Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 στις 10.00 πμ

Συγκέντρωση ενάντια στα προγράμματα του ΟΑΕΔ μαθητείας voucher

ΔΕΝ ΣΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ - ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕ!

Τα προγράμματα για την «αντιμετώπιση της ανεργίας» ή «ευκαιρίες» απασχόλησης» όπως τις ονόμασε η κυβέρνηση, κινούνται στη γνωστή αντιδραστική λογική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την «απασχόληση», δηλαδή την πλήρη ελαστικοποίηση της εργασίας και την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, με αμοιβές «Κίνας» και άμεση επιχορήγηση των εργοδοτών. Με τις νέες εξαγγελίες και με τα διάφορα προγράμματα, η κυβέρνηση του κεφαλαίου προσπαθεί να ρίξει «στάχτη στα μάτια» των εκατομμύρια ανέργων και ειδικά της νέας γενιάς.

Οι νέες εργασιακές σχέσεις που εγκαθιδρύει η συγκυβέρνηση, η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ τον μόνο που ωφελούν είναι την εργοδοσία είτε αυτή είναι το ίδιο το κράτος (τοπικό η κεντρικό) είτε είναι οι ιδιώτες. Χρησιμοποιούν τους άνεργους και ειδικά τη νέα γενιά σα δούρειο ίππο για να χτυπήσουν συνολικά τα εργατικά δικαιώματα. Προσπαθούν να μας περιθωριοποιήσουν, να μας στιγματίσουν ως ειδική κατηγορία «ωφελούμενων», έτσι ώστε να μη τολμήσουμε να οργανωθούμε για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας, ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων.

Στις 14 Φλεβάρη στα πλαίσια της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε., ο ΟΑΕΔ διοργανώνει ημερίδα για τη μαθητεία. Για άλλη μια φορά κυβέρνηση, ΕΕ και εκπρόσωποι των επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν ως λύση τα προγράμματα διαιώνισης του εργασιακού μεσαίωνα και της ανεργίας. Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια! Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα την ίδια μέρα στις 10.00 για να δηλώσουμε καθαρά:

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΣΤΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ ΤΟΥΣ!

Απαιτούμε:

  • Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά για όλους. Με ανθρώπινες συνθήκες, κανονικές προσλήψεις και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας. Μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο, τις κοινωνικές υποδομές και δημόσια αγαθά, τους δήμους.
  • ΙΣΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις, απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις και το βασικό μισθό. Κατάργηση των προγραμμάτων εκμετάλλευσης των ανέργων και όλων των μέτρων που προωθούν την ελαστική εργασία και ανεργία.
  • Καμία καθυστέρηση/άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Απαιτούμε να πληρωνόμαστε κανονικά με το μήνα και όχι με επιδόματα. Να γίνουν αυξήσεις στους μισθούς των «ωφελούμενων» τώρα! Να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη οι εργοδότες. Ασφάλιση με πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών.
  • Δωρεάν μετακίνηση με ειδική κάρτα του ΟΑΕΔ.
  • Να δίνεται επίδομα ανεργίας μετά την λήξη του 5μήνου.
  • Επίδομα ανεργίας, για όλο το διάστημα της ανεργίας, στους άνεργους και υποαπασχολούμενους, που να καλύπτει όλες τις ανάγκες μας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής (πχ δελτίο, προσμέτρηση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα χρόνια)
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανέργων, κατάργηση του ορίου των ενσήμων για την σφράγιση των βιβλιαρίων.
  • Να ακυρωθεί ο νόμος ν.4152/2013. Άμεση ακύρωση των διαδικασιών «αναγκαστικής είσπραξης» και των δυσβάσταχτων διακανονισμών. Κατάργηση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ από τα ταμεία για αποστολή ειδοποιητηρίων - κατασχετηρίων στους ασφαλισμένους.
  • Να ανατραπεί η οδηγία προσλήψεων στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που προέβλεπε τη διαγραφή των ανέργων που αρνούνται θέσεις στα αντίστοιχα προγράμματα.

πηγή : http://somt.gr/node/489