Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 στις 21.00

Ποιητική βραδιά: Αστάθμητος παράγοντας

Email : votanikoskipos@gmail.com

Blog: http://votanikoskipos.blogspot.gr/

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ «Αστάθμητος παράγοντας»

Η Ομάδα Βιβλιοθήκης της κατάληψης Ε.Κ.Χ. Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης σας προσκαλεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 9.00μμ στη μουσικο-ποιητική παράσταση «Αστάθμητος παράγοντας», σε ποίηση Αλέξη Δάρα.

Σε μια περίοδο που το σύστημα εξουσίας έχει βαλθεί να μας στερήσει όσα θεωρούνται απαραίτητα και δεδομένα, η ανάγκη για ελεύθερη και δημιουργική έκφραση στο δημόσιο χώρο δείχνει περισσότερο αναγκαία και επίκαιρη από κάθε άλλη φορά. Πιστεύουμε ότι η σύνδεση της τέχνης με τη σύγχρονη πραγματικότητα και το αποτέλεσμα που προκύπτει, μπορεί να αποτελέσει τροφή ικανή για να θρέψει το υπαρξιακό και φαντασιακό επίπεδο μιας κοινωνίας που απεγνωσμένα ψάχνει διεξόδους από τις πολλαπλές κρίσεις που την βασανίζουν.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή ποιητική βραδιά όπου ο καθένας και καθεμία θα μπορούν να μοιραστούν μαζί μας ποιήματα δικά τους ή άλλων και να εκφράσουν ποιητικά συναισθήματα, απόψεις και ιδέες.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

«Αστάθμητος παράγοντας»

Μια μουσικο-ποιητική παράσταση βασισμένη πάνω σε λέξεις σημερινές, που πειραματίζεται με τους τρόπους απόδοσης της ποίησης. Με αφετηρία την αφήγηση της ιστορίας του καθένα μας, αποκαλύπτεται η ομορφιά εσωτερικών και εξωτερικών τοπίων ψυχής, πνεύματος και σώματος.

Η κρυμμένη μουσική της ίδιας της ύπαρξης, παρασύρει τις αισθήσεις σε ένα μαγικό ταξίδι όπου εναρμονίζονται η ποιητική απαγγελία, η θεατρική έκφραση και το τραγούδι.

Συντελεστές

Μουσική: Χάρης Αρώνης (κιθάρα), Στέλιος Γιαννουλάκης (κρουστά),

Διονύσης Καρούσος (μπάσο), Αντώνης Σταυρινός (τρομπέτα)

Απόδοση ποιημάτων: Μάγια Ανδρέου, Ιωάννα Αργυρίου, Αλέξης Δάρας,

Γιώργος Καπετανάκος, Μαρία Παπανδρεοπούλου

Διάρκεια: 45'

Οργάνωση-συντονισμός: Ε.Κ.Χ. «Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης»

Τοποθεσία: Βοτανικός Κήπος, πλατεία Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη

Πρόσβαση: λεωφορειακές γραμμές 700 (από το σταθμό του μετρό στον Άγ. Αντώνιο), Α11 και Β11 (από το σταθμό του μετρό στην Αττική), στάση «Παλαιό τέρμα».

https://maps.google.com/maps/ms?msid=204839147190608214781.0004936fa07d7ea211609&msa=0&ll=38.044103,23.685708&spn=0.020346,0.045447

  • -

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Βοτανικός Κήπος

πλατεία Αγ.Δημητρίου στην Πετρούπολη (Αθήνα)

image attachment

πηγή : email received on 18 Φεβρουάριος 11h