τι; : προβολή θεματική : ψυχαγωγία από : Κόντρα

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 στις 20.00

2 καλέσματα : 1 2

(Αναβολή) Προβολή: Η Κομμούνα (Β μέρος)

Αναβάλλεται η βιντεοπροβολή της Παρασκευής 28 Μάρτη

Η προγραμματισμένη γι' αυτή την Παρασκευή, 28 Μάρτη, βιντεοπροβολή στην Θεσσαλονίκη, αναβάλλεται λόγω του διημέρου δράσεων αλληλεγγύης για τους διωκόμενους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες και για την άμεση απελευθέρωση του Hasan Kosar (Τσετίν).

Να είμαστε όλοι εκεί.

Η προβολή του Β Μέρους της ταινίας "Η Κομμούνα (Παρίσι, 1871)" του Πήτερ Γουάτκινς, θα γίνει την Κυριακή 30 Μαρτίου, στις 19:00, με ελεύθερη είσοδο.

πηγή : http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/21265.Θε...


Η Κομμούνα (Παρίσι, 1871)

του Πήτερ Γουάτκινς

Η παρισινή Κομμούνα του 1871, ορόσημο στα χρονικά του εργατικού κινήματος, παραμένει μια από τις ιδιαίτερα συσκοτισμένες σελίδες στην ιστορία της Γαλλίας. Μέχρι τις μέρες μας, η Κομμούνα εξακολουθεί να αποτελεί αμφιλεγόμενο και φλέγον θέμα. Στη Γαλλία, τα σχολικά εγχειρίδια την παρουσιάζουν πολύ περιληπτικά, ενώ ελάχιστες είναι οι κινηματογραφικές ή τηλεοπτικές απόπειρες προσέγγισής της. Η ταινία του Πήτερ Γουάτκινς βασίζεται σε μια ενδελεχή ιστορική έρευνα με στόχο να "εμφυσήσει στην ακινητοποιημένη ιστορία των ιστορικών την επική ενέργεια της αμεσότητας" (σύμφωνα με τα λόγια του σκηνοθέτη).

Παρασκευή 21 Μαρτίου Προβολή Α μέρους

Παρασκευή 28 Μαρτίου Προβολή Β μέρους

Ώρα έναρξης 20:00

Μπακατσέλου 1 & Εγνατίας 65

Είσοδος ελεύθερη

kontra_ekdiloseis@eksegersi.gr

http://eksegersi.gr/

Για να εγγραφείτε στη λίστα ενημέρωσης για τις εκδηλώσεις της εφημερίδας «Κόντρα», επικοινωνήστε μαζί μας: kontra_ekdiloseis@eksegersi.gr

πηγή : http://www.eksegersi.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE...