, που σκοτώνει αυτούς που καίγονται από μαγκάλια και ξυλόσομπες στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν, που σκοτώνει όσους πνίγονται στα νερά της Μεσογείου στην προσπάθεια τους να μεταναστεύσουν.
Είναι ένα ακόμα επεισόδιο του ταξικού πολέμου που, μονόπλευρα προς το παρόν, εντείνεται και από τον οποίο, ας είμαστε έτοιμοι να μετράμε και «Έλληνες λαθρομετανάστες» τα επόμενα χρόνια, ανάμεσα στους πνιγμένους στα σαπιοκάραβα για Ευρώπη και στην κάθε Λαμπεντούζα. Άλλωστε, και οι ίδιοι οι μετανάστες θύματα του ίδιου ταξικού πολέμου που μαίνεται στις πατρίδες τους είναι. Αυτός τους ξερίζωσε από τους τόπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Από την άλλη πλευρά σε αυτόν τον πόλεμο, παίρνουν μέρος οι δουλέμποροι και συνεργαζόμενα δίκτυα διεθνών κυκλωμάτων, εθνικών κρατών, υπηρεσιών ασφαλείας, φασιστών, μεγαλοκαπιταλιστών. Όλοι αυτοί που, τώρα που οι μετανάστες δεν είναι πια φτηνότεροι από τους ντόπιους εργάτες, χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως χώρα τράνζιτ, στην οποία γίνεται και μια αρχική διαλογή των καλύτερων υποζυγίων για τα εργοστάσια και τα γιαπιά της Ευρώπης.
Οι παραγωγικά άχρηστοι, οι αδύναμοι, τα παιδιά, οι γέροι μπορούν να ταίσουν τις αλανιάρες τσιπούρες στο Ιόνιο, το Λυβικό, το Αιγαίο .... Πολύ περισσότερο από την αλληλεγγύη μας στην ταυτότητα του μετανάστη, που την αναγνωρίζουμε ως μια συνθήκη ακραίου και βίαια εξωθούμενου στην εκμετάλευση υποκειμένου, υπερασπιζόμαστε τους μετανάστες ως ανθρώπους της τάξης μας. Αναγνωρίζουμε μια κοινότητα που εδράζεται στην κοινή ταξική θέση και με βάση αυτό επιδιώκουμε την κοινωνική ένταξη των μεταναστών στο πλαίσιο μια συνολικής συγκρότητησης κοινοτήτων αγώνα των εκμεταλλευόμενων και καταπιεζόμενων. Ακριβώς κατά τον ίδιο τρόπο που θεωρούμε και αντιμετωπίζουμε συνολικά ως εχθρούς μας τους πλούσιους και τους ισχυρούς, τους εξουσιαστές, τους μαφιόζους και τους φασίστες όλου του πλανήτη. Είτε ζουν στην Ελλάδα, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Πακιστάν, ή τη Σομαλία. Ως διεθνιστές είμαστε ενάντια τόσο στα εθνικά σύνορα, όσο και στην παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου που αντικαθιστά και εξαργυρώνει αυτά τα σύνορα με την μπίζνα του δουλεμπορίου.
Η επιλογή μας, που θεωρητικά αναγνωρίζουμε ως ορθή κοινωνικά και ταξικά, είναι να μένουμε στον τόπο που μεγαλώσαμε και να αγωνιζόμαστε για την ανατροπή. Και για όποιους θελήσουν αυτό να το προσάψουν ως επιχείρημα ενάντια στον ερχομό των μεταναστών, θα γελάγαμε ειρωνικά, αναλογιζόμενοι τόσο την κατάπτυστη υποταγή του μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής κοινωνίας στους δυνάστες της, όσο και τη διογκούμενη τάση μετανάστευσης των Ελλήνων (προφανώς μετανάστες «καλής ποιότητας») στις ίδιες ακριβώς χώρες που προτιμούν και οι υπόλοιποι (και κατά τον Δένδια «κακής ποιότητας») μετανάστες. Αναγνωρίζουμε ότι η "σύγκρουση" του κράτους με τον άμεσο πολιτικό εκφραστή του φασισμού, τη χρυσή αυγή, δεν είναι τίποτα άλλο από ενδοεξουσιαστική διαμάχη. Η ασκούμενη φασιστική πολιτική, οι μέθοδοι και πρακτικές της, ενσωματωμένα στο καθεστώς, στράφηκαν ενάντια στη χρυσή αυγή, όταν τα μυαλά της ηγεσίας της πήραν αέρα και φαντάστηκαν ότι με ένα ρεσάλτο το παρακράτος θα γινόταν κράτος. Ο καυγάς γίνεται για τη δύναμη και τα πρόσωπα που θα την κρατάνε στα χέρια τους. Τη δύναμη να μαχαιρώνουν τον Παύλο Φύσσα ή να πνίγουν μετανάστες. Μπροστά στο γεγονός ότι δολοφονούν ανθρώπους της δικιάς μας τάξης οι διαφορές κράτους και παρακράτους είναι επουσιώδεις. Για εμάς είναι απόλυτη αλήθεια το να πούμε ότι τον Φύσσα τον έσφαξε το κράτος και τους μετανάστες στο Φαρμακονήσι τους έπνιξε η χρυσή αυγή. Κρατικός και παρακρατικός ο φασισμός είναι ένας. Και θα του κάνουμε τον βίο αβίωτο.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 18:00 ΜΜ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

Αναρχικοί για την Κοινωνική Απελευθέρωση (ΑΚΑ)

πηγή: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1514072


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Να τσακίσουμε το κράτος και τους φασίστες του

Αντιφασιστική Συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος
Σάβατο 1/2/14 18.00

Αναρχική Συλλογικότητα για την Μαχητική Προλεταριακή Ανασυγκρότηση

asmpexa@espiv.exnet

πηγή: https://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=48967