Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 στις 17.00

2 καλέσματα : 1 2

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο / Πορεία

ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ 2014: Η ΕΥΡΩΠΗ - ΦΡΟΥΡΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΠΟΡΕΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 μ.μ., Σταθμός Ηλεκτρικού Πειραιά

Όχι στη συγκάλυψη του εγκλήματος - Όχι στις «επαναπροωθήσεις» του θανάτου

Ένα μήνα μετά το έγκλημα στο Φαρμακονήσι όπου υπό την εποπτεία του λιμενικού βρήκαν τραγικό θάνατο από πνιγμό 8 παιδιά και 3 γυναίκες, οι διασωθέντες ναυαγοί ακόμα αγωνίζονται για δικαιοσύνη. Η ανάσυρση των πτωμάτων, συνέπεσε με την υποκριτική συγγνώμη του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος στην επιτροπή της Βουλής, που κατά τα άλλα κάλυψε πλήρως τους άνδρες της επιχείρησης «Φαρμακονήσι». Όμως ακόμα κι αυτή η «συγγνώμη» φαίνεται πως ήταν εκτός γραμμής της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας, καθώς πριν από λίγες μέρες ο παλιός αρχηγός αντικαταστάθηκε από νέο. Την ίδια στιγμή, δημοσιογράφοι σε δήθεν μεγάλα κανάλια επιχείρησαν να βγάλουν λάδι το λιμενικό, χρησιμοποιώντας υποτιθέμενες καταθέσεις που έχουν ήδη καταγγελθεί ως πλαστές από τους πρόσφυγες που διασώθηκαν, κάνοντας κοπτοραπτική με τις συνεντεύξεις τους και επιχειρώντας να παρουσιάσουν την τοπική κοινωνία ως βέβαιη για τις αγαθές προθέσεις του λιμενικού. Παρ' ότι διεξάγονται ταυτόχρονα 3 έρευνες (Από την εισαγγελία της Κω, το Ναυτοδικείο Πειραιά καθώς και εσωτερικά στο Λιμενικό), δεν έχει γίνει ακόμα αποδεκτή η συμμετοχή τεχνικών εμεπειρογνωμώνων εκ μέρους των οικογενειών των θυμάτων ενώ αντί για άσυλο οι διασωθέντες ναυαγοί εξασφάλισαν μετά από την γενική κατακραυγή μόνο μια προσωρινή 6/μηνη αναβολή απέλασης ως προστατευόμενοι μάρτυρες. Παρότι μετά από παρεμβάσεις Αντιρατσιστικών οργανώσεων και κομμάτων έχει μειωθεί η καθημερινή πίεση των «τυχαίων» προσαγωγών των 16 διασωθέντων και παρά το γεγονός πως έχουν εφοδιαστεί με ειδικά έγγραφα, οι παρενοχλήσεις συνεχίζονται με σποραδικές προσαγωγές τους στο ΑΤ Ομονοίας. Την ίδια ώρα εξακολουθεί η παντελής απουσία του κράτους από τη στοιχειώδη υποχρέωση στήριξης των ναυαγών για τις καθημερινές τους ανάγκες, οι οποίες καλύπτονται από την αλληλεγγύη.

Δηλώνουμε πως η διαφαινόμενη επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος δεν θα περάσει. Το χρωστάμε στους πατεράδες που έχασαν τις γυναίκες και τα παιδιά τους στα παγωμένα νερά του Αιγαίου. Το χρωστάμε σε κάθε ανώνυμο κι επώνυμο πρόσφυγα και μετανάστη που έχει πέσει θύμα των Ευρωπαϊκών κι Ελληνικών δολοφονικών παράνομων επιχειρήσεων «επαναπροώθησης» τα τελευταία χρόνια. Εχθρός μας δεν είναι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες της φτώχειας και του πολέμου που η ΕΕ οι «μεγάλες δυνάμεις» σε συνεργασία με την Ελλάδα υποχρεώνουν στον ξεριζωμό, ανεχόμενοι ή συνεργαζόμενοι με τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα για να καταληστεύουν τις χώρες τους, ή διεξάγοντας ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Απέναντί μας έχουμε μια εγκληματική πολιτική με στόχο ντόπιους και μετανάστες, που άλλους τους καταδικάζει σε θάνατο στον Έβρο και το Αιγαίο, κι άλλους στο ίδιο τους το σπίτι από μαγκάλια στην προσπάθειά τους να μην ξεπαγιάσουν.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα και κοινωνικό φορέα, κάθε ντόπιο και μετανάστη σε ένα μεγάλο Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο διεκδίκησης δικαιοσύνης, την Παρασκευή 28 Φλεβάρη, στις 5 μ.μ. στο σταθμό του Ηλεκτρικού στον Πειραιά. Θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη το Κεντρικό Λιμεναρχείο.

Απαιτούμε:

  • Να μη χαθούν κρίσιμα στοιχεία για τη διαλεύκανση των συνθηκών του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι
  • Άσυλο στους διασωθέντες ναυαγούς και σε κάθε πρόσφυγα
  • Να σταματήσουν οι παράνομες δολοφονικές επαναπροωθήσεις
  • Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να σταματήσει η απάνθρωπη πολύμηνη κράτηση των προσφύγων και μεταναστών σε αστυνομικά τμήματα

Μέχρι στιγμή υπογράφουν:

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης, Αφγανική Κοινότητα, Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά, Αντιφασιστικές Συλλογικότητες Πειραιά, Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών, Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας, ΑΝΤΙΓΟΝΗ - Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Δημοτικό Πειραϊκό Δίκτυο "το Λιμάνι της Αγωνίας", Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Μαροκινή Κοινότητα, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», Κίνηση Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης Τουρκίας - Ελλάδας, Νέοι/ες ΣΥΡΙΖΑ, Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, Οικολόγοι Πράσινοι, Πρωτοβουλία για την Εκπαίδευση Χωρίς Διακρίσεις - «τα Πίσω Θρανία», Σύλλογος Ενωμένων Αφγανών, Σύλλογος Συρίων, Συριακή Κοινότητα, Στέκι Μεταναστών, ActionCongo

πηγή : http://antifasistikossyntonismos.blogspot.gr/2014/02/2014-282.html


ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΙ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ

Όλη η χώρα ένα Φαρμακονήσι

Αποτελεί κοινό τόπο πλέον πως η κυριαρχία, αδυνατώντας να ενσωματώσει τη συνάρθρωση των πολλαπλών διαφορών στο κοινωνικό πεδίο, επενδύει στη βάση μιας νέας συναίνεσης με βάση τον φόβο και τον αποκλεισμό όπου η διαφορετικότητα των νέων ταυτοτήτων θα καταστέλλεται, θα εξαιρείται και σε έσχατο σημείο θα δολοφονείται. Η εξουσία έχει καταστήσει καιρό τώρα την ακροδεξιά ρητορεία της ως πολιτική ατζέντα ολοκληρωτικής κυριαρχίας στην κοινωνία ενώ η αγαστή συνεργασία της με τους νεοναζί δολοφόνους έχει προ πολλού αναδυθεί στην επιφάνεια. Αυτή τη φορά όμως το περιστατικό στα ανοιχτά της Λέρου κατέδειξε απερίφραστα τη διαρκή προσπάθεια του κράτους να δολοφονήσει όποιο σώμα αδυνατεί να ελέγξει και να υποτάξει.

Η κτηνωδία που έλαβε χώρα στο Φαρμακονήσι αποτέλεσε συνέπεια της βίαιης επαναπροώθησης στην Τουρκία ενός μικρού αλιευτικού στο οποίο επέβαιναν συνολικά 28 άνθρωποι, 12 εκ των οποίων είναι νεκροί. Διασωθέντες μαρτυρούν, ακόμα, πως οι λιμενικοί έσπρωχναν στη θάλασσα όσους προσπαθούσαν να ανέβουν στο πλωτό του Λιμενικού για να σωθούν. Η βίαιη προσπάθεια ομογενοποίησης του κόσμου με τον όρο "εκδημοκρατισμός παντού", την οποία το ελληνικό κράτος υποστηρίζει εκκωφαντικά και ενίοτε συμμετέχει, οδηγεί σε διάλυση ολόκληρων κρατών δημιουργώντας έτσι ένα τεράστιο πλήθος ανθρώπων, χωρίς ελπίδα επιβίωσης, που κινείται δυτικά. Για το ελληνικό κράτος, τον συνοριοφύλακα της Ευρώπης-Φρούριο, όσοι μετανάστες δεν πνιγούν στα νερά του Αιγαίου, δεν σκοτωθούν στα ναρκοπέδια του Έβρου και επιζήσουν από τους νεοναζί δολοφόνους είναι οι "τυχεροί" που θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη εκμετάλλευσης στις ανά τόπους "Μανωλάδες".

Το νήμα που ενώνει τη Λαμπεντούζα, πρόσφατα, με την Πάλαιρο, από σήμερα με το Φαρμακονήσι και με δεκάδες άλλα καθημερινά γεγονότα διαμορφώνει έναν ευρωπαϊκό καμβά βαμμένο με αίμα που σηματοδοτεί το τέλος του δυτικού ουμανισμού. Η στρατικοποίηση των δυτικών κοινωνιών, η διαρκής αύξηση στρατοπέδων συγκέντρωσης και οι λειτουργίες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ορίζουν τη ζωή που είναι άξια να βιωθεί δηλώνοντας χωρίς υπεκφυγές πως η σημερινή Ευρώπη του εγκλεισμού ερωτοτροπεί με μια δυτική ολοκληρωτική δημοκρατία. Αυτό που μας συνδέει με τους μετανάστες, και το έχουμε άλλωστε ξαναπεί, δεν είναι κάποια αφηρημένη ταξική ενότητα ή κάποιος θολός ανθρωπισμός, αλλά η ίδια η καταπίεση της εξουσίας, η διεύρυνση της κατάστασης εξαίρεσης και η ολική αστυνόμευση της ζωής όπως την επαναδιατύπωσε κιόλας ο Δένδιας μέσω της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ για ένα νέο αυταρχικό κράτος καταστολής. Η διεκδίκηση του μη αποκλεισμού στη βάση τής χωρίς σύνορα αλληλεγγύης είναι ένας κοινός αγώνας που δίνουμε με τους μετανάστες, ενάντια στον σύγχρονο δυτικό ολοκληρωτισμό και τη στέρηση της ελευθερίας.

- Ιθαγένεια σε όποιον το επιθυμεί
- Άσυλο σε όποιον το διεκδικεί
- Να κλείσουν τώρα τα κέντρα κράτησης και απέλασης μεταναστών
- Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/2, 5 μ.μ., Σταθμός Ηλ. Πειραιά

Αντιεξουσιαστική Kίνηση Αθήνας

πηγή: http://ak2003.gr/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/2014-02-26-17-17-55.html