Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 στις 12.00

Μικροφωνική -Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους πολιτικούς πρόσφυγες

Το Σάββατο 8/2/2014 δύο άντρες της Ασφάλειας Ηρακλείου συνέλαβαν στο σπίτι της στο Ηράκλειο Κρήτης την κούρδη λαϊκή αγωνίστρια Κοζάν Νιχαγιέτ (Ρόζντα), κατόπιν ενεργοποίησης διεθνούς εντάλματος, και την οδήγησαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας. Το πρωί της Δευτέρας 10/2/2012, η εισαγγελέας αποφάσισε την κράτησή της στις φυλακές της Νεάπολης Λασιθίου, σε αναμονή της δίκης για την έκδοσή της ή όχι στην Τουρκία.

Η σύλληψή της όπως και οι υπόλοιπες συλλήψεις Κούρδων & Τούρκων πολιτικών προσφύγων εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στο ελληνικό και το τουρκικό κράτος για την έκδοση Τούρκων και Κούρδων καταζητούμενων για την πολιτική και συνδικαλιστική τους δράση στην Τουρκία.

Εμείς απ' την πλευρά μας οφείλουμε να δηλώσουμε πως η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει σύνορα και έθνη. Οφείλουμε να εκδηλώσουμε την έμπρακτη στήριξή μας στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες που κινδυνεύουν με έκδοση στην Τουρκία ή σε ευρωπαϊκές χώρες. Η έκδοσή τους θα έχει ως συνέπεια πολυετείς φυλακίσεις ,εξοντωτικούς βασανισμούς και την απειλή της φυσικής εξόντωσής τους στις φυλακές. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην αντίσταση, τους αγώνες και την ελευθερία.

Στα πλαίσια αυτά προτείνουμε να οργανωθεί ήμερα αλληλεγγύης στην Κοζάν Νιχαγιέτ και σε όλους τους διωκόμενους πολιτικούς πρόσφυγες. Η ημερομηνία που θέσαμε είναι το Σάββατο 15 Μάρτη 2014 και προτείνουμε σε κάθε πόλη να οργανώσει συγκεντρώσεις/μικροφωνικές/παρεμβάσεις και άμεσες δράσεις.

Ηράκλειο Κρήτης : Μικροφωνική -Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Κοζάν Νιχαγιέτ και σε όλους τους διωκόμενους πολιτικούς πρόσφυγες .Σάββατο 15 Μαρτίου - ώρα: 12 :00 -Πλατεία Λιονταριών.

Αλληλέγγυοι/ες , Ηράκλειο Κρήτης

Μάρτης 2014

( Το κείμενο που μοιράζεται και η αφίσα σε ηλεκτρονική μορφή μπορείτε να τα βρείτε εδώ : http://evagelismos.squat.gr/?p=2139)

-----

*Τουρκία - 15 χρονος νεκρός απο σφαίρα μπάτσου :

Την Τρίτη 11/3/14 ο 15χρονος Μπερκίν Ελβάν μετά από 269 μέρες που βρισκόταν σε κωμα υπέκυψε στα τραύματά του. Ο Μπερκίν είχε τραυματιστεί από δακρυγόνο στην Κωνσταντινούπολη, στις 16 Ιουνίου του 2013, όταν έφυγε από το σπίτι του για να πάει να αγοράσει ψωμί, ενώ οι κατασταλτικές δυνάμεις της αστυνομίας σε κοντινό σημείο επιχειρούσαν να διαλύσουν χιλιάδες εξεγερμένους σε αντικυβερνητική διαδήλωση.

Δεν ξεχνάμε -Δεν συγχωρούμε ! Καμιά ανοχή στην κρατική τρομοκρατία!Αγωνας για αξιοπρέπεια και ελευθερία!

http://evagelismos.squat.gr