Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 18.30

Συγκέντρωση/μικροφωνική για τις συλλήψεις στο Μεσολόγγι

sugkentrwsi 05-02-14

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Το πρωί της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου στο Μεσολόγγι, ενώ πραγματοποιούνταν συνέλευση στο Κοινωνικό Στέκι «Αποθήκη» δυνάμεις της αστυνομίας εμφανίστηκαν στο προαύλιο χώρο, χωρίς παρουσία εισαγγελέα, προκαλώντας τους παρευρισκομένους, οι οποίοι μη απαντώντας στις προκλήσεις, έκλεισαν την πόρτα του στεκιού ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον πρόεδρο του ραδιοφωνικού σταθμού που έχει παραχωρήσει τον χώρο. Ακολούθως, αφού ήρθε εισαγγελέας, προσήχθησαν 17 άτομα για να ερευνηθεί ο χώρος. Αφορμή στάθηκε η κίνηση ατόμων να αναρτήσουν πανό στην αυλή της πρώην κατάληψης της Βαλβείου Βιβλιοθήκης (που έχει εκκενωθεί από το περασμένο Αύγουστο) ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν. Αυτή την στιγμή 17 άτομα κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, οπλοκατοχή και παραβίαση σφραγίδων. Να σημειώσουμε πως η κατηγορία της οπλοκατοχής προέκυψε από άδεια μπουκάλια μπύρας, κοντάρια σημαιών, ένα γεωργικό εργαλείο καθώς και δυο ξεχασμένα προ μηνών φυσίγγια κυνηγητικού όπλου, που βρέθηκαν στο χώρο της αποθήκης.

Η πρωτοφανής και εκδικητική κίνηση από την πλευρά της Α.Δ Αιτωλίας στο Μεσολόγγι απέναντι σε αγωνιζόμενους ανθρώπους δεν είναι τυχαία, ούτε αποκομμένη από το ευρύτερο κλίμα που επικρατεί αυτήν την στιγμή στον ελλαδικό χώρο. Αποτελεί κομμάτι μιας νέας κατασταλτικής μεθόδευσης που υλοποιείται τις τελευταίες μέρες από την ασφάλεια και την αντιτρομοκρατική (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα) με δεκάδες εφόδους σε σπίτια και συλλήψεις ατόμων. Δεν έχουμε αυταπάτες, ούτε πρόκειται να χάψουμε το παραμύθι τους. Αυτή η «αντι»-τρομοκρατική σταυροφορία και το κυνήγι μαγισσών που εξελίσσεται στοχεύει από τη μία στον έλεγχο και στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και των αγωνιζόμενων ανθρώπων και από την άλλη στον εκφοβισμό και παραδειγματισμό ολόκληρης της κοινωνίας. «Μη κουνιέστε, μην μιλάτε, καθίστε στα αυγά σας» προστάζουν οι κρατικοί αξιωματούχοι με επίσημους αρωγούς τα όρνεα της δημοσιογραφίας και τα ΜΜΕ. Παράλληλα, διαδηλώσεις διαλύονται βίαια, άνθρωποι ξυλοκοπούνται, βασανίζονται και προφυλακίζονται, απεργοί επιστρατεύονται, συνδικαλιστικοί αγώνες ποινικοποιούνται σε συνδυασμό πάντα με την καθολική υποτίμηση της ζωής ντόπιων και μεταναστών.

Η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο από ένα πλατύ μαζικό μέτωπο που θα χωρά κάθε αγωνιζόμενο κοινωνικό κομμάτι που μάχεται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, για ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 17 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΔΗ ΩΡΑ 18:30

ΔΙΚΗ 6/02
Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου

Κατάληψη APERTUS

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

ΥΓ: Ως κατάληψη apertus δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επικληθούμε την αστική νομιμότητα και την αστική δικαιοσύνη, διότι το δίκιο μας ταυτίζεται με το δίκιο των κοινωνικών και ταξικών αγώνων που διεξάγονται παντού. Οι επίδοξοι εισβολείς να το βάλουν καλά στο μυαλό τους: θα μας βρουν μπροστά τους αποφασισμένους και ανυποχώρητους με όπλα μας την αλληλεγγύη και την συντροφικότητα

πηγή : http://apertus.squat.gr/