Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 στις 18.00

Συγκέντρωση-πορεία για εκκένωση κατάληψης στέγης

Σήμερα το πρωί μπάτσοι μαζί με δύο υπαλλήλους του πολυτεχνείου κρήτης (της τεχνικής του υπηρεσίας) πήγαν σε κτίριο ιδιοκτησίας του πολυτεχνείου, το οποίο είχε πριν μερικές βδομάδες καταληφθεί από άστεγο. Μπάτσοι και πρυτανικοί τον ανάγκασαν να μαζέψει τα πράγματά του και να φύγει.

Αρκετός κόσμος από τη γειτονιά καθώς και αλληλέγγυοι ενημερώθηκαν και συγκεντρώθηκαν στο σημείο. Οι μπάτσοι κάλεσαν ενισχύσεις με αποτέλεσμα να μαζευτούν πάνω από 30 μπάτσοι όλων των ειδών (ασφαλίτες, μέχρι και διμοιρία) για να προστατεύσουν τους πρυτανικούς και να διασφαλίσουν την εκκένωση.

Από τους πρυτανικούς ο υπεύθυνος ήταν ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών, Γεώργιος Καπετανάκης, ο οποίος σε όλη διάρκεια της εκκένωσης ήταν με σκυμμένο το κεφάλι με το κράξιμο που έτρωγε. Είναι ο ίδιος που υλοποίησε την εκκένωση της κατάληψης του παπαδοπέτρου στα χανιά το 2009. Είναι ο ίδιος που έτρεχε τους διαγωνισμούς για την δημοπράτηση του κατειλημμένου κτιρίου της Rosa Nera.

Το συγκεκριμένο κτίριο είναι εγκαταλελλημένο εδω και τουλάχιστον 20 χρόνια και προφανώς έχουν σκοπό να το αφήσουν όπως είναι. Αρκετοί γείτονες στήριξαν τον καταληψία, ενώ όσο καιρό έφτιαχνε το κτίριο του προσέφεραν βοήθεια.

Τώρα και μετά τη δημοσιοποίηση των γεγονότων έχουν βγει και διάφοροι καλοθελητές του δήμου και προσφέρουν στέγη, πουλώντας φιλανθρωπία για να μαζέψουν ψηφαλάκια (οι εκλογές είναι κοντά άλλωστε). Κι ας μην ξεχνάμε πως στα χανιά μέσα σε ένα χρόνο είχαμε δύο νεκρούς άστεγους.

Εδώ προηγούμενο κείμενο του καταληψία

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=…

Συγκέντρωση-Πορεία σήμερα παρασκευή 7/2 στις 18:00 στην πλ. Σπλάτζιας

Αύριο σάββατο 8/2 λαική συνέλευση στις 12:00 το πρωί στην πλ. Σπλάτζιας

Μπάτσοι, πρυτανικοί, δημοτική αρχή, πληστηριασμοί όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί

πηγή : https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=