τι; : προβολή θεματική : ψυχαγωγία από : Κόντρα

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 στις 20.30

Προβολή ταινίας: Τυραννόσαυρος

Αυτή την Παρασκευή, 07/03, προβολή ταινίας σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
ΠΡΟΒΟΛΕΣ & ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ


Δύο ταινίες από ένα όχι και τόσο Ενωμένο Βασίλειο, για μια διαλυμένη εργατική τάξη που ψάχνει τα κομμάτια της. Η παράδοση του κοινωνικού δράματος του βρετανικού σινεμά αποδεικνύει ότι δεν στερείται χιούμορ - άλλωστε οι Άγγλοι δεν αγνοούν ότι το χιούμορ είναι η άλλη όψη της απελπισίας...

Παρασκευές στις 8:30μμ
Είσοδος ελεύθερη
Αγαθουπόλεως 65 & Αχαρνών, Αθήνα
Μπακατσέλου 1 & Εγνατία, Θεσσαλονίκη
kontexra_ekdilexoseis@ekexsegersi.exgr

www.eksegersi.gr

~ Παρασκευή 7/3/2014 ~

ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

(The Angels' Share, Μεγάλη Βρετανία-Γαλλία-Βέλγιο-Ιταλία, 2012, 106')
Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς
Παραγωγή: Entertainment One, Sixteen Films,
Why Not Productions, Wild Bunch



Όταν ο Ρόνι, ένας νεαρός από τη Γλασκώβη, αγκαλιάζει για πρώτη φορά το νεογέννητο γιο του Λουκ, ορκίζεται να του εξασφαλίσει μια καλύτερη μοίρα από τη δική του. Τα πράγματα όμως είναι δύσκολα καθώς ο νεοφώτιστος πατέρας εκτός από καταδικασμένος σε 300 ώρες κοινωνικής εργασίας για διάφορες αξιόποινες πράξεις, είναι εγκλωβισμένος στον κλοιό της ανεργίας και του περιθωρίου. Για καλή του τύχη όμως ανακαλύπτει ότι διαθέτει μια χαρισματική όσφρηση που του επιτρέπει να διακρίνει την υφή και τα αρώματα του ουίσκι κι έτσι του δίνεται η ευκαιρία που ζητούσε για να αλλάξει τη ζωή του.

«Το μερίδιο των αγγέλων» αναφέρεται στην ποσότητα του ουίσκι, το 2%, που εξατμίζεται ανεξήγητα κατά την παλαίωση. Ο Κεν Λόουτς αναφέρεται ίσως και στο μερίδιο των φτωχοδιάβολων στην κοινωνική ευημερία, ένα ισχνό, όλο και πιο ισχνό μερίδιο. Ο σκηνοθέτης σημειώνει: «Ο αριθμός των νέων ανθρώπων που είναι άνεργοι στη Βρετανία έφτασε τους ένα εκατομμύριο για πρώτη φορά. Θελήσαμε να πούμε μια ιστορία για αυτή τη γενιά, που σε μεγάλο βαθμό αντιμετωπίζει ένα μέλλον χωρίς προοπτική. Είναι βέβαιοι ότι δεν θα βρουν δουλειά, μόνιμη και σίγουρη. Τι επίδραση έχει αυτό στους ανθρώπους;» Ο σεναριογράφος των ταινιών του Λόουτς, Πολ Λάβερτι, σημειώνει με τη σειρά του: «Το μερίδιο των αγγέλων είναι μια καταπληκτική έννοια. Αυτό το πολύτιμο ποσοστό που ξεγλιστράει από τον άνθρωπο και τον εφοριακό. Το ποιητικό στοιχείο αλλά και το σαχλό στοιχείο συνυπάρχουν. Το μυθικό, το marketing, ο επαγγελματισμός, η απατεωνιά, ο σνομπισμός και φυσικά η γνήσια απόλαυση το όλου πράγματος συνθέτουν ένα υπέροχο συνονθύλευμα με πολλά επίπεδα.» Ένα δίκαιο βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών, για αυτή την θαυμαστά ρεαλιστική κωμωδία του Λόουτς, όπου το γέλιο μοιάζει να εκπορεύεται από την ίδια την αντιξοόοτητα της ζωής.

[Δείτε το trailer]

Περισσότερα:
http://www.sixteenfilms.co.uk/films/film/20/the_angels_share/

~ Παρασκευή 14/3/2014 ~

ΤΥΡΑΝΝΟΣΑΥΡΟΣ

(Tyrannosaur, Μεγάλη Βρετανία, 2011, 91')
Σκηνοθεσία: Πάντι Κονσιντάιν
Παραγωγή: Warp X, Inflammable Films,
Screen Yorkshire, Optimum Releasing



Ο Τζόζεφ, ένας άνεργος χήρος με πρόβλημα αλκοολισμού και οξύθυμο χαρακτήρα, γνωρίζει τη Χάννα, μια φανατική χριστιανή μεσοαστή που εργάζεται ως εθελόντρια σε γνωστή φιλανθρωπική οργάνωση. Οι μουντές εργατικές κατοικίες της βόρειας Αγγλίας και η άθλια ζωή των κατοίκων τους δεν είναι απλά το φόντο, αλλά το υπόβαθρο που επιτρέπει να κατανοήσουμε και να σεβαστούμε την αυτοκαταστροφική μανία του Τζόζεφ, τον πικρό κυνισμό του. Όμως στο πρόσωπό της Χάννα, ο άνθρωπος αυτός αρχίζει μετά από χρόνια παραίτησης και παρά τη συσωρευμένη κοινωνική οργή του να βλέπει ένα φως, μια υπόσχεση συντροφικότητας. Οι δυο τους δημιουργούν έναν ασυνήθιστο δεσμό, όπου οι κοινωνικοί ρόλοι απογυμνώνονται και τα ηθικά στερεότυπα ανατρέπονται, ενώ η σωτηρία έρχεται από εκεί που δεν την περιμένει κανείς. Στη ρεαλιστική παράδοση των Μάικ Λι και Κεν Λόουτς, ο ηθοποιός Πάντι Κονσιντάιν σκηνοθετεί την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του και σαρώνει με γνήσια συγκίνηση τα βραβεία στα Φεστιβάλ του Σάντανς, της Θεσσαλονίκης και πολλά άλλα.

[Δείτε το trailer]

Περισσότερα:
http://paddyconsidine.co.uk/tyrannosaur.htm

  • ------------------------------------------------------------------------------------


ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Παρασκευές στις 8:30 μμ // Είσοδος ελεύθερη
Αγαθουπόλεως 65 & Αχαρνών, Αθήνα // Μπακατσέλου 1 & Εγνατία, Θεσσαλονίκη
kontexra_ekdilexoseis@ekexsegersi.exgr

www.eksegersi.gr

Για να εγγραφείτε στη λίστα ενημέρωσης για τις εκδηλώσεις της εφημερίδας «Κόντρα», επικοινωνήστε μαζί μας: kontra_ekdiloseis@eksegersi.gr

πηγή : http://www.eksegersi.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE...