Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 στις 19.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Πορεία ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας

Aπό τις τρομοεισβολές σε δεκάδες σπίτια συντρόφων μέχρι

την στρατηγική ανοικοδόμησης κολαστηρίων υψίστης ασφαλείας,

η κυριαρχία ξεκινά την ολοκληρωτική απέλασή της.

Nα σταθούμε εμπόδιο στο κράτος ,

αλληλέγγυες/οι στους φυλακισμένους,

να γκρεμίσουμε κάθε φυλακή.

Πορεία 04/04/2014 19:00 Άγιος Νικόλαος

Εκδήλωση-Συζήτηση 05/04/2014 19:00 Θόλος(πανεπιστήμιο)

πηγή : https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=


1 2 3 4 5

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ

1622032_10201149967386377_314611596_.jpg

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΣΧΗΜΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΒΟΛΟ.

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=50375


1 2 3 4 5

Κάλεσμα για πορεία ενάντια νέο τρομονόμο

fylakes_afisa.jpg

Κάλεσμα για πορεία ενάντια νέο τρομονόμο

Η Συσπείρωση Αναρχικών Βόλου καλούμε στην αντικρατική πορεία την Παρασκευή 4/4/2014 7μ.μ. στη πλατεία Αγ. Νικολάου. Η πορεία γίνεται ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας και το καθεστώς "λευκών κελιών" που ετοιμάζουν οι εξουσιαστές. Τα

σύγχρονα "Γκουαντάναμο" και το νομικό πλαίσιο που τα στηρίζει είναι δημιούργημα του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χ. Αθανασίου πρώην προέδρου της Ένωσης Δικαστών.

Ολοι μαζί αναρχικοί-ες αντιεξουσιαστές-στριες συσπειρωμένοι για την ανατροπή του χάρτινου θεάτρου τους και της ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

Συσπείρωση Αναρχικών Βόλου

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=50377


1 2 3 4 5

Να μην επιτρέψουμε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας

Η απομόνωση είναι βασανιστήριο

Πρόσφατα το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε για διαβούλευση ένα νομοσχέδιο που προβλέπει τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας, τις επονομαζόμενες φυλακές τύπου Γ. Με το νομοσχέδιο αυτό ουσιαστικά δημιουργείται μια φυλακή μέσα στην ίδια τη φυλακή για τους πολιτικούς κρατούμενους, για όσους έχουν καταδικαστεί (ή κατηγορούνται) με βάση τον τρομονόμο ή θεωρούνται επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια ή την ασφάλεια της χώρας. Για τους κρατούμενους των φυλακών υψίστης ασφαλείας παύουν να ισχύουν τα δικαιώματα των άλλων κρατουμένων, δεν θα έχουν δικαίωμα άδειας, δεν θα έχουν δικαίωμα εργασίας μέσα στη φυλακή, δεν θα υπολογίζεται κανένα ευεργετικό μέτρο για την μείωση της ποινής τους, τα επισκεπτήρια και γενικά η επικοινωνία τους με τον έξω κόσμο σχεδόν εκμηδενίζονται, θα παραμένουν σε αυτές τις φυλακές για τουλάχιστον 10 χρόνια, δεν θα μπορούν να αποφυλακιστούν νωρίτερα από 20 χρόνια.

Η κυβέρνηση επιχειρεί με το νέο νομοσχέδιο να ακυρώσει στην πράξη νομικά κεκτημένα όπως είναι το τεκμήριο της αθωότητας, καθώς και οι αρχές της ισότητας και αναλογικότητας της ποινής, να θεσμοθετήσει την απομόνωση -η οποία διεθνώς αναγνωρίζεται ως βασανιστήριο- σαν αναγκαίο πειθαρχικό μέτρο, να καλλιεργήσει τον χαφιεδισμό και να πριμοδοτήσει τους ρουφιάνους και καταδότες, να αποδώσει επίσημα ασυλία στη βαρβαρότητα και την αυθαιρεσία των ανθρωποφυλάκων που συχνά προβαίνουν σε βασανισμούς κρατουμένων, με λίγες όμως από τις περιπτώσεις αυτές να έρχονται στο φως της δημοσιότητας, όπως η προ λίγων ημερών εν ψυχρώ δολοφονία του ισοβίτη Ηλί Καρέλι.

Ως Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα αντιστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε ενάντια στην εκδικητική μεταχείριση του κράτους απέναντι στους πολιτικούς κρατούμενους. Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου που οδηγεί τους κρατούμενους των φυλακών υψίστης ασφαλείας στη φυσική και ψυχική τους εξόντωση. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των «μέσα», αγώνας που πρέπει να έχει την μεγαλύτερη δυνατή αλληλεγγύη των «έξω». Καλούμε σε πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας την Παρασκευή 4 Απρίλη στις 7 μ.μ. στην πλ. Αγ. Νικολάου, στο Βόλο.

Βόλος, 3/4/2014

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (κίνηση Βόλου)

πηγή : email που λάβαμε στις 3 Απρίλιος 14h


1 2 3 4 5

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=50416