Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 στις 9.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 5 διωκόμενους διαδηλωτές του Δεκέμβρη

Στις 17 Φλεβάρη 2014 δικάζονται 5 άτομα που συνελήφθησαν στη διαδήλωση της 7ης Δεκέμβρη 2008 στην Πάτρα, μια μέρα μετά το ξέσπασμα της κοινωνικής εξέγερσης που για περισσότερες από δυο βδομάδες εξαπλώθηκε σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας ταρακουνώντας συθέμελα το σύστημα.

Σήμερα, σε ένα περιβάλλον ευρείας κοινωνικής απονομιμοποίησης του καθεστώτος, η οποία εντείνεται εξαιτίας της συνολικής καπιταλιστικής κρίσης, η κρατική καταστολή αναβαθμίζεται προωθώντας την επιβολή ενός διαρκούς καθεστώτος έκτακτης ανάγκης.

Διαδηλώσεις χτυπιούνται λυσσαλέα από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, αγωνιστές δέχονται εισβολές της αστυνομίας στα σπίτια τους με διάφορα προσχήματα, συλλαμβάνονται, διώκονται με διογκωμένα κατηγορητήρια, ξυλοκοπούνται, βασανίζονται και φυλακίζονται με ανύπαρκτα στοιχεία, απεργοί επιστρατεύονται, ποινικοποιείται η πολιτική και συνδικαλιστική δράση, ενώ την ίδια ώρα το καθεστώς θωρακίζεται νομικά απέναντι στους κοινωνικούς-ταξικούς του εχθρούς και τα μιντιακά φερέφωνα της κρατικής προπαγάνδας επιχειρούν με κάθε τρόπο να εγκληματοποιήσουν όσους αντιστέκονται και να πείσουν για το μάταιο και το ανώφελο των κοινωνικών και ταξικών αγώνων.

Απέναντι στις κρατικές κατασταλτικές επιθέσεις, να αντιπαραθέσουμε ένα πλατύ μέτωπο όλων των αντιστάσεων από τα κάτω. Να μείνουμε ανυποχώρητοι στο πρόταγμα της συνολικής ανατροπής του καθεστώτος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, στο πρόταγμα της κοινωνικής επανάστασης, της διεκδίκησης μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας. Να μην αφήσουμε να κυριαρχήσει ο φόβος!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΗΣ 7ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος"

πηγή : http://ipposd.wordpress.com/


1 2 3 4

Αλληλεγγύη στους 5 διωκόμενους διαδηλωτές της 7ης Δεκέμβρη 2008 στην Πάτρα

Οι συλληφθέντες του Δεκέμβρη, όπως και κάθε εξέγερσης,θυμίζουν την εικόνα μιας κοινωνίας στις καλύτερες στιγμές της. Tότε που πολλοί επιλέγουν την αντίσταση, τη συλλογικοποίηση και τη μαχητικότητα ενάντια στην καταπίεση.Οι συλληφθέντες του Δεκέμβρη, όπως και κάθε εξέγερσης, θυμίζουν ότι η δυνατότητα για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς απάθεια και φόβο, χωρίς αφεντικά και δούλους, χωρίς εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους, είναι πάντα ανοιχτή.

Δεν κοιτάμε πίσω αλλά μπροστά, στις δυνατότητες που ανοίγονται στο μέλλον να χτίσουμε μέσα από αδιαμεσολάβητους μαχητικούς αγώνες και την αυτοοργάνωση, μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

Συγκέντρωση Δευτέρα 17/2
9 π.μ. στα δικαστήρια

dinamitera

πηγή: http://dinamitera36.wordpress.com/2014/02/13/…


1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του Δεκέμβρη 2008 στην Πάτρα

Συγκέντρωση ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΣΤΙΣ 09:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

για τη δίκη των συλληφθέντων της διαδήλωσης της 7ης Δεκέμβρη 2008 στην Πάτρα

πηγή : http://perasma.espiv.net/index.php?q=node/213


1 2 3 4

…γιατί κανένας Δεκέμβρης δεν τέλειωσε ποτέ

Στις 6 Δεκέμβρη του 2008 δολοφονείται στα Εξάρχεια ένα παιδί 15 χρονών από ειδικό φρουρό. Εκείνη τη στιγμή είναι που το ποτήρι, για πολύ κόσμο, ξεχειλίζει. Πραγματοποιούνται μαθητικές επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, επιθέσεις από διαδηλωτές σε ΜΑΤ και δημοσιογράφους, διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων, συγκρούσεις, καταλήψεις που αποτελούν θύλακες απελευθερωμένων χώρων στη κυριαρχική χωροταξία. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο-μίζερο εμπορικό σύμβολο-καίγεται και μαζί μ'αυτό θίγεται ολόκληρη η κυριαρχία του κράτους. Πληθώρα κοινωνικών και πολιτικών υποκειμένων βρίσκουν τον εαυτό τους με φυσικό πια τρόπο μέσα σε μια σειρά τέτοιων πρακτικών εναντίωσης και αμφισβήτησης. Δεν μιλάμε λοιπόν για τον «περιθωριακό» ή τον «αλήτη» των Εξαρχείων, όπως τα παπαγαλάκια του κράτους προσπάθησαν να μας πείσουν, αλλά για το σύνολο των καταπιεσμένων στους οποίους είχε για καιρό συσσωρευτεί η οργή. Πλανάται έτσι, για κάποιες μέρες, πάνω από το καπιταλιστικό κράτος, το φάντασμα μιας άλλης κοινωνίας, που σίγουρα θα ήταν σε βάρος του.

Υπό την απειλή αυτή,μετά το Δεκέμβρη του '08, το κράτος προσπαθεί με μια σειρά κατασταλτικών μέτρων και προωθώντας το δόγμα της μηδενικής ανοχής να τρομοκρατησει και να διαλύσει κάθε κεκτημένο της εξέγερσης. Κάθε λόγος και πράξη, που παρεκκλίνει από τα πρότυπα τάξης και ασφάλειας του κράτους διώκεται και καταδικάζεται ως άνομο και απειλή για τη ''δημοκρατία της χώρας''. Το κράτος χτίζει σ'αυτή τη λογική μια ακροδεξιά ατζέντα που βάζει στο στόχαστρο μετανάστες, καταλήψεις, απεργούς και αγωνιστές. Αναμασάται συνέχεια η εικόνα του κουκουλοφόρου σε μια προσπάθεια να νομιμοποιηθεί μια σειρά χειρισμών(με χαρακτηριστικο παραδειγμα τον κουκουλονόμο, ότι δηλαδή κάθε πλημμελημα αν συνοδεύεται από κουκούλα σε πορεία γίνεται κακούργημα), από την κοινωνική συναίνεση στην καταστολή μέχρι την επιθετική αυτενέργεια εναντίον του. Σύμφωνα πάντα με το σχέδιο αυτό της κυριαρχίας, αναδεικνύεται και η χρυσή αυγή, μια καθαρά νεοναζιστική και παρακρατική οργάνωση. Με τις πράξεις της το κράτος ορίζεται σαν μοναδικός εγγυητής της ασφάλειας και της ενότητας της χώρας (όταν ο φασίστας μαχαιρώνει μετανάστες στην πλατεία,έρχεται το κράτος να τους βάλει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στο όνομα της ''δημοκρατίας'').

Στις 7 Δεκέμβρη, αφού χιλιάδες άνθρωποι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους, συλλαμβάνονται στην Πάτρα 5 διαδηλωτές. Φυσικά,συλλήψεις, επιστρατεύσεις, εκκενώσεις έχουν γίνει συνήθεις πρακτικές του κράτους από τότε και μετά. Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν. Μόνο που όταν αυτή η οργή ξαναξεσπάσει δεν θα μιλάμε, πια, για μια ακόμη εξέγερση..

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 7/12 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 17/2 ΣΤΙΣ 9 π. μ.

alma anarquista

πηγή: http://almaanarquista.wordpress.com/2014/02/1…