Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 στις 18.00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων

Μας στάλθηκε με mail

Η νίκη των εργαζομένων που προασπίζονται τα εργασιακά δικαιώματα είναι και νίκη για το μέλλον της δικής μας εργασίας

Εν όψει της ψήφισης του Νομοσχεδίου περί ΥΔΜΗΔ για τις «Διοικητικές Απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα» σύμφωνα με το οποίο οι εργαζόμενοι του δημοσίου που είχαν μπει σε καθεστώς διαθεσιμότητας, υποβάλλονται στη διαδικασία αξιολόγησης ώστε να απολυθούν. Με το ίδιο νομοσχέδιο, είτε καταργούν είτε ιδιωτικοποιούν 24 φορείς του δημοσίου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς.

Δεδομένης της κατάστασης στο δημόσιο με το ισχύον εργασιακό καθεστώς όπως αυτό που προωθεί την πεντάμηνη απασχόληση -χωρίς ασφάλεια ή ένσημα, με χαμηλούς μισθούς και διαλυμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα- και σε συνάρτηση με το νομοσχέδιο για τις διαθεσιμότητες, με τα ποσοστάτης ανεργίας στους νέους να αγγίζουν ήδη το 65%, φαίνεται η πρόθεση της κυβέρνησης και της τρόικας να εισάγουν το νέο μοντέλο εργαζομένου που θα ανακυκλώνεται μεταξύ ανεργίας και ελαστικής εργασίας.

Γίνεται λοιπόν ξεκάθαρο ότι το καθεστώς διαθεσιμότητας στο δημόσιο οδηγεί σε απολύσεις μεγάλα κομμάτια εργαζομένων και στη συνεπακόλουθη κατάρρευσή του με απώτερο στόχο το ξεπούλημα πολλών τομέων του σε ιδιωτικούς φορείς εκμετάλλευσης.

Στον τομέα της εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα στα Πανεπιστήμια, βλέπουμε να δημιουργείται ένας καταστροφικός κύκλος όπου οι ήδη «διαθέσιμοι» εργαζόμενοι απολύονται όταν ανακοινώνεται το νέο κύμα διαθεσιμοτήτων. Πιο συγκεκριμένα, με την εισαγωγή των μελών ΔΕΠ σε διαθεσιμότητα, παρατηρούμε να απολύονται οι διοικητικοί υπάλληλοι που είχαν εισέρθει στο καθεστώς το Σεπτέμβρη του 2013.

Με αυτές τις προϋποθέσεις γνωρίζουμε πολύ καλά το μέλλον που ετοιμάζουν για τους φοιτητές με την είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

Ως μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης και αναγιγνώσκοντας αυτήν την κατάσταση, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα που τα τελευταία χρόνια υψώνουν ανάστημα απέναντι σε αυτήν την πολιτική της εξαθλίωσης και της λιτότητας.

Στεκόμαστε στο πλευρό των απεργών και καλούμε τους συναδέλφους μας σε

  • συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη19/3 στις 10π.μ στο Εργατικό Κέντρο και
  • στη συγκέντρωση στο Δημοτικό Κήπο το απόγευμα της Πέμπτης 20/3

Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών

Πανεπιστημίου Κρήτης

http://mpalothia.com/2014/03/18/%CF%81%CE%AD%CE%B8%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%80%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BA/#more-16907