Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014 στις 12.00

Κάλεσμα σε διαμαρτυρία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

06 Μάρτιου 2014 Στις 12.00 Μεσογείων 96

Διαμαρτυρόμαστε για την στάση του ελληνικού κράτους απέναντι στους αγωνιστές από την Τουρκία που ζουν στην Ελλάδα ως πολιτικοί πρόσφυγες

Τα τελευταία δύο χρόνια έχει εξαπολυθεί μια συστηματική επίθεση ενάντια στους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία. Συγκεκριμένα έχουμε: έφοδοι της Αστυνομίας σε σπίτια και χώρους εργασίας, έφοδοι σε πολιτικά γραφεία και στέκια, συνεχής παρακολούθηση αγωνιστών, προσαγωγές, συλλήψεις, παρεμπόδιση δημόσιας πολιτικής δράσης, ξυλοδαρμοί και βασανιστήρια στα ελληνικά κρατητήρια, δικαστικές διώξεις, έκδοση αγωνιστών σε ευρωπαϊκές χώρες, προσπάθεια έκδοσης αγωνιστών στην Τουρκία όπου το μέλλον τους θα είναι τα βασανιστήρια, η πολύχρονη φυλάκιση, η εξόντωση.

"Αυτή είναι λοιπόν η "Ελληνική Δημοκρατία;", αναρωτιόμαστε.

Αυτό που γράφτηκε στον Τύπο, αλλά ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε επισήμως, περί μυστικής συμφωνίας Σαμαρά-Ερντογάν, επιβεβαιώνεται στην πράξη. Αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας ήταν η απαγωγή του Μπουλούτ Γιαϊλά και η παράδοσή του στην Τουρκία. Τον απήγαγαν στην οδό Σόλωνος πράκτορες (σε συνεργασία από ΕΥΠ-ΜΙΤ-CIA) και την άλλη ημέρα τον παρουσίασε η Τούρκικη Αστυνομία στην Ινσταμπούλ.

Μέσα στο 2013 για 13 αγωνιστές από την Τουρκία, που ζουν στην Ελλάδα υπό καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα, βγήκε διεθνές ένταλμα σύλληψης με αίτηση για έκδοση στην Τουρκία. Ευτυχώς τα ελληνικά δικαστήρια απέρριψαν όλες τις αιτήσεις. Από τις αρχές του 2014 οι διώξεις συνεχίζονται. Παράλληλα, τα ΜΜΕ συνδράμουν σε αυτές τις διώξεις καλλιεργώντας ένα κλίμα "αντι-τρομοκρατικής" υστερίας σε βάρος των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών. Η πιο κραυγαλέα περίπτωση είναι η σύλληψη και με συνωμοσία η φυλάκιση του Κοσάρ Χασάν (Τσετίν), ο οποίος ζει και εργάζεται στη Θεσ/κη, είναι στην Ελλάδα 25 χρόνια, έχει καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα 20 χρόνια.

Είμαστε ανήσυχοι γι' αυτές τις επιθέσεις του ελληνικού κράτους. Είμαστε ανήσυχοι και για έναν ακόμη λόγο, οι επιθέσεις στους αγωνιστές από την Τουρκία γίνονται την ίδια ώρα που έχει εξαπολυθεί μια αντίστοιχη επίθεση στα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα του ελληνικού λαού.

Υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας, δηλώνουμε και απαιτούμε:

- Οι αγώνες των λαών δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, είναι δίκαιοι. Ο αγώνας του Τούρκικου λαού δεν είναι τρομοκρατία. Ο HASAN KOSAR (Τσετίν) και οι αγωνιστές του Λαϊκού Μετώπου (Τουρκίας) αντιπροσωπεύουν τον ανυπότακτο αγώνα των λαών.

- Άμεση απελευθέρωση του HASAN KOSAR (Τσετίν) που φυλακίστηκε χωρίς κανένα λόγο.

- Να συγκεντρωθούν όλοι οι Τούρκοι αγωνιστές που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Ελλάδα, σε μία φυλακή. Ο διασκορπισμός τους αποτελεί μια ακόμη επίθεση στα δικαιώματά τους και στον αγώνα τους.

- Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των αγωνιστών πολιτικών προσφύγων. Καμία έκδοση στην Τουρκία. Να σταματήσει η "αντι-τρομοκρατική" συνεργασία της Ελλάδας με την Τουρκία και την Αμερική .

Για περισσότερες πληροφορίες και για να παρακολουθείτε τις ξελίξεις oagonas.blogspot.gr

πηγή : http://oagonas.blogspot.gr/2014/03/04_4.html#more