Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 στις 18.30

Συγκέντρωση για Φαρμακονήσι

untitled-3-Boa0VS.jpg

Η δολοφονία 9 μικρών παιδιών και 3 γυναικών προσφύγων ανοιχτά από το Φαρμακονήσι μετά από την αποτυχημένη απόπειρα παράνομης επαναπροώθησης του σκάφους τους στη Τουρκία από το Λιμενικό, μας έχει γεμίσει θλίψη, οργή και πόνο.

Όταν ο χαρακτηρισμός «λαθραίος» δεν ήταν ικανή δικαιολογία για να κατευνάσει την κοινωνική και διεθνή κατακραυγή, τότε επιστρατεύτηκε η πιο σκληρή φασιστική γλώσσα αυτή περί «τραγικής ποιότητας» μεταναστών. (δήλωση Δένδια). Πόση απόσταση χωρίζει άραγε αυτό τον χαρακτηρισμό από την λέξη «υπάνθρωποι» που χρησιμοποιεί η Χ.Α για τους πρόσφυγες και μετανάστες?

Οι φασιστικές, ρατσιστικές, κυνικές και ξεδιάντροπες δηλώσεις των υπουργών που «αναλαμβάνουν την ευθύνη» για την τρομοκρατική επίθεση εναντίον των μεταναστών δεν μας εκπλήσσουν.

Ξέραμε ότι μια ακόμη Λαμπεντούζα όχι μόνο δεν θα αργούσε, αλλά ήταν επιθυμητή. Για τον Σαμαρά που θέλει να «ανακαταλάβει» τις πόλεις από τους μετανάστες, για την αστυνομία που θέλει να κάνει το βίο τους αβίωτο, για τον Γεωργιάδη που θεωρεί ότι κοστίζει πολύ η διάσωση τους στη θάλασσα και για τον συμβούλο του Πλεύρη που θεωρεί ότι πρέπει να δολοφονούμε μετανάστες στα σύνορα για παραδειγματισμό. Οι δε ανθρωποκυνηγοί τους (λιμενικοί και μπάτσοι της FRONTEX), στιγμή δεν σταμάτησαν να εκπαιδεύονται στις βιαιότητες, στα βασανιστήρια, στις επαναπροωθήσεις (παρ' όλες τις καταδίκες από Δικαστήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων)

Η Ευρώπη έχει κηρύξει τον πόλεμο στους πρόσφυγες και η Ελλάδα κρατά και χρησιμοποιεί επάξια τα όπλα αυτού του πολέμου.

Οι μετανάστες είναι ανεπιθύμητοι και θεωρούνται κατώτεροι επειδή είναι φτωχοί, όπως και οι ντόπιοι φτωχοί , που φτωχοποιήθηκαν όχι εξαιτίας των μεταναστών, αλλά εξαιτίας των τραπεζιτών και της οικονομικής ολιγαρχίας.

Η φτώχεια είναι το πρόβλημα, δεν είναι η μετανάστευση. Στρέφοντάς μας εναντίον των μεταναστών, στρέφουν τους φτωχούς εναντίον των φτωχών. Στρέφουν τους καταπιεσμένους εναντίον των καταπιεσμένων. Και αυτοί αλωνίζουν.

Αν στραφούμε ενάντια στους μετανάστες και όχι σε αυτούς που μας εξαθλιώνουν, τότε θα έχουν πετύχει τον στόχο τους.

Εμείς σε αυτό τον πόλεμο έχουμε διαλέξει πλευρά

Αντιρατσιστικη Πρωτοβουλία Λάρισας

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...